Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako ravnati z baterijo prenosnika?

Kako ravnati z baterijo prenosnika?

Jo je pametno doma na delovni mizi, ko imamo ves čas možnost biti na elektriki, imeti zunaj ali jo je bolje vsak dan izprazniti in se potem priključiti na el. in jo ponoči polniti (tako počnem jaz)?. Ali bi baterija zdržala dlje, če je doma kar zunaj ali bi se iztrošila v vsakem primeru po določenem času? Kako torej ravnati, da bo baterija zdržala čim dlje?

Baterijo uporabljaj samo takrat, ko jo res potrebuješ. Stalno polnjenje in praznjenje jo kvari. Raje jo do konca napolni in vzami ven. Vsaj občasno jo je pa dobro tudi čisto do konca sprazniti.

Če imaš laptop večinoma na štromu, potem baterijo popolnoma izprazni in jo vzemi ven….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jaz tudi nikoli ne vem kaj z njo… no, še zdaj ne vem… prazno ali polno? Kaj je bolje? Je pa zanimivo, da v navodilih o tem nič ne piše

Ali je potem dobro, da jo vsak dan izpraznim in potem vzamem ven in naprej delam na elektriko, ponoči pa jo polnim. Ali jo bolj ohranim, če je doma sploh nimam nikoli noter . Ali sčasoma popušča tudi v tem primeru?

Odstrani jo iz prenosnika in imej le napajanje na elektriko. Baterijo pa hrani zraven prenosnika na sobni temperaturi.

Baterijo napolni do konca (100%) in jo porabi tja do 80% vrednosti. Nato jo odstrani iz prenosnika. Če je ne potrebuješ prej jo uporabi po približno dveh tednih. Baterije se, tudi če se ne uporabljajo praznijo.

Ne bo držalo!!!
Baterija mora biti vedno polna ko je ni v leptopu!!!

Baterija ima svoj življenski cikel št. polnjen/življenjska doba baterije(nekaj let)… vse to je odvisno od proizvajalca laptopa (jaz imam najboljše izkušnje z Applom in Lenovo).
Ne sekiraj se in uporabljaj tako kot ti paše

Takole je najbolje. Le da jo jaz raje hranim na hladnem, ke rnižja toplota še upočasni cikle.
Vsaka baterija vzdrži določeno število polnilnih ciklov oz. praznjenj, potem je pa fuč. Res propada tudi samo s časom (če je ne uporabljaš) – vendar manj.

Ne bo držalo!!!
Baterija mora biti vedno polna ko je ni v leptopu!!![/quote]

Baterija se najbolje počuti na hladnem in pri 40 % napolnjenosti(originalna, še nikoli polnjena)…v tem primeru naj bi izgubljala 4 % maximalne kapacitete letno…Če je baterija napolnjena 100% in vzeta iz laptopa, izgublja 20 % max. kapacitete letno…

Jaz jo imam skoraj izpraznjeno in hranjeno na hladnem….v tem primeru baterija izgubi najmanj mx. kapacitete…..

Tvoj računalničar je butl…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Baterijo imaš v hladilniku, miško v omari, kaj tipe tudi pobereš ven da se ne obrabijo?
Zakaj potem imate sploh laptop če tok komplicirate:) Pač baterija je potrošni material tako kot akumulator v avtu – a ga kdo deva ven?

Hahaha.. dobra!!!

Baterije stanejo od 100-200€ in se spraznejo v 2-3 letih, če ne merkaš baterijo…to je pol nabavne cene laptopa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close