Najdi forum

Kako pripeti sliko

Mene pa zanima, kako bi na neki forum lahko poslala sliko- vem da jo pripnem, ampak menda ne v pravem formatu. Kako si nastavim na digitalcu pravi format? hvala

Forumi imajo ponavadi omejitve

– format slike
– velikost datoteke
– resolucija slike

Ponavadi so podprti najbolj razširjeni formati slik (jpg, gif), digitalc pa že slika s tem formatom (ponavadi jpg), tako da tukaj najbrž ni problem.

Je pa lahko resolucija slike prevelika ali pa je datoteka prevelika. Poglej na ta forum, kakšne omejitve imajo glede tega, ali pa napiši za kater forum gre in kakšne so dimenzije tvoje slike in velikost datoteke na disku.

Gre za forum rastline.com. Slika je JPEG, velikost na disku je pa 1,65MB.Torej, kako?

Prosim še za malo pomoči..

Hvala

C/P iz

Ali lahko sporočilu dodam sliko?
Slike so lahko dodane sporočilom, pri čemer pa ni omogočen prenos slik direktno na strežnik, ampak v objavo lahko vključiš le slike, ki so shranjene na javnosti dostopnih strežnikih (Primer>> http://www.moj-naslov.net/moja-slikca.gif). Povezave do slik, shranjenih na tvojem računalniku, razen če ni javnosti dostopen strežnik, niso mogoče. Prav tako ni mogoče vključevanje slik, ki so shranjene za avtorizacijskimi mehanizmi (Primer>> Hotmail-ov in Yahoo-jev poštni predal, strani zaščitene z geslom, …). Za vključitev slike uporabi bodisi BBCode-ovo označbo [img] ali ustrezno HTML označbo, če je uporaba le-tega omogočena.

Pomeni da slike ne moreš direktno pripeti iz diska.
Sliko moraš najprej objaviti nekje na spletu, nato pa le pripneš link do slike.
Sliko lahko naložiš na prostor, ki ti ga verjetno zastonj ponuja tvoj internet ponudnik, ali pa na kak free host sistem, ki omogoča ul slik in nima kakih omejitev prenosa (Photobucket, ImageShack, Putfile,…)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close