Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako se defragmentira disk?

Kako se defragmentira disk?

In ali bi to pomagalo, da mi PC ne bi več toliko blokiral?
Hvala za pomoč!

Kako se defragmentira:

V windows okolju gre nekako takole:
Greš na My computer, z desnim gumbom pritisneš npr. na c: in izbereš Properites, nato Tools in Defragment now in še enkrat klikneš na Defragment.

Če pomaga bo povedal kakšen izkušen računalničar, npr Klemenxx. Jest defragmentiram disk vsak teden v upanju da pomaga;) Ravno pred kakšno urco sem ga.
LP

Koliko časa pa za to potrebuje in ali lahko medtem delam na PC-ju?
Ma kaj pa sploh pomeni defragmentacija?

Defragmentacija bi naj malenkost pohitrila uporabo programov, ki so največkrat uporabljeni saj naj bi jih defragmentiranje postavilo na tako mesto na disku, da je zagon najhitrejši. Hkrati pa z defragmentiranjem pridobiš nekaj prostora na disku (največ pri fat16 in manj pri fat32 ali ntfs). Med defragmentiranjem je najboljše (vsaj po mojem mnenju), da kaso pustiš nna miru.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Vkolikor defragmentiraš disk taktat na njem NE delaj NIČ ! Stvar samo zavlečeš, vmes se dogajajo procesi, defrag pa svojega dela tako ne more opraviti.

Koliko časa traja defragmentacija je predvsem odvosno od velikosti diska, ponavadi do 10% traja dlje, potem pa gre malo hitreje. Jaz med tem procesom izklopim antivirus.

Defrag pa morda ni edina stvar katera je povezana z blokado tvojega PC….

Ja pa res ni pomagalo kaj dosti! Še vedno blokira.

Ne, ne bo!!! Samo mogoče bo malo hitreje vse delalo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close