Kako ravnate z živili, ki jih prinesete iz trgovine?
Zaskrbljena791, 19.12.2021 ob 15:39
Ali jih operete, mislim npr tetrapake, neprodušno zaprte vrečke, jogurte… Ali ostalo prebrišete z razkužilnimi krpicami?
Kako pazite, da v vaš dom ne zaidejo nepovabljeni mikroorganizmi?
Jaz delam tako kot sem napisala zgoraj.
Isto kot ti. Vse operem, kar je možno, kakšna živila dam takoj v steklene posode. Najbolj mi vzame čas pranje solate in sadja, uporabim sodo bikarbono.
Ja fino da smo še živi!
Jst še nikoli nisem šla nič razkuževat. Mleko vedno kupim cel paket in ga pospravim na svoje mesto v hladilniku je običajno samo načet tetrapak… Jogurte in podobno dam v hladilnik kjer počakajo, da jih pojemo. Testenine in podobno pa tudi zložim na svoje mesto. Solato operemo predno jo rabimo (tisti dan, ko jo bomo pojedli največ en dan prej), moko kupim vedno na zalogo in ja tisto, ki jo načnem jo seveda pretresem v stekleni kozarec nikoli pa ne takoj ko jo prinesem iz trgovine ni šans da bi šla odpret pa takoj pretresat niti ni dovolj velik kozarec…. Tudi sadje vedno operemo pred uporabo, ker drugače gnije.. ..
V trgovino hodim 1 tedensko takoj pojemo več ali manj samo če kupim kako svežo salamo pa sadje gre večkrat v promet že 1 dan vendar ga vedno kupim za cel teden…. Kam bi pa prišli če bi vse 1 dan pojedli ali pa hodili vsak dan v trgovino škoda časa….
A eni dejansko pridete iz trgovine operete vso solato jabolka, hruške?
Prebrišete vse jogurte, testenine z razkužlnimi robčki?
Kaj pa naredite če kupite 10 dag pršuta, 10′ dag zelenjavne salame in 15 dag sira, ki je pakirano v papirju????? Prepakirate v plastične posode?
Grenivka422, 19.12.2021 ob 15:51
Isto kot ti. Vse operem, kar je možno, kakšna živila dam takoj v steklene posode. Najbolj mi vzame čas pranje solate in sadja, uporabim sodo bikarbono.
Meni je najbolj zoprno prati motovilec in to list za listom z zobno ščetko. Ali pa pranje fižola iz tržnice, zrno za zrnom.. Potem pa še vsakega posebej v čisti alkohol za razkužitev
Ja, marca in aprila 2020 sem delala tocno tako, kot so bila kitajska navodila za epidemije, slekla in sezula sem se pred vrati, dala vse v banjo, si razkuzila roke, razkuzila vse, kar se je razkuzit dalo od zivil, kar se ni dali, je slo na balkon za par dni, ce je kdo hotel pomaranco takoj, sem jo razkuzila z alkoholom… Potem, ko sem pispravila zivila, pa se 1x razkuzit sebe, vse kljuke in kljukice, ki sem jih prijela med zlaganjem zivil, vsa oblacila iz banje v pranje, cevlje sem pa prespricala z varikino po podplatih… V trgovino sem hodila na 3 tedne, tako da sem to vse naredila ene 4x. In potem nikdar vec!
Sicer mi je lani jeseni spet hodilo nekaj takega po glavi, a sem ugasnila vsa porocila in novice in basta!
Zdaj si iz trgovine razkuzim roke, doma si jih potem umijem, pa ko vse zlozim, si jih spet umijem, ampak to delam ze 20 let tako.
ma kaj se no Majdka matraš z alkoholom- imaš razkuževalne tablete za vodo in pranje zelenjave :
.https://www.okay.si/izdelek/ecos-naravni-sprej-za-zelenjavo-in-sadje-650ml/
marec 2020, 19.12.2021 ob 16:33
Ja, marca in aprila 2020 sem delala tocno tako, kot so bila kitajska navodila za epidemije, slekla in sezula sem se pred vrati, dala vse v banjo, si razkuzila roke, razkuzila vse, kar se je razkuzit dalo od zivil, kar se ni dali, je slo na balkon za par dni, ce je kdo hotel pomaranco takoj, sem jo razkuzila z alkoholom… Potem, ko sem pispravila zivila, pa se 1x razkuzit sebe, vse kljuke in kljukice, ki sem jih prijela med zlaganjem zivil, vsa oblacila iz banje v pranje, cevlje sem pa prespricala z varikino po podplatih… V trgovino sem hodila na 3 tedne, tako da sem to vse naredila ene 4x. In potem nikdar vec!
Sicer mi je lani jeseni spet hodilo nekaj takega po glavi, a sem ugasnila vsa porocila in novice in basta!
Zdaj si iz trgovine razkuzim roke, doma si jih potem umijem, pa ko vse zlozim, si jih spet umijem, ampak to delam ze 20 let tako.
In vi ste normalni???? A ste res to delali, ne morem verjet, da je to res. To je provokacija, ker tako neumen pa človek res ne more bit no.
Razkuževanje hrane??? Druga oblačila za v trgovino??? Debilno. Ne vem a imate končano OŠ???? A imate zaposlitev? Ker za norce so druge ustanove.
Joj se čudim, da je moja družina še živa…
Ko sva se z mojim spoznala (že pred 20 leti in več), je tudi on od mame bil naučen, da je vse pomil -pa takrat še ni bilo corone 🙂 in prebrisal in potem pospravil. Pa začneva skup živet in greva prvič v nabavo….prideva domov in on začne prat polija, pa jogurte, pa brisat testenine, moko… Ga vprašam, če je kaj narobe in mi pove, da se živila iz trgovine tako pač doma pri njih pospravljajo.
Ok – se umaknem in mu povem, da naj on samo pospravi in da naslednjič jaz pospravljam… Naslednjič jaz pospravim vse brez cirkusa, naslednjič on vse pere – se jaz umaknem. Ko sem bila jaz na vrsti …jaz zopet brez pomivanja vse na svoje mesto… Po nekaj časa mi pove, da on tudi več ne bo umival in brisal živil, ker se ni noben okužil zbolel ali umrl 🙂 nikoli ga nisem vprašala, kaj jim je mama doma razložila kaj vse za bolezni prinašajo živila s sabo na dom, sem pa vesela, da smo še živi-
Sicer sem sedaj z leti spoznala, da ima mama ‘psihične’ težave a dokler se ne vmešava v mene, moj način življenja se super razumevi, ona pa naj dela kar hoče.
To ni resnično, 19.12.2021 ob 17:15
In vi ste normalni???? A ste res to delali, ne morem verjet, da je to res. To je provokacija, ker tako neumen pa človek res ne more bit no.
Razkuževanje hrane??? Druga oblačila za v trgovino??? Debilno. Ne vem a imate končano OŠ???? A imate zaposlitev? Ker za norce so druge ustanove.
Od nekdaj imam ena oblacila za ven in druga za valjat po kavcu in postelji.
In ja, ko se ni vedelo, kaj hudica je to za en virus in smo mislili, da nas bo vse pobralo, smo se drzali tistih navodil, ki so jih dobili Kitajci. Kolikor sem se takrat pogovarjala z ljudmi, se zdalec nismo bili edini.
Jaz prvo, ko pridem v trgovino, gledam kje se kdo dotika kakšne hrane. Če se še prej počoha po jajcih in riti še toliko bolje. Najbolje pa je, da je kakšen albanec ravno iz radnje. Za takimi vedno kupim, kar so oni kupili. Ko pridem domov vse izdelke prvo dobro preližem z jezikom, da jih tako očistim. Pustim stati 1 dan in naslednji dan užijem še vsebino.
Grenivka422, 19.12.2021 ob 17:30
Ja hahaha uf je to zamudno in tečno res ? gor je ena spraševala za salame. Običajno tudi vse dam v foljo ali steklene posodice, ne samo zaradi “covida”, tudi prej sem veliko dala na higieno doma in telesa in s tem nikoli nimam težav, saj gre zame in za moje.
Za Majdo
S tem da ne govorim o alkoholu, gre za čiščenje embalaže, živila pač perem malo bolj, ne vidim tu problema. Nenazadnje nam iz vseh koncev sveta pripeljejo robo in umazanije je kolikor češ. Kdor se zmrduje nad tem, pač sam najbolj ve kaj da v usta in v hladilnik in kaj sledi. Verjetno sem Majdo narobe razumela. Nič hudega ? ?
Forum je zaprt za komentiranje.