Kako ravnate ob zasedenem tipu, ki vam je ful všeč
če mi je všeč ga še bolj podžigam, kurim in nalagam na ogenj, da je čisto zmešan 🙂
Tip si je sam kriv, če pade na to. Če bi bil pošten, bi bil hladen. Samo jaz običajno takšne potem, ko pride do tega, da si me tip želi….ga potem odpikam. Čisto enostavno ko vidim, da je podlegel vsem mojim čarom in da bi skočil med rjuhe z mano….potem mi ni več zanimiv.
Jaz sem trenutno tista na drugi strani… skrb za otroke, dom, mož pa se spogleduje na delovnem mestu..
Ni prijetno, niti najmanj. Veliko napetosti doma, še težje je zaradi otrok.
Ko se ti po več kot 10ih letih življenja, edinega življenja ki ga poznaš podira vse.. vse kar sta skupaj ustvarila, vsa leta skupnega življenja….. boli
kot normalna ženska, ki ji v življenju ni do drame. Še nobena ni bila v resnici srečna, če je razbila drugo zvezo, družino. Ampak ene vodi nek čuden ego, zloba v njih samih, neka podzavestna nevoščljivost, da hočejo imeti, kar imajo drugi, da hočejo uničiti nekaj, kar imajo drugi in česar sami nimajo.
Tudi če se zavedajo, da s tem človekom na dolgi rok ne bo nič, jim je point samo uničit to, kar ena druga ima.
Seveda je tukaj veliko krivde tudi na moški strani, ampak če se osredotočimo samo na ženko, normalna ženska, ki se ceni, tega ne počne. Tudi moški, ki kaj da nase, bo takšno žensko hitro postavil na njeno mesto. Če pa pokaže interes za takšno flirtanje… no potem vam je menda jasno iz kakšnega teta je in da se bo slej kot prej to zgodilo tudi vam.
Nočem prejudicirat, opažam pa, da se veliko “deklic” iz ločenih družin zaplete s poročenimi, zasedenimi.
Škoda da niso svojih potlačenih čustev in travm prej razrešile pri psihiatru.
Nastynastja, 01.02.2022 ob 13:23
če mi je všeč ga še bolj podžigam, kurim in nalagam na ogenj, da je čisto zmešan 🙂
Tip si je sam kriv, če pade na to. Če bi bil pošten, bi bil hladen. Samo jaz običajno takšne potem, ko pride do tega, da si me tip želi….ga potem odpikam. Čisto enostavno ko vidim, da je podlegel vsem mojim čarom in da bi skočil med rjuhe z mano….potem mi ni več zanimiv.
Evo, o takih narcisih je govora. Clovek uziva, da ga zapelje in ga potem unici, zavrne.
Ti si tak profil cloveka, ki bi 100% tudi nekoga za katerega bi vedela, da ima tezave z alkoholom ali pac z drugo odvisnostjo in se odvaja od te odvisnosti, ponujala odvisne substance, ga spodbujala, da pade spet v skusnjavo in ko bi podlegel, ga bi ozmerjala oz. blatila drugim ces kak pijanec, da je. Ti rabis to. Rabis sibko neizdelano osebo, da sebe povzdignes. Narcis.
mrtvo hladna, 01.02.2022 ob 00:36
Jaz tako.Moj karakter mi nikoli ni dopuščal, da bi se spetljala z zasedenimi tipi. Ni mi bilo potrebno spoznati njihovih partnerk, pa sem se vedno zavedala, da moram dati roke vstran, pa naj mi bo še tako všeč, ker sem vedno pomislila na njihove partnerke in se vprašala kako bi se jaz počutila, če bi bila na njihovem mestu, da pa so še otroci v igri, pa ni šans, da bi na karkoli namigovala. Nikoli nisem čutila potrebe, da s katero tekmujem, da bi se morala na tak način dokazovati, kao da sem boljša od nje in slaviti pokvarjeno zmago. Pri zadnjem tipu, ki mi je bil ful všeč, sem spoznala njegovo ženo-čudovita ženska. Pri njemu sem se še prav posebej potrudila, da ga nisem namerno izzivala z oblačenjem ali obnašanjem.So bili trenutki, ko bi ga najraje objela in poljubila, pa sem ostala mrtvo hladna in izrazila samo kakšno vljudnostno frazo ali ga pogledala brezizrazno in ostala tiho. Nikoli mi na kraj pameti ni padlo, da bi nekoga zasedenega vzpodbujala k prevari, niti si ne bi mogla oprostiti, da sem nekoga zapeljala in posledično ena ženska zaradi tega trpi, pa še otroci zraven. Vedno sem in vedno bom spoštovala zvezo dveh ljudi. Tudi če nista srečna, si nikoli ne bi jemala pravice, da pospešim ali razdrem zvezo.Pri meni je pač tako kot naslavlja ena avtorica knjigo: Pridna dekleta pridejo v nebesa, poredna pa vsepovsod. Ne pričakujem, da bom prišla v nebesa, mi pa je lepo živet s čisto vestjo, mirnim spancem in zavedanjem, da nisem nikomur vzrok za prevaro ali ponižanje, čeprav me včasih boli srce, ko moram odigrat mrtvo hladno vlogo pred tipom ob katerem bi se najraje stopila.
Glih zadnjic smo meli s kolegi taksen pogovor. Jaz zivim s punco in 2 otroka. Skupaj ze cca 10let. Delam tudi terensko in mam rad pogovor.
Vedno ce se kje pogovarjam s katero sipaticno punco, pa ce vidim da je interes iz njene strani, potem se pocasi besedno umikam (s tem da ze na zacetko vsi vejo da sem zaseden+otroci) in na prefinjen nacin zakljucis pogovor.
Ce pa vidim da se punca odimka pa se malo namerno besedno podzigam. (Nasmeh, kompliment, vic,…) Vendar hitro ko dobis feedback sem spet na na hladnem.
Pa me tud vcasih prime da bi kero raztrgal na wcju al pa kje… Pa moras sam pri sebi vedet da moras ostat hladn in pocakat pol ure oz uro da grem naprej ?
M320…
Takole mislim o dušah dvojčicah, ki naj bi ti prekrižale pot, ko si že v zvezi… Če bi bila to res prava duša dvojčica, ti ne bi prišla na pot, ko si v zvezi. Prava sreča se nikoli ne gradi na račun nesreče drugega. Če verjameš v višje sile, kar domnevam, da ja, ker jih omenjaš… Potem vedi, da obstajajo čiste in umazane duhovne sfere. Ali tes misliš, da ti bo čista, dobra in plemenita duhovna sila poslala naproti osebo tvojega življenja medtem, ko si že v zvezi? Ne, to bo gotovo storila le takrat, ko boš sam čist, prost in z vsem srcem pripravljen za čudovito zvezo.
In nasprotno, ko si že v zvezi, ti lahko temačne sile v naročje pripeljejo samo navidezno super osebo, v resnici pa nemoralno bitje, ki mu ni popolnoma nič mar za ostale vpletene, ki trpijo.
Zanimivo, 01.02.2022 ob 15:34
Glih zadnjic smo meli s kolegi taksen pogovor. Jaz zivim s punco in 2 otroka. Skupaj ze cca 10let. Delam tudi terensko in mam rad pogovor.
Vedno ce se kje pogovarjam s katero sipaticno punco, pa ce vidim da je interes iz njene strani, potem se pocasi besedno umikam (s tem da ze na zacetko vsi vejo da sem zaseden+otroci) in na prefinjen nacin zakljucis pogovor.
Ce pa vidim da se punca odimka pa se malo namerno besedno podzigam. (Nasmeh, kompliment, vic,…) Vendar hitro ko dobis feedback sem spet na na hladnem.
Pa me tud vcasih prime da bi kero raztrgal na wcju al pa kje… Pa moras sam pri sebi vedet da moras ostat hladn in pocakat pol ure oz uro da grem naprej ?
Potem si enak kot oseba, ki namerno zapeljujeju zasedenega. Me zanima, ce tvoja ve za take igrce.
Bivša, 01.02.2022 ob 16:10
M320…
Takole mislim o dušah dvojčicah, ki naj bi ti prekrižale pot, ko si že v zvezi… Če bi bila to res prava duša dvojčica, ti ne bi prišla na pot, ko si v zvezi. Prava sreča se nikoli ne gradi na račun nesreče drugega. Če verjameš v višje sile, kar domnevam, da ja, ker jih omenjaš… Potem vedi, da obstajajo čiste in umazane duhovne sfere. Ali tes misliš, da ti bo čista, dobra in plemenita duhovna sila poslala naproti osebo tvojega življenja medtem, ko si že v zvezi? Ne, to bo gotovo storila le takrat, ko boš sam čist, prost in z vsem srcem pripravljen za čudovito zvezo.
In nasprotno, ko si že v zvezi, ti lahko temačne sile v naročje pripeljejo samo navidezno super osebo, v resnici pa nemoralno bitje, ki mu ni popolnoma nič mar za ostale vpletene, ki trpijo.
oprosti, ampak ti pa malo preveč živiš v pravljicah o zunanjih silah, ki ti krojijo življenje – po tvojem prepričanju (kot razlagaš) neodvisno od tebe. A to ni tako – vsaj po mojem mnenju ne… nihče ti nič ne pripelje v življenje – sam s svojo energijo in dejanji si soustvarjaš življenje.
Verjamem v energijo in duhovnost itd… ampak z zdravo mero razuma in odgovornosti za lastna dejanja… to kar ti pisariš je enako neumno kot da recimo imaš službo, pa se ti pojavi nova edinstvena priložnost, ki te veseli, do nje si razvila zanimanje skozi leta, in bi zamenjala takojh -a rečeš – nope vesolje bi mi to službo pripeljalo, ko bi bila brezposelna, zdaj, ko mam šiht pa nima kaj voziti priložnosti v moje življenje, ker to ziher ni pravo…
LOL – imaš svoje življenje svoje cilje, posluh sebi, svojo odgovornost – ti odločaš kaj je zate pravo v danem času in ne neke višje sile… zato prevzemi odgovornost…
ljudje se z izkušnjami, spoznanji spreminjamo in kar ti je predstavljalo ideal kot najstnici recimo za šiht, ni nujno,da ti ga danes – in če ti danes v življenje pride služba prilagojena tvojim današnjim videnjem, ciljem, željam, idealom – je danes ta zate prava, pred 15 leti kod tiplomatnki ti ne bi bila, ker v tem s takratnimi cilji , izkušnjami in željami, ne bi prepoznavala ideala…
zato je osnova poslušati sebe, svoje cilje, želje, vrednote, itd. v danem trenutku in temu slediti, sprejeti odgovornost za lastno življenje in z lastnimi dejanji in odločitvami udejanjati želje, cilje… nihče ti nič ne bo vozil in dajal samo od sebe in te v nekaj prisilil – boben bog, nobena višja energija…
tebi lahko življenje da milijon pravih priložnosti – pa če jih nisi pripravljena sprejeti in udejaniti in vztrajaš na mesti, potem se ne moreš sklicevat, da ni bilo tvoje prave – point je tvoja je odgovornost prepoznati kaj je prav zate, za tvoje želje in cilje in ne samo prepoznati, ampak to tudi udejaniti…
ne moreš kriviti nekih višjih energij zakaj nekaj nekdo pošlje v tvoje življenje…
še en tak primer neuumnosti tvoje razlage je: v primeru nenačrtovane nosečnosti… recimo dva se najdeta na žurtki in se zgodi sex za eno noč – in iz njega nosečnost – po tvoji glupi razlagi, knikakor ne bi smel bog ali višje energije poslati otroka na ta svet, ker ta dva nista duši dvojčisi ampak sta se našla sam za eno noč slučajno za zadovoljitev trenutnega nagona… resno…
ne – mogoče res nista duzši dvojčici, ampak na njima je odgovornost odločitev kaj delata – in če se že odločita za sex, da se zaščitita… tukaj nobena višja energija niti prijazna niti zlobna nima nič s tem – odgovornost ljudi za lastne odločitve je in dejanja je prva…
Drugače si ti začela z nekimi energijami in celo praviš, da religije nimajo nič proti, fe se dva resnično zaljubita. Jasno, da niso le energije tiste, ki ti pošljejo nekoga na pot. Ampak če že morajo biti neke energije, gotovo niso dobre, če pošiljajo na pot ljubčke in ljubice zasedenim osebam.
No, primerjava s službo ni umestna Služba je neživa stvar in to lahko zamenjam brez slabe vesti, če najdem boljšo. Človeka pa ne bom zamenjala, če se mi namala pred oči en, ki mi je “spodnesel noge”. Če je človek, s katerim sem, dobra oseba, sem se ga mogoče samo malo naveličala. Ferr od mene je, da se poglobim v najin odnos, ugotovim, kaj nama manjka in skupaj poskušava to rešit. Če ne gre, v skrajnem primeru narazen, potem analiza samega sebe in nekaj časa samsko življenje, potem pa mogoče nova duša dvojčica. Če je prehitro nova zveza, se ti lahko zgodijo iste napake, kot v prejšnji.
Kar se tiče dveh, ki sta po pomoti zaplodila otroka, se pa strinjam s tabo. Za to sta odgovorna, pa čeprav nista načrtovala, saj oba vesta, kaj se lahko zgodi, če seksaš nezaščiten.
za @bivša –
preberi še enkrat svoj sestavek – o čem govoriš o lastnih odločitvah… nobena višja sila te ne prisili v niti varanje, niti prekinitev odnosa…
enako kot se med dvema partnerjema nič ne zgodi, poboljša – če se za to ne odločiš in to narediš – se pogovarjaš, iščeš pomoč, itd. ali če ni rešitve, se odločiš za razhod – vse to kar pišeš – v vsakem primeru je POANTA V TEM,DA SE MORAŠ TI ODLOČITI V DANEM TRENUTKU NAREDITI KORAK SPREMEMBE V KATEROKOLI SMER SE PAČ ODLOČIŠ…
brez tega koraka – torej brez sprejetja dejanj, odločitev odgovornosti ne bo nobenega rezultata – ampak samo toneš in nazaduješ v življenju…
ti lahko v dani situaciji nekemu tipu rečeš ne, ker sem poročena, sama vešda imaš probleme, a ne narediš nič glede tega – kaj bo s tvojim odnosom – ne boš z dušo dvojčico, četudi nisi varala, vseeno bo tvojo odnos poln neiskrenosti, zamolčanosti, težine, slabe volje, itd… in bo lahko na koncu propadel brez varanja…
še enkrat – poanta je da v danem trenutku človek sam s seboj je iskren, da se posluša sam sebe kaj si želi in skladno s tem tudi ukrepa… tudi z dušo dvojčico ti odnos ni dan, kar oh zdaj sem pa tega spoznala zdaj bo pa pravljica, tega ni… tudi z dušo dvojčico, se tako popolnim človekom dva skupaj ustvarjata odnos z medsebojnimi dejanji, spoštovanjem, iskrenostjo, zaupanjem, pogovori medsebojnimi, sodelovanjem, poslušanjem, upoštevanje, kompromisi, itd itn…. in to skozi vse življenje… in smo spet pri odgovornostih in dejanjih – nič v življenju ni kar tako danega… življenje da priložnost – kaj boš pa ti iz nje naredil je pa tvoja odločitev in odgovornost in velja tako za žive in nežive stvari – poanta s službo je bila poanta izpostavitve pomena poslušanja sebe sledenja sebi, in sprejemanja odločitev v to smer in prevzemanja odgovornosti zanje.
če si želiš da te nek strah ustavlja ustavlja te bo tako dolgo kakor dolgo temu to pustiš: ti povem realen primer moj oče ljubi križarjenja, ladje itd… on najde super križarjenje a ne zna super samozavestno angleščine, da on zdaj ne bo šel zaradi tega, ker ga je strah… in pol se bo zgubu, in bodo sami problemi, itd… sta šla s stricem nobeden od njiju tekoč v tujem jeziku – vse sta se zmenila, nobenih problemov, ostal jima je lep spomin na krasno skupno potovanje. Oče danes priznava iz hvaležnosti, da sem ga prepričala, ker drugače sam ne bi šel in bi zamudil življenjsko priložnost iz strahu iz golega strahu…
poanta – če bi čakal in rekel bom raje drugič, ni bila prava priložnost, ker če bi bila prava, me ne bi bilo strah, ne bi imel dvomov, bi zagotovo mi prej ponudil možnost znanja prfektne angleščine, itd itn… ne življenje ni prfektno zloženo, včasih se moramo tudi s strahovi boriti in nam njih življenje da kot izziv,d a jih premagamo in smo potem močnejši in dobimo ob tem krasne izkušnje, ki bi jih obžalovali, če bi cincali in priložnost izpustili… vsaka nova stvar, neznana, prinaša neko tremo pred neznanim, strah, na nas je samo kaj bomo s tem naredili ali pustili da nas ovira in obstali v življenju in ne dosegli, doživeli nič, ali pa bomo se spopadli s strahom in rekli ne, temu ne pustim,da me ovira. Naj gre za dtrah ali katerokoli težavo. Poanta je sepet naša odločitev kaj mi naredimo s tem v čemer vidimo težavo – ali zbežimo in jo prelagamo v nedogled in s tem nazadujemo, ali pa se soočimo in doživimo napredek in krasne spomine in izkušnje za življenje.
ma čuden je ta svet ratal….
Imel sem čast brati razmišljanja svetnic na tej sceni, heh.. Idealisti, ki bodo rešili svet, ker ne bodo dovolili drugemu človeku nasprotnega spola, razen posvečenemu seveda položiti roke na njihovo telo.. Živi bili pa videli, kako bo ta svet zgledal čez 20 let.. Vidimo kam je prišla tehnologija, mobitel, internet od leta 1990 Vse skupaj zgleda kot zf.., tako, da se bo čez 20 let tud sexalo tako, da boš s prsti naredil tlesk, tlesk in rekel, prišlo mi je….
M320, 01.02.2022 ob 07:20
Pa ni lih tako. Če veš, da je nekdo zaseden, lahko računaš le na prijateljstvo. Če nalašč prekoračiš mejo, si sokriv. Velja za oba spola.
Edino kar morda ne jemljem kot krivdo oz kar razumem kot ‘višjo silo’ in upravičen razlog na nek način je strela z jasnega. Ko dva, ki se prej nista poznala in se srečata, ko je eden že zaseden, pa se končno najdeta tisti dve polovici. Takrat je sila enostavno premočna in ni niti priporočljivo vztrajati v nečem povprečnem, iz vljudnosti, spodobnosti ali sočutja, saj bodo na koncu vsi 3 vpleteni trpeli do konca življenja. Ta zaseden, ker se ni opogumil in ločil in sedaj živi s tem zavedanjem, da je tam nekdo, ki se mu popolnoma prilega, ta fraj ker je pustil ljubezen svojega življenja oditi, ker se tako spodobi in ta tretji partner, ki ne ve zakaj jima ne gre a čuti, da partner ni ? v zvezi. Tej trikotniki znajo biti peklenski. Če osebe nisi imel priložnost spoznati prej, kako je lahko prva izbira potem pravična? Fer bi bilo, da v življenju dobimo na mizo takoj vse ljudi, s katerim nam je namenjeno biti tekom življenja, sorodne duše, duše dvojčice, napačne,… in izmed teh sami izberemo le enega. Pa kar ujameš ujameš. Tako pa… vedno lahko pride ob nepravem času nekdo, ki ti odreže noge. Potem se pa gredo spodobnosti, morale in kaj jaz vem kaj vse. Ja, lepo. Se pa kdo vpraša kako je tem ljudem, kako živijo, da ne uporabim besede životarijo? Ljubezen, tista prava, je izredno močna sila in to je borba proti sebi, najtežjemu nasprotniku. Vsaka čast ljudem, ki so lahko iskreno srečni, ko pri odločitvi premaga pamet. Ampak res iskreno srečni..
Res je, lahko potrdim. Tako vsi 3 (ali pa 4, kot v mojem primeru) trpijo. 2 zato, ker se je eden od njiju kljub vsemu odločil za “moralo” oz. On reče temu razumsko odločitev, druga dva pa v bistvu sploh ne vesta, čutita pa da nimata partnerja 100% zraven. Sicer že prej ni bilo 100%, ker če bi bilo ne bi prišlo do ničesar med drugima dvema. Pa še krasno in dolgoletno prijateljstvo je šlo k vragu….
Men je useen al ma tip še neko tipico al pa ne. Če mi sede, valda flirtam z njim in to. On se pa itak lahk sam odloč kaj bo. Ni to moj problem. I couldn’t care less. Je pa še posebej rajcig se s kakšnim tipom dajat dol v zakonski spalnici, kamor čez par ur žena pride. Pa se po seksu stuširati z njenim intimnim milom. Pa un adrenalin, da neb slučajn prej dam pršla pa to. Me vzburja, ja.
Bivša, 01.02.2022 ob 05:09
Morda potrebuje pritrjevanje, vendar ga bo na tem forumu, polnem pokvarjencev in pokvarjenk, le malo dobila.
Avtorica, lepo razmišljaš. Vsi smo krvavi pod kožo in vsakomur se lahko zgodi, da mu postane všeč oseba, ki je zasedena. Tudi v res kvalitetnih in ljubečih zvezah se enako lahko zgodi, da se eden od partnerjev zagleda v drugo osebo. To so lahko hude notranje čustvene borbe. Nekateri ljudje imajo strašno močan spolni nagon in ko se jim ob nekom zdrami, ga zelo, zelo težko ukrotijo. Če pa oseba na drugi strani to še podpihuje, pa skoraj nemogoče. Sploh če se ne moreš odmakniti, recimo da s tako osebo delaš, ali ste družinski prijatelji in ne moreš kar prekiniti. Pošteno je do OBEH vpletenih, da se zadržujeta in da ne prilivata na ogenj njune strasti. Zaseden moški, recimo, naj se posveti več ženi in otrokom in ugotavlja, kako bi spet obudil strast, ki je v zvezi malo zaspala. Ženska na drugi strani, pa naj se obnaša do njega nevtralno in se ne trudi okrog njega z vsemi čari, ki jih premore.
Velja seveda tudi v obratni situaciji, vezana ženska in samski moški, ki se vanjo zagleda.
Zelo pogosto mnenje je, da ljubica ni kriva, ker je samska in ona nikogar ne vara. No, v pogledu varanja svojega partnerja res ni kriva, ker partnerja pač nima. Ampak kriva je zlorabe svoje prednosti. Kot samska ženska je v prednosti pred poročeno v več pogledih. Ima več časa, da se posveti sebi in svoji negi, zato je navadno bolj spočita, sveža. Žena je na drugi strani lahko zelo obremenjena s skrbjo za otroke, službo in gospodinjstvom, pa je večkrat utrujena in nima toliko časa za nego, welness, meditacijo, šport itd, kar bi jo ohranilo svežo in mladostno. Potencialna ljubica tudi nima rednega seksa, zato je polna nepotešene energije, ki dobesedno seka ven, kar moške pritegne, pa fe se tega zavedajo, ali ne. Pa še nova je, zanimiva itd. Če pa je še mlajša, potem pa je to zanjo skoraj 100 procentna zmaga. Ne vem, če kdo od vas pozna junaka, ki ne bi podlegel po vztrajnem namigovanju prekrasne lolite, pa naj bo še tako načelen.
Zato sta po mojem mnenju kriva vedno OBA udeležena v prevari. Tisti, ki je namerno zapeljeval in tisti, ki je podlegel. Ampak tu se bo vsul plaz kritik, predvsem raznoraznih varalic, ki iščejo izgovore za svoje življenje po liniji najmanjšega odpora.
Zakaj bi pa bila pokvarjena oseba, če napišem, da potrebuje pritrjevanje? Saj se sama dobro zaveda, kaj počne- kot da igra scenarij neke krimi drame 🙂
Ni čisto to zrelo v glavi – ker se poistoveti avtorica z njegovo ženo (ja jo pozna pozna tudi del njune zasebnosti drugače, kot drugi…) razmišlja o njem, jasno v njegovi bližini freeze, ker mora. Ampak naj se raje tako fetišira na prostem moškem. Bo imela več od tega – zasedene naj tudi v svoji glavi pusti pri miru. Ker moški so “slabi2 -ko zavoha, ko mu ego dela, ko se zaveda, da je še na trgu iskan, bo hitro zapadel v skušnjavo – “on že en in isti zrezek doma obdeluje dolgo časa, avotirica pa svoj stejk še načrtno išče” – saj bo razumela prispodobo.
In kaj pravzaprav sploh sprašuje, če že ve odgovor in tako tudi reagira ? 😛
Maaaaah, clickbait tema….
Anonimno 5219, 01.02.2022 ob 16:31
Ni ravno tako. Poznam primer, kjer se je ona zelooo trudila, daga je osvojila.
Mu je s pištolo grozila, da ga je na koncu dobila? Ne zatiskajte si oči in mislite kaki čistuni ste vi ali vaši partnerji! Če ne želi varati ne bo varal. Nihče.
Anonimno 9771, 01.02.2022 ob 17:27
Res je, lahko potrdim. Tako vsi 3 (ali pa 4, kot v mojem primeru) trpijo. 2 zato, ker se je eden od njiju kljub vsemu odločil za “moralo” oz. On reče temu razumsko odločitev, druga dva pa v bistvu sploh ne vesta, čutita pa da nimata partnerja 100% zraven. Sicer že prej ni bilo 100%, ker če bi bilo ne bi prišlo do ničesar med drugima dvema. Pa še krasno in dolgoletno prijateljstvo je šlo k vragu….
E ja, poznam veliko takih zgodb žal. Ampak tako kot praviš, če bi temelji bili stabilni prej, do tega nikoli ne bi prišlo. Mislim, da je to tisti ščit, ljubezen do partnerja, ki ti preprosto zablokira funkcijo zaznavanja drugih na takem nivoju. Ko ta bariera pade, pomeni da se je v odnosu nekje konkretno zalomilo. Res pa je, da če ne bi bilo priložnosti, bi nekako spet zakrpala in šla naprej, tako pa človek pogleda ‘čez ograjo’ in vidi opcijo, morda iluzijo, morda ta pravo sorodno dušo. Saj ne moreš vedeti v tistem trenutku.. in je ravno to razlog, da se hišica iz kart do konca sesuje. Poznam en tak par, oziroma kar trio, kjer se taka drama odvija te dni. Pa ga je žena zapustila, pa si premislila, ta nova pa previdno čaka kaj bo. Da ne izpade ona rušilka družine, se drži nazaj, on pa nor in obeseden z njo. Povedal je tudi pred ženo, sicer da sta le dobra prijatelja in imata poseben odnos, globok in nenavaden, a še vedno prijateljski. Pa si na momente mislim, daj zbrcaj ga čez prag že enkrat, kje imaš ponos? Po drugi strani, pa veliko vprašanje kaj bo s tema drugima dvema, ker ljubezen ni dovolj za kvalitetno zvezo. Včasih sorodna duša pride le zato, da te nečesa nauči in gre. Kako se bo odločil ne vem, mislim da za novo. Pošteno bi bilo, ker če ne bo ta bo pa druga prišla, saj je očitno odnos s prvo že na robu razpada in bosta šla narazen v vsakem primeru.
Ni pa lahko nikomur od vpletenih. Sem prepričana, da je to peklensko za vse 3.
Barbarella snella, 01.02.2022 ob 18:32
Men je useen al ma tip še neko tipico al pa ne. Če mi sede, valda flirtam z njim in to. On se pa itak lahk sam odloč kaj bo. Ni to moj problem. I couldn’t care less. Je pa še posebej rajcig se s kakšnim tipom dajat dol v zakonski spalnici, kamor čez par ur žena pride. Pa se po seksu stuširati z njenim intimnim milom. Pa un adrenalin, da neb slučajn prej dam pršla pa to. Me vzburja, ja.
Ej Barbarella, tudi ti bo enkrat kot baletka, ki se na parket ob špagi v vakum prihefta, pa bo tvoj tako padal na mlade, kot ti zdaj počneš. Uživaj, dokler ti traja 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.