Kako ravnati z “zmrdami”? :)
Krivokljun, kako pa ti veš, v kolikšni meri je iskrenost dobrodošla? Jaz sem iskrena do tistih ljudi, ki so tudi iskreni do mene. Če pa vem, da je nekdo lažnivec in hinavec, pa do te osebe ne bom iskrena, temveč se bom pogovarjala kolikor je to nujno potrebno (z določeno mero distance).
Iskrenost je večkrat tudi krivična – npr. ženska, ki je nesamozavestna in ima težave sama s sabo, bo drugi rekla, da je debela, čeprav objektivno ta druga ni debela, temveč jo prva tako vidi. Prva je bila sicer iskrena, ampak je po nepotrebnem prizadela drugo. Ženska bo videla prijateljičinega partnerja kako se šali z drugo žensko in ji bo povedala, da sumi, da ji je nezvest. Ona morda v resnici sumi v njegovo zvestobo (je iskreno povedala), samo vprašanje je, če je upravičeno to povedala. Ta “iskrenost” lahko povzroči prepir med partnerjema ali vsaj začasno ohladitev odnosov.
Tudi z iskrenostjo je treba biti previden, pa ne samo zaradi sebe, temveč tudi zaradi drugih.
Ko pišem o iskrenosti, mislim predvsem do same sebe in do svojega doživljanja sveta. Itak je pa resnica relativna in tega se moramo vsi zavedati. Torej, če nekdo nekaj reče, še ne pomeni, da je to tudi res 🙂 Vsake oči imajo svojega malarja. Če mene nekaj moti, naredim nekaj v smeri, da me ne bo več motilo, ne morem se dolgo smješkat in prikimavat. Najmanj, kar lahko naredim, je, da sem povsem hladna do takega osebka, torej ne sem ne tja. In seveda s takim ne delim nobenih osebnih, zasebnih informacij. Ne o sebi ne o drugih.
Torej iskrenost v smislu, da sem takšna kot sem, da ne kažem zlagane navdušenosti, če je ne čutim.
Sadni, ti agresivnost zamenjuješ z iskrenostjo. Si samo primitiven.
Nisem vedel, da se da agresivnost izmerit prek interneta. Še ena brihtna iz tvoje strani.[/quote]
Tako lepo ti je povedala da si butelj, pa ne razumeš.[/quote]
Pravi nek osivel, depresiven deda, ki že 10 let tipka po tem čveku. Čudi me, da si še živ lol
Tako lepo ti je povedala da si butelj, pa ne razumeš.[/quote]
Pravi nek osivel, depresiven deda, ki že 10 let tipka po tem čveku. Čudi me, da si še živ lol[/quote]
Osivel, depresiven deda tipka tu že več let. Živ bom tudi, ko ti ne boš več tipkal. Razumel pa tako nikoli nisi ničesar.☺☺
Pravi nek osivel, depresiven deda, ki že 10 let tipka po tem čveku. Čudi me, da si še živ lol[/quote]
Osivel, depresiven deda tipka tu že več let. Živ bom tudi, ko ti ne boš več tipkal. Razumel pa tako nikoli nisi ničesar.☺☺[/quote]
Še noben mi ni rekel v živo, da sem butelj, kaj takšnega lahko človek samo na tem forumu doživi. Potem torej veš koliko mi mnenje nekega anonimneža pomeni. No kar tipkaj še naprej, saj za kaj drugega itak nisi koristen več. Pa, da ti še po ekonomsko ponazorim, da boš lažje razumel – zaloga materiala dol, drugi ( izredni ) odhodki gor.
Iskrenost sama po sebi je premalo oziroma ničvredna, če je povedana na primitiven način. Z njo narediš isto škodo, kot če nič ne rečeš in molčiš, ko te kaj teži, ko vidiš krivico itn. V bistvu s primitivnostjo v človeku vzbujaš najslabše lastnosti, na isti način pa z molčečnostjo dovoljuješ, da človek še naprej počne isto naprej (krivico, če se nam tako zdi), saj v nobenem primeru nismo nič naredili nič koristnega, da bi človek pogledal vase in bi se odnos njega do nas ali njega do drugih, izboljšal.
Je treba bit zelo vztrajen, večina pa na takimi ponavadi kar obupa.
Tole kar si tu napisala ni iskrenost, to je njeno subjektivno mnenje, ki ga je izdelala na tem kar je videla in je pač nekaj sklepala iz videnega in te “iskrene sklepe” delila z njegovo partnerko – svojo prijateljico.
Iskreno bi bilo, če bi ji le povedala, da ga je videla tam, če bi že glih morala povedat, kakšni bodo potem sklepi iz tega pa njo več ne briga. Samo ona ve nekaj več kot pa je videla in TO mora povedat!…… 😉 :)))))))
Tole kar si tu napisala ni iskrenost, to je njeno subjektivno mnenje, ki ga je izdelala na tem kar je videla in je pač nekaj sklepala iz videnega in te “iskrene sklepe” delila z njegovo partnerko – svojo prijateljico.
Iskreno bi bilo, če bi ji le povedala, da ga je videla tam, če bi že glih morala povedat, kakšni bodo potem sklepi iz tega pa njo več ne briga. Samo ona ve nekaj več kot pa je videla in TO mora povedat!…… 😉 :)))))))[/quote]
Se vidi, da si se moral kdaj braniti pred ženo, zato ti gre seciranje vsake besede odlično od rok. ;))
Iskreno bi bilo, če bi ji le povedala, da ga je videla tam, če bi že glih morala povedat, kakšni bodo potem sklepi iz tega pa njo več ne briga. Samo ona ve nekaj več kot pa je videla in TO mora povedat!…… 😉 :)))))))[/quote]
Se vidi, da si se moral kdaj braniti pred ženo, zato ti gre seciranje vsake besede odlično od rok. ;))[/quote]Tebi se pa vidi, da si (nekoč) dajala pavšalne nasvete na osnovi svojih misli in (nehote) povzročila vsaj začasno ohladitev odnosov / povzročila prepir med partnerjema…. :))))))
Al si jih pa bila sama deležna? 😉
Ja je treba pazit na besede…. 😀
Se vidi, da si se moral kdaj braniti pred ženo, zato ti gre seciranje vsake besede odlično od rok. ;))[/quote]Tebi se pa vidi, da si (nekoč) dajala pavšalne nasvete na osnovi svojih misli in (nehote) povzročila vsaj začasno ohladitev odnosov / povzročila prepir med partnerjema…. :))))))
Ja je treba pazit na besede…. :D[/quote]
Se pravi, z drugimi ženskami se niti šaliti ne smem, ker lahko Antilopa vidi, jo to zmoti in bo povedala moji, da nimam smisla za humor in sem domala “otipaval” drugo žensko, ker tako je ona to videla, potem bo pa ogenj v strehi doma? 🙂
Če so tu njeni sklepi odraz iskrenosti in je kaj dobronamernega v poročanju svojega osebnega vidika, sem tudi malo v dvomih kot On, ampak takim ženskam pogosto meša štrene vrag, ki mu pravimo ljubosumje. 🙂
To je samo dokaz, kako različno dojemamo svojo “iskrenost” in kako zavajujoč je ta pojem, ko se oseba z njim ovenča. Kako malo oziroma nič o nekem človeku dejansko ta podatek pove, čeprav jo marsikdo kuje v nebo, tudi pri sebi.
Sicer pa, če bi meni Antilopa ali kdorkoli drug pripovedoval o tem, kako sumi, da je moja nezvesta, bi jo preprosto vprašal, kaj je videla, njeno mnenje je le njeno mnenje, ki je nastalo na podlagi njenega razumevanja videnega. Tako da sploh ni nujno, da gre za ljubosumje z njene strani, pač pa preprosto za “nerodnost”, prehitro sklepanje. Pomembno je tudi, kako neko informacijo, ki jo dobimo, predelamo, razumemo, saj isto informacijo različni ljudje različno podajajo.
Tebi se pa vidi, da si (nekoč) dajala pavšalne nasvete na osnovi svojih misli in (nehote) povzročila vsaj začasno ohladitev odnosov / povzročila prepir med partnerjema…. :))))))
Ja je treba pazit na besede…. :D[/quote]
Se pravi, z drugimi ženskami se niti šaliti ne smem, ker lahko Antilopa vidi, jo to zmoti in bo povedala moji, da nimam smisla za humor in sem domala “otipaval” drugo žensko, ker tako je ona to videla, potem bo pa ogenj v strehi doma? 🙂
Če so tu njeni sklepi odraz iskrenosti in je kaj dobronamernega v poročanju svojega osebnega vidika, sem tudi malo v dvomih kot On, ampak takim ženskam pogosto meša štrene vrag, ki mu pravimo ljubosumje. :)[/quote]…. kateremu je primešano še kanček posesivnosti na osnovi nizke samopodobe…..
Razdejanje epskih razsežnosti potem ni več daleč…… 😉 😀
Če so tu njeni sklepi odraz iskrenosti in je kaj dobronamernega v poročanju svojega osebnega vidika, sem tudi malo v dvomih kot On, ampak takim ženskam pogosto meša štrene vrag, ki mu pravimo ljubosumje. :)[/quote]…. kateremu je primešano še kanček posesivnosti na osnovi nizke samopodobe…..
Razdejanje epskih razsežnosti potem ni več daleč…… 😉 :D[/quote]
Jaz bi pa antilopi vreco drzala in bi se kaj dodala da bi bilo se bolj zanimivo 🙂
Hehe babe moramo skup drzat ane antilopa?
…. kateremu je primešano še kanček posesivnosti na osnovi nizke samopodobe…..
Razdejanje epskih razsežnosti potem ni več daleč…… 😉 :D[/quote]
Jaz bi pa antilopi vreco drzala in bi se kaj dodala da bi bilo se bolj zanimivo 🙂
Hehe babe moramo skup drzat ane antilopa?[/quote]
Midve zlikovke bi jo itak dobro odnesle. Dobre veze ne moreš z nobeno lažjo razdreti. Slabi vezi pa bi vsaj pomagali, da prej razpade. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.