Kako priti na morje po stari cesti brez da gres skozi Lj in miljon naselij?
Jutri bi rada sla na morje, vinjete nimam. Startam v Celju, pa ne vem kako priti do obale brez da morem cez center Lj(groza me je centra)- namrec tako me pelje google navigacija. Kaj naj nastavim v navigacijo (skozi katere kraje) me naj pelje, da ne bom rabila iti skozi ljubljano in miljon naselij? Katera je taka fajna pot?
Najlepsa hvala, lep teden zelim
Vse bodo vsaj nekaj daljše.
Daj si v navigacijo “najhitrejšo pot”, izklopi avtoceste – pa boš imela optimalno. Verjetno pa bo šla skozi Lj.
Če te je tako strah centra, pač pred Lj pritisni tipko za obvoz, pa si izberi kakšno izmed možnosti. A računaj da te bo peljal po stranskih cestah, s kupom omejitev, skozi vasi in po obvozih – in bo kar trajalo.
preveč kompliciraš, lj ni nek bavbav, potem pa škofljica rašica velike lašče nova vas, cerknica rakek postojna in skos po stari cesti ki je prazna do kopra na bertoke in na semedelo tam na avtocesto ke rgreš lahko brez vinjete čez predor potem pa portorož simpl sam ko boš prvič šla se boš v kopru stokrat zapletla pojdi reje konc tedna z mano greva skup
Torej, ti bi rada prišla čez 3/4 države brez uporabe avtoceste, z izogibanje naseljem, ne skozi Ljubljano, ki žal leži točno na tvoji trasi, ampak ne bi pa naredila nekaj 10 km ovinka? Precej si si zakomplicirala vse skupaj.
Vklopi si navigacijo, izberi opcijo izogibanja AC in pelji, kot te usmerja. Tudi Ljubljana poleti ni noben problem, sploh z gpsom.
preveč kompliciraš, lj ni nek bavbav, potem pa škofljica rašica velike lašče nova vas, cerknica rakek postojna in skos po stari cesti ki je prazna do kopra na bertoke in na semedelo tam na avtocesto ke rgreš lahko brez vinjete čez predor potem pa portorož simpl sam ko boš prvič šla se boš v kopru stokrat zapletla pojdi reje konc tedna z mano greva skup
[/quote]..ojoj…to je pa zelo dalec..boljse,da kupi vinjeto..gorivo jo bo vec stalo.
Ma ti lepo samo na zahod… najprej za tablo Ljubljana. Nato za tablo Postojna, nato tablo Koper. Ko boš blizu, bo pa že kje kakšna tabla za Portorož. Evo, pa bo avantura za teboj. :-)))
Brez zamere, ampak jaz bi reskiral teh 15€, kolikor je vinjeta, in šel po AC (praktično jo imaš celo pot). gMaps pravi, da pot iz celja do portoroža po AC traja 2 uri in nekaj minut, izven AC pa 3,5h do 4h (odvisno od trase) – se pravi še enkrat več! A je vredno preživeti 8h v avtu za tisti dan na morju (da privarčuješ tistih 15€ in se izogneš Ljubljani)?
Sicer pa čez Ljubljano ni nek bav bav – ves čas se gre praktično samo naravnost (2x zaviješ desno tam pri centru –> Dunajska-Bleiweissova-Tržaška).
Sama grem rada po magistralnih in stranskih cestah, kjer je to možno in če se mi ne mudi. Sem že stala več ur v stoječi koloni zaradi nesreče, seveda na najbolj vroč dan možno, tako da se je avto na mestu pregreval. Zato te razumem, pa karkoli je razlog tvojemu razmišljanju. Razen prihranka pri vinjeti (kdor nima finančnih omejitev, itak vsak ima vinjeto, tako da je velika verjetnost, da so to s težavo napraskani euri za pot do morja), boš z krepko nižjo hitrostjo prihranila tudi pri gorivu.
Osebno bi se držala glavne magistralne ceste, kot bi hotela iti skozi Ljubljano, centra pa bi se izognila Trzin – Šentvid – Dobrova – Brezovica – Vrhnika – Logatec …. Čeprav si na samem robu mesta, nimaš nobene stiske https://goo.gl/maps/yX71Hc6gKhbJUdZc6
ali pa za čisti užitek slikovite narave v Dobrovi nadaljevala do Horjula in šele tam čez krajši serpetinast spust čez Ligojno na Vrhniko. https://goo.gl/maps/oX9aSeQLHSz9sY1r5
Od Grčaravca in do Postojne, čez kačje ride, kjer motoristi nagibajo ovinke, pazi, da ne sekaš v nasprotni pas in imej oči bolj pogosto na retrovizorju. Sama obožujem to cesto do morja.
Sedaj že nekaj časa nisem, ampak naprej od Debelega rtiča tik pred mejo, je bil en lušten divji plac za kamperje. Če jih je več tam, si komot upaš prespati tudi v avtu, stalno sem jih videla nekaj. Ves ta del je bolj miren del našega morja.
Lep izlet!
Zakaj pa sploh greš s svojim avtom? Najdi koga na prevozih. Ali pa avtobus Vaš link
Forum je zaprt za komentiranje.