Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kako razumete ta odstavek?

kako razumete ta odstavek?

Dvo in večstanovanjske stavbe so samostojno stoječe stavbe z dvema ali več stanovanji, stanovanjski bloki, stolpiči, stolpnice in podobno.

Jaz to razumem da so poleg samostojno stoječe stavbe z 2 ali več stanovanji, tudi stanovanjski bloki, stolpiči, stolpnice ipd. Se pravi če obrnem: 2 in večstanovanjska stavba je stolpnica, stolpič, blok ter dvostanovanjska ali večstanovanjska stavba z 2 ali več stanovanji. Še bolje bi bilo, če bi za “več stanovanji,” stala besedica “ter” ali “in pa”. Zanima me ali tudi vi tudi brez tega “ter” razumete, da je stavba ena sama, lahko tudi stolpnica ali stolpič, ali razumete da je stavba nekaj z več stavbami?
Če bi namesto stanovanjski bloki pisalo “stanovanjskiMi bloki, stolpniči in z stolpnicAMI, bi razumela da je stavba lahko tudi nekaj kar ima več stavb, stolpnic, več blokov itd.

Zadeva je resna. Kako en, ki se spozna na slovenski jezik to razume?

Nisem sicer kvalificiran poznavalec slovenščine, mislim pa, da je stavek napisan razumljivo in logično in ne potrebuje nobenih dodatnih veznikov.

Stavek je slovnično in pomensko pravilen, ima pa manjšo pravopisno napako, in sicer:
Dvo- in večstanovanjske stavbe …

Pravilen je zapis z vezajem … (sem pozabila dodati:)

New Report

Close