Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako prilepiti semena na kruh

kako prilepiti semena na kruh

Saj vem, to je najbrž čisto začetniško vprašanje – danes sem prvič v življenju delala kruh, pravzaprav žemljice. Potresla sem jih s semeni, pa so vsa semena padla dol (še prej sem jih premazala z vodo). A jih je treba namazat z rumenjakom? Beljakom?
Žemljice so bile pa vseeno odlične.

Kadar jaz posujem kruh s semeni- jih preprosto le z roko nekoliko pritisnem na kruh…..
LP

Jaz pa jih že nekaj vgnetem v kruh, nekaj posujem po kruhu nekaj pa ga posujem kar po pekaču na katerega dam potem kruh .

Mogoče ti bo uspelo, če boš kruh premazala z vodo.

Primejo se tudi če kruh potem še malo vzhaja.

Jaz jih samo z mokrimi rokami pomažem, tolk časa, da se začne pod prsti malo pocati, to je kot lepilo, takrat pa posujem s semeni in jih še mal vtisnem…lepo primejo…čeprav vseeno še kaj pade stran med peko.

..................................................................... http://melonca.moj-album.com

Slanike (vendar brez soli) premažem z rumenjakom, potresem s kumino in na sredino košček margarine. Lahko tudi s sezamom, makom, sirom…

Semena malo pritisnem, da ne odpadejo.

Delam tako kot Melonca in semena vedno obstanejo na kruhu, vsaj večina. Sem pa na začetku eksperimentiranj poskusila kruh premazati z beljakom, ampak se ni obneslo. Semena so ravno tako bila povsod drugod, samo na kruhu ne. :-))

lp

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close