Kako se lahko oče bori za skrbništvo?
Sem oče dveh otrok,skrbništvo je dobila moja bivša žena,plačujem preživnino ona pa ne dela nikjer ker je kao bolana….ima pa denar za fitnes,ko pa želita otroka kaj imeti pa jima samo reče…rečita ateju..plačujem tudi vse izlete v šoli,vse ekskurzije,slikanja.. itd….želim si pridobiti skrbništvo nad njima,vendar vem da so naši zakoni bolj naklonjeni materam….mlajša hčerka mi pove da se mora učiti sama,očitno mati nima časa za otroke…naj povem da iz moje strani dobi tudi veliko zelenjave in mesa,ker smo pač bolj iz vasi in imamo zemljo za pridelovati….Najbolj me zanima ali je kakšna možnost da bi bivša žena morala dokazovati za kaj porabi preživnino? In kako se lahko oče bori za skrbništvo….sam imam sicer službo,ampak ker sem poklicni voznik me čez teden ni doma….je sploh kakšno upanje da bi moja dva otroka prišla k meni v skrbništvo?
Spoštovani!
Predlagamo, da se najprej obrnete na pristojni CSD, kjer jim pojasnite, da želite predodelitev skrbništva iz zgoraj navedenih razlogov in ker tako želijo otroci (to je najbolj močen argument, če seveda obstaja takšna želja otrok). Glede na vaš poklic, menimo, da boste na sodišču ob obstoječi sodni praksi skrbništvo zelo težko dobili (morda le v primeru, če bi dokazali, da mati zanemarja in trpinči otroke, jih zlorablja ipd.) – v kolikor se boste odločili, da se za svoja otroka borite in dosežete predodelitev, čimprej angažirajte odvetnika po lastni izbiri, ki vam bo pri tem pomagal.
Glede preverjanja porabe preživnine menimo, da za to ni zakonske podlage. V kolikor torej menite, da mati za otroke ne skrbi, o tem obvestite CSD.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.