Kako prišparati – polovična količina
Prosim za nasvet – tiste, ki si lase barvate doma, ali za barvanje narastka uporabite celotno količino? Jaz do zdaj sem, polovico sem vrgla stran. Zdaj pa sem slišala, da nekatere eno pakiranje barve uporabijo za dvakrat ali celo trikrat. Ni pa mi jasno, kako razdelite količino? Recimo tisto v tubi, kar se stisne v tisto flaškico… Kam naj sploh prelijem polovico tekočine, da me počaka do naslednjič, in da bo ok na laseh?
Hvala za vaše nasvete.
barvam se tako, da zlijem emulzijo iz flaškice v skledico, dodam ji vsebino tube, nato to zmešam s čopičem in nanašam na lase.
sicer še nisem poskusila, vendar mislim, da bi brez problemov lahko prihranila polovico barve v tubi in polovico emulzije v flaškici, kar bi porabila za naslednjič.
polovico pa bi dosegla tako, da bi to stehtala na tehtnici, ki jo uporabljam za tehtanje živil, je digitalna in natančna na gram.
tako pravi soseda, da dela, in nima težav.
tudi sama se bom začela tako barvat, ampak prej se moram ostrižt, ker zdaj imam preveč las in za popolno barvanje porabim skoraj 3 barve!!! pri frizerki kolegica plača 30 za striženje in barvanje, jaz pa 60 in to samo zaradi barve.
odslej samo še domače barvanje in kratki lasje. Tudi to je šparanje.
Kupujem barve v tubi in pol litra razvijalca (ali pa je nemara celo cel liter), 6-procentnega. To je vse, kar rabiš. Tubo imam za dvakrat ali celo trikrat … Naredim namreč tako (sem pa že v celoti siva po mojem): enkrat se pobarvam na orto ful po celi dolžini in celi glavi, čez tri tedne pa samo narastek ob preči in rob ob obrazu do uhljev, torej tam, kjer se najbolj vidi. Ne barvam celega narastka. Tako da mi včasih eno tubo znese imeti za tri barvanja.
Nikar se ne boj mešati. Tako kot so ti rekle zgoraj- vzemi kakšno skledico in vanjo stisti pol tube barve. Potem čez zlij polovico razvijalca. Polovico določi kar približno, ne bo nič narobe. Najprej postavi flaško z razvijalcem pokončno na ravno podlago, da se lepo usede na dno in poglej, kje je polovica. Lahko si narišeš črtico. Potem počasi zlij razvijalec na barvo. Polovica ti ostane v flaški, zato jo dobro zapri, ravno tako tubo z barvo. Potem ti pa ostane samo še mešanje barve, če nimaš čopiča, pa zmešaj kar z žličko ali čim podobnim, samo pazi, da zmešaš res dobro. Potem pa nanesi na lase, lahko tudi s prsti, saj imaš gor rokavice. Res je škoda polovico barve vreči v smeti. Pa srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.