Kako prodati stanovanje?!
Če je cena res 160.000 €, potem živiš v iluziji. Sem z Obale in v Semedeli dobiš za 130.000 € popolnoma vseljivo stanovanje kvadrature 60 m2. Lastniki svojim stanovanjem večkrat dodajo še čustveno vrednost, ki pa bodočih kupcev niti ne briga. Jst bi se usedla dol in fajn premislila, kaj je s stanovanjem ali s ceno narobe, da se ne prodaja. Saj ni panike, postavi ceno, tako kot želiš, ampak potem ne se čudit, da se ne prodaja.
Ja pri 120.000 se lahko začneš pogovarjat, kar pomeni da na koncu če ga seveda želi prodati pridemo na ceno 100.000 To je cena za katero se v tem trenutku da prodati 2 sobno stanovanje. Vse kar je več je čakanje in upanje da se bo od kot prikazal kupec. Dejstvo je da tisti ki ga resnično želi prodati in rabi denar se bo krepko pogajal za ceno, drugi ki mu to ni nuja bo trmasto vztrajal in držal svojo prenapihnjeno ceno. Imam izkušnje z nakupom in pogajanji glede cene. Ko prodajalcu pokažeš da si resen kupec se prodajna cena iz oglasa kaj hitro spremeni.
Pozdravljena,
če imate problem pri prodaji vašega stanovanja vam priporočam alternativo prodaji-menjavo nepremičnine. Obstaja portal http://www.menjava-nepremicnin.si, kjer se oglašujejo samo nepremičnine ki so jih ljudje pripravljeni med seboj zamenjat. Brezplačno se lahko registrirate in oddate svoj oglas, prebrskate po ponudbi. Priporočam.
Ja pri 120.000 se lahko začneš pogovarjat, kar pomeni da na koncu če ga seveda želi prodati pridemo na ceno 100.000 To je cena za katero se v tem trenutku da prodati 2 sobno stanovanje. Vse kar je več je čakanje in upanje da se bo od kot prikazal kupec. Dejstvo je da tisti ki ga resnično želi prodati in rabi denar se bo krepko pogajal za ceno, drugi ki mu to ni nuja bo trmasto vztrajal in držal svojo prenapihnjeno ceno. Imam izkušnje z nakupom in pogajanji glede cene. Ko prodajalcu pokažeš da si resen kupec se prodajna cena iz oglasa kaj hitro spremeni.[/quote]
———-
Ja, in s čim ti prodajalcu pokažeš, da si resen kupec? Da se delaš pametno praznih žepov?
S čim, poveš mu koliko si pripravljen plačati za stanovanje in če se prodajalec strinja in prideta skupaj s ceno je stanovanje prodano. Normalno pa je da prodajalci stanovanj kupca smatrajo za neresnega, če pa živijo v oblakih in prodajajo flet po astronomski ceni. Le kdo bo pa resen pri takšnih cenah. Kar se pa tiče s pražnimi žepi hoditi na ogled stanovanj. Imam dovolj drugih stvari za počet v življenju kot pa da bi kar tako malo hodil naokoli po mestu in si ogledoval stanovanja. Zakaj že?
Ko prebiram te vaše težave z prodajo nepremičnin, se mi zdi pomembno zapisati še dodaten problem, ki ga imam jaz. Namreč prodajam dokončan, novi vseljiv dvojček v Radencih po smešno nizki ceni 850 €/m2. Posredniki izven naše regije sploh ne sklepajo posreniških pogodb za prodajo nepremičnin v Pomurski regiji. Sam oglašujem na Nepremičnine.net, Bolhi in Salamonu, vendar je to možno samo z navedbo regije in kraja in tako ostala Slovenija ne vidi mojih oglasov. Postavil sem že oglas pod ljubljansko regijo in napisal, da si naj interesenti ogledajo tudi moj oglas pod pomursko regijo, pa mi ga uredništva takoj izbrišejo.
Zakaj meniš, da bi nekdo, ki išče hišo ali dvojček v LJ, bil pripravljen skleniti tako skrajen “kompromis” in se preseliti v “poceni” nepremičnino v Radencih?
A ko tebe zanima nepremičnina na morju, vneseš v iskalnik Bohinj ali kako?
Edino pravilno, da ti oglas zbrišejo, bodi vesel, da ti tudi onega ta pravega ne.
(Med oglasi za Radence so tudi taki, ki so jih oddale agencije iz Celja, LJ …).
Forum je zaprt za komentiranje.