Kako se naj sprostim, ko sem s fantom?
Pozdravljeni, vprašanje v naslovu.
Ne predstavlja mi to življenjskega problema, pa vendar mi ni prijetno. Skratka s fantom sva na začetku zveze, oziroma se šele spoznava, problem pa je v meni. Enostavno pred fantom se ne morem sprostiti, ne morem nič jesti in piti, preveč se mi roke tresejo. Tudi glas se mi trese. Zanimivo je, ker sem enak problem imela pri bivšem fantu in sem ga iz istega razloga pustila. Nisem mogla biti pri njemu doma, saj nisem upala iti niti na wc. Tudi jesti nisem mogla nič. Zaradi tega tudi nisva imela spolnih odnosov in je bil užaljen. Ravno zaradi tega, nočem, da bi se zgodba ponovila. Ker ta fant je vbistvu moja sreča.
Mislim, da ta problem izvira iz tega, ker sem premalo samozavestna. Ne maram svojega telesa in podobne stvari. Se še kateri punci to dogaja, ali sem edina čudakinja?
Se pravi, mi lahko kdo da nasvet, kaj naj storim, da bom pred fantom bolj sproščena, da se bom lahko normalno pogovarjala? Včasih me prime takšna panika, da zadnji moment odpovem zmenek, ker imam občutek, da ne bom zmogla.
Hvala vsem, ki mi boste kakorkoli pomagali.
Sem pa v začetku dvajsetih let.
Sem bila podobna, še ličila sem si s težavo spucala, da mu ne bi bila grda ali karkoli pač. Fantje ne grizejo in zato mu zaupaj svoje strahove, da te bo lažje razumel. Znajo bit kar precej zabiti, kar se tiče opažanja takih banalnih (za nas ogromnih) problemov in razumejo narobe. Zato se pogovarjajta. Če bi mu bilo samo do sexa, bi dobil kakšno lahko, nezakomplicirano babo.
Probleme sem imela tudi jaz s tem kako jem, grem na wc, pod tuš, da se dotika mojih stopal, ko spiva, da me vidi brez ličil. Vse to, ker nisem bila navajena imeti resnega fanta. Ampak sem ostala z njim in samozavest mi je naraščala, ker sem mu bila všeč in me je sprejel takšno kot sem.
V glavnem imej v glavi, da je popolnoma normalno, da imaš take občutke, ker si sramežljive sorte, zaupaj mu jih. Če te skensla, vsaj nisi izgubljala časa s kretenom 🙂
punca naj zadevo rešuje s psihoterapevtom in ne fantom.
če imaš probleme s svojo psiho, naj partner ne bi bil tvoj psihoterapevt. to uniči vezo
avtorica… imaš problem sama s sabo. misliš, da fanta nisi vredna ali verjetno kaj podobnega. čudno mi je, da si s tako psihostrukturo do fanta sploh prišla. se bojim, da so nate naleteli taki, ki padajo na psihično nestabilne ženske, ki se jih da zlahka manipulirat.
najprej porihtaj sebe, potem se vrži v veze z moškimi. če hočeš sebi dobro.
če imaš probleme s svojo psiho, naj partner ne bi bil tvoj psihoterapevt. to uniči vezo
avtorica… imaš problem sama s sabo. misliš, da fanta nisi vredna ali verjetno kaj podobnega. čudno mi je, da si s tako psihostrukturo do fanta sploh prišla. se bojim, da so nate naleteli taki, ki padajo na psihično nestabilne ženske, ki se jih da zlahka manipulirat.
[/quote]
Sori psihična nestabilnost in sramežljivost, sta kot hruške in jabolka… ne mešat.
[/quote]
Ja, tudi to je res.
A sam sem mislil na to, da bo s tem – ko bo on seznanjen – sprostila sebe. Če bi pa nanj čudno delovalo, oz bi postal še posebej manipulativen ali pa kako drugače neprimerno odreagiral – bi hitreje ugotovila, da ni fant zanjo na dolgi rok – in bi se razšla.
Si bolj sramežljive sorte. Nič hudega. Kot je predhodnik napisal, najbolje je, če morda malo v šali (če ne upaš drugače )poveš, da si bolj sramežljiva in imaš malo treme ko si v njegovi družbi. Če je fant v redu, bo to razumel in ti pomagal se sprostiti. Pojdita kam, kjer ne bo fokus takoj na pogovoru. Kakđna športna aktivnost npr? Tenis? Ali v kino, gledališče, standup,… da se v tem času navadiš na njegovo bližino. Poskusi ga gledati kot “normalnega” človeka, kot pravijo za nadtope na odrih – zamisli si, da so vsi nagi in je njim bolj nerodno kot tebi.
Te razumem, sama sem tudi bolj zadržana ko se gre za 1/1. Eden lepših trenutkov kar se jih spomnim je bil ravno en tak neroden moment, ko sem šele spoznavala fanta, pa je on to opazil in me prijel za roko (nisva še bila par) in rekel gremo en krog. Po nekaj korakih držanja njegove roke sem se počutila varno, zaščiteno in ljubljeno. Tako domače, da sem se hitro po tem sprostila in potem je steklo…beseda na besedo…na začetku bolj zadržano, potem me pa ni mogel več ustaviti in me je moral poljubiti, da sem utihnila 😅🤣🤣🤣
Take ja… vse bo v redu pupa. Uživaj v mladosti in nabiraj izkušnje, z leti se boš ozrla nazaj in vse to z nasmeškom spominjala.
Kot da bi brala svoj zapis par let nazaj.
Midva sva celo šla narazen (prav zaradi tega problema, saj nisem dala nič od sebe). Sva pa ostala v stiku kot prijatelja. Vmes sem se dobivala s tipi, zaradi katerih sem dobila na samozavesti. Ta moj bivši je opazil, da sem se spremenila (bolj sprostila, več govorila). No in potem je postal čisto nor name. Hehe.
Ma jaz še sedaj, po 10+ letih in treh otrocih, pogosto ne vprašam direktno, če bova zvečer kaj ‘romantična’ ampak po ovinkih.
Pa obdrži fanta, ki mu boš všeč brez ličil. Tak te bo imel res rad. Delaj na samopodobi. Z časom se itak osebe navadiš in je lažje.
Mora pa biti stiska kar velika, če niti jesti ne moreš, iti na WC. Definitivno vsaj pogovori se z fantom, mu razloži, da rabiš čas, da si živčna,… ampak povej mu seveda tudi, da ti je všeč.
Pa ne obupat prehitro. Če je to že drugi fant, pa spet isto… verjetno tudi z tretjim ne bo drugače.
ljudje ste zanimivi. sam si si odgovorila. to povej njemu ne nam. 2. začni trenirat bjj, judo. poleg tega pa powerlifting. jej zajterk, in kosilo kot se zagre. zelo preprosta rešitev. kjerkoli si doma, imaš kje blizu kakšen mma klub. imaš blizu fitnes. delaj 3 vaje. počep, dedlift in benč. doma , tekaj. tvoj problem je ze lo hitro rešljiv. sploh ne veš kaj naredi redna vadba naštetih vaj, z tvojim telesom. v pol leta, ne boš lih tiger, boš pa recimo domača mucka. bolje kot sedaj želva.
Naj ti kar iz prve roke povem, da bo minilo. Sama sem bila ista, nerodno mi je bilo jesti, piti, iz sebe ponavadi nisem spravila besede, verjetno mi je še dihati bilo nerodno – vse to se mi je v tvojih letih dogajalo na začetku zveze, ko sem se na človeka navadila me pa pri govorjenju ustavit ni mogel in tudi vse ostalo mi ni bil več problem. Se pa mi je to dogajalo na začetku vsake nove zveze. Sedaj pri 37-ih letih se vsemu temu nasmejem in sem popolno nasprotje tega kar sem bila, sem pa v tvojih letih bila prepričana da bom vedno “tiha miš”. Edino pazi, ker nekateri fantje to zavohajo in resnično, kot ti je že nekdo napisal začnejo manipulirat.
Pa ja čez čas to mine. Lahko se en dan malo napijeta al pa CBD al pa kaj da pomaga proti tesnobi mogoče celo tak prebijeta led. To zaj ni nasvet leta ampak nwm haha. Drugače pa čim bolj se zamoti probaj pozabit na tesnobo. Probaj pozabit malo kak on tebe vidi, ker če bi te res videl slabo nebi bil stabo. Delajta neke aktivnosti laufajta, glejajta filme, hobije stem se boš zelo zamotila in pozabila na tension fant je tudi tvoj prijatelj. Prepusti se. V zvezi si da uživaš ne pa trpiš ita nekam pa se fajn zrašita pa sta prebila led. Tesnoba je shit, uničuje kvaliteto življenja, za brezveze. Nekak se mi zdi povezano ugibam ker nisem shrink da preveč paziš na vsako pozornost pa preveč paziš kak se bo vse odvilo. Jebeš to živi spontano. Manj te bo strah boljše se boš odrezala v tem primeru.
Pozdravljena, tudi jaz sem imela identicno tezavo na zacetku zveze, brez samozavesti, zivcna, tresoc glas, tresoce roke, hitro bitje srca, vedno ko sem bila z njim. Pri meni je trajalo kaksno leto da sem se res cisto sprostila, seveda postopoma ampak sem prisla do tega. Trenutno sma skupaj 3 leta tako da vztrajaj in srecno 🙂
Ne vem, malo je nenavadno, da se v začetku 20ih soočaš s takšnim problemom, ki naj bi nekako izzvenel v najstniških letih. Si kdaj razmišljala, da je kje v ozadju kakšna spolna zloraba, da tako reagiraš na moške? Ni niti rečeno, da se dogodka spominjaš, ker veliko zlorabljenih zaradi travme “pozabi” na dogodek in se jim lahko tudi šele po 30em letu začne dogajat, da se naenkrat po drobcih spomnijo, kaj se je dogajalo.
Kot je že nekdo omenil, kakšna psihoterapija bi bila v tvojem primeru najbolj pravi naslov. Ker to pri tebi se bere že kot fobija.
Kako lepo:
Te razumem, sama sem tudi bolj zadržana ko se gre za 1/1. Eden lepših trenutkov kar se jih spomnim je bil ravno en tak neroden moment, ko sem šele spoznavala fanta, pa je on to opazil in me prijel za roko (nisva še bila par) in rekel gremo en krog. Po nekaj korakih držanja njegove roke sem se počutila varno, zaščiteno in ljubljeno. Tako domače, da sem se hitro po tem sprostila in potem je steklo…beseda na besedo…na začetku bolj zadržano, potem me pa ni mogel več ustaviti in me je moral poljubiti, da sem utihnila 😅🤣🤣🤣
Resnično, fantje šele iz teh zapisov spoznavamo, kaj se z dekleti dogaja, ko jo osvajaš. Saj nimaš pojma, zakaj drhti, zakaj je tiho, zakaj ne ve, kaj bi (morda bi najraje pobegnila) in potem tudi sam ne veš, kaj ti je storiti. Naenkrat se počutiš obupano češ, toliko sem stavil na ta večer, zdaj pa to …
Tudi meni je ta zapis pri srcu. Zelo lepo, nežno … Upam, da bo avtorici pomagal fant s preprostimi “prijemi”, morda prav s kakšnimi takimi nedolžnimi dotiki. Sicer zveni že malo bolj komplicirano, kot samo nizka samozavest, ampak mislim, da se da vse rešiti, samo pravo pomoč mora punca dobiti. 🙂 In pravega partnerja, da ne bo izkoriščal njene šibkosti.
Forum je zaprt za komentiranje.