Kako se naj oblači 35-letni moški?
Jaz sem na področju oblačenja antikonformist, se ne oziram najbolj na to, kaj naj bi bilo družbeno sprejemljivo, temveč bolj na to, kaj je meni všeč in kaj meni paše. Zato nisem pravi naslov za tvoje specifično vprašanje.
Vendar: rjava barva je barva, ki odraža old fashioned “poštenost” in “kredibilnost” v poslu. Ne vem, ali je to sporočilo, ki ga želiš posredovati.
Karirasta srajca je v veliki večini primerov zelo konservativna, sploh če je neke bolj umirjene – npr. modre barve. Enobarvna se mi zdijo bolj nevtralne. Te zdaj že nekajlet moderne dvobarvne so meni blazno všeč, s kakšnimi posebnimi gumbi ali posebej izpostavljenimi detajli. Ali pa črtaste, če želiš biti bolj dinamičen.
Hlače in čevlji pri moških morajo biti usklajeni (pri ženskah ne, kjer lahko imaš raztrgane kavbojke z visokimi petami, …). Če imaš obleko, moraš imeti “čevlje za obleko”. Če imaš kavbojke, si s čevlji za obleko smešen, in se moraš odločiti za kakšen bolj športen model čevljev, ne nujno superg.
Ključno vprašanje je, kakšen si ti? Obleka mora namreč predvsem odražati tvojo osebnost – tako bo pritegnila tudi ljudi, ki te bodo potem znali ceniti. Brez veze je, da se oblačiš na tek način, ki daje sogovorniku občutek, da si popolnoma drugačen, saj bo potem, ko te po spoznal, razočaran. Hkrati pa ne boš pritegnil tiste, ki bi jim bil sicer zelo všeč.
9. točka – to, kar ti predlagaš, že “višja raven”, ki si jo lahko privoščijo tisti, ki imajo nekaj občutka in nekaj znanja – npr. da so tudi čevlji enako stylish kot kavbojke – da ne bo dajal zraven mokasinčkov, ki so bili v modi pred nekaj desetletji… :/
Če bi tak stil “odseval” avtorja, bi ga ta tudi znal “izbrati”… Zato se mi zdi bolje, da začne z nečim enostavnejšim, saj mu je že to dovolj težko…
Pa ti veš da je eden izmed največjih genijev človeštva gospod Albert Einstein mel same identične obleke doma in srajce, in ko so ga vprašali zakaj, je reko, da zato ker drugače človek porabi več misli in energije za izbiranje oblek, ki bi ji lahko usmeril v kaj bolj koristnega…. Res je da to ne pomeni da je bil zanemarjen, ampak ti bi se verjetno vsaj malo delala norca iz moškega ki bi bil vsak dan v ENAKIH oblačilih, tudi če bi bil dišeč in čist, bi vprašala če nika keša še za karkol drugega kot ene in iste cunje….
Hvala lepa vsem za odgovore, nekateri so mi dali za misliti (predvsem tisto o vsebini in embalaži) … Predvsem sem vesel konkrernih predlogov. Kar pa vidiš v katalogih in modnih revijah je pa tako, da če nisi ravno prebivalec Pariza ali Milana, se na ulici vendarle malo drugače oblačimo kot na modni reviji.
Hvala tudi tistim, ki ste podali analizo mojega psihološkega profila, čeprav za to nisem prosil. 🙂 Morda ste spregledali, da se forum imenuje čvek in ne psihološka/psihiatrična posvetovalnica.
Še dodatno pojasnilo, vem da imam težave s samozavestjo, ki jih pač ni mogoče reševati na forumu, namen je bil bolj kako izboljšati tisto kar lahko in je v primerjavi z drugimi težavami verjetno dokaj enostavno. Predvsem za čim boljši prvi vtis, saj poznate tisto, da se ženska v prvih nekaj sekundah odloči, če ima moški kaj “šans” ali ne in si kasneje le redko premisli.
Ženskam je v bistvu vseeno, kako si oblečen, v vsakem primeru te bodo skritizirale: če si zrihtan si za njih peder in metroseksualec, če nisi, si zanemarjenež, če si nekaj vmes, si dolgočasen … V nobeni verziji jim ne pašeš, dokler ne potrebujejo uslug od tebe. Takrat pa ne komplicirajo več. To njihovo slabost moraš izkoristit, da jih pofukaš. Res te bodo potem šimfale okrog kot prasca, ampak šimfale te bodo itak v vsakem primeru. Naj to vsaj plačajo v naturalijah.
Ne, ne. 🙂
Zenske tako simfajo le tiste, ki jim niso vsec. Ne glede na oblacila. Tisti, ki so jim vsec, pa lahko okoli hodijo tudi z gatami na glavi, pa jim bodo kjut.
Kaj obleci? Nekaj kar TEBI pase. Kar na tebi dobro izpade. V cem TI dobro zgledas. Vse drugo je zenski lari fari.
Problem pa je vedeti v cem dobro zgledas. Verjetno ne v tem kar sedaj nosis. Najde nekoga, ki se na to spozna in v shoping.
Ce pa hoces, da te zensko opazijo, si omisli kak dodatek k oblacilom. Nekaj odstekanega. Npr. klobuk na glavo. Rep na rit. Ah, ne, ta bo prehuda. No, pac nekaj kar skoraj nihce ne nosi. Pa da je takoj opazno.
Cisto pravilno si se zadeve lotu. Sedaj le spelji do konca. Uredi si garderobo. Magari komu placaj, da ti svetuje, kaj tebi osebno pase.
Forum je zaprt za komentiranje.