Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pridejo najstniki do cigaret?

Kako pridejo najstniki do cigaret?

Sin je šel v srednjo šolo in tam veliko dijakov kadi. Ampak kako pa pridejo do cigaret? V trgovini jim jih naj ne bi smeli prodajati, a to za vsako škatlo prosijo, da jim gre kdo od starejših kupit? Je komu to znano?

Kje pa dobijo alkohol? Grejo jih kupit v trafiko. Priklopi se v realnost. Nihče ne gleda osebnih, ker se gre za profit.

Kje si pa ti dobivala čike v srednji? Kakšna vprašanja, hahaha.

Odgovor na objavo uporabnika
lol305, 19.10.2021 ob 10:23

Kje pa dobijo alkohol? Grejo jih kupit v trafiko. Priklopi se v realnost. Nihče ne gleda osebnih, ker se gre za profit.

Kje si pa ti dobivala čike v srednji? Kakšna vprašanja, hahaha.

Zakaj pa ste nesramni? Imate težave z normalno komunikacijo?

Ko sem bila jaz najstnica, prodaja teh izdelkov ni bila prepovedana.

Jedem sladoled i boli me k.. kje gdo dobi cike.

Ja a ga niste naucili da loci dobro od slabega? Od cesa ima korist in od cesa ne? Kaj je dobro zanj?

Janez529, 19.10.2021 ob 10:30

Jedem sladoled i boli me k.. kje gdo dobi cike.

Ja a ga niste naucili da loci dobro od slabega? Od cesa ima korist in od cesa ne? Kaj je dobro zanj?

Prosim? A prav vidim, se ponašate s tem, da so vam vrednote tuje?

mami40, 19.10.2021 ob 10:31

Prosim? A prav vidim, se ponašate s tem, da so vam vrednote tuje?

Tvojemu malemu so..  Pa njegovim prijateljckom tudi.

A ne vedo da kajenje skodi? Da se hitreje staras? Da se koza kvari? Da lahko fases raka? Itd itd?

Ne vedo?

Jah je treba bit frajer ne.. S pravimi vrednotami. Sej nebo “in” ce nebo kadil. Ga bodo se za piicko mel… Moras se pokazat. S TAPRAVIMI VREDNOTAMI!

Janez529, 19.10.2021 ob 10:34

Tvojemu malemu so..  Pa njegovim prijateljckom tudi.

A ne vedo da kajenje skodi? Da se hitreje staras? Da se koza kvari? Da lahko fases raka? Itd itd?

Ne vedo?

Jah je treba bit frajer ne.. S pravimi vrednotami. Sej nebo “in” ce nebo kadil. Ga bodo se za piicko mel… Moras se pokazat. S TAPRAVIMI VREDNOTAMI!

Pusti mulcem, da kadijo. Brezvrednotnež.

Joj, se opravičujem, sem zašla na napačen forum. Tukaj najbrž ni sogovornikov, kakršnih sem vajena.

mami40, 19.10.2021 ob 10:19

Sin je šel v srednjo šolo in tam veliko dijakov kadi. Ampak kako pa pridejo do cigaret? V trgovini jim jih naj ne bi smeli prodajati, a to za vsako škatlo prosijo, da jim gre kdo od starejših kupit? Je komu to znano?

Na srednjih šolah so tudi polnoletni dijaki in dijakinje, logično gre sklepat da nabavljajo oni, kakšni klošarji, pijančki, da še oni dobijo kak cigaret, pirček.

Vsak pa pozablja na to da s polnoletnostjo pride tudi odgovornost, tako zase kot za druge v smislu podajanja nekega vzora in ali moralnosti, to primankuje takim, ki to kupujejo in ponujajo mladoletnim.

Sodelujete na vrhunskem, več kot superfantastičnem forumu.

V teh trafikah v okolici šol po večini ne preverjajo osebnih izkaznic. Oziroma jih preverjajo tistim za katere vedo da so polnoletni.. sm bila kake 2 leti nazaj v trafiki sem kupovala cigarete pa jih je 2 mulčkoma pred mano dala brez preverjanja pol pa meni rece za osebno sm jo sam pogledala pa  vprašala če se heca in zakaj je ni preverla šolarjema pred mano. Ni več nič rekla in mi je skasirala čike.. ( stara sm 33)

Vam bom lepo povedala… moznosti je velik ali hodijo v dolocene trafike kjer ne gledajo osebnih ker trafike ne gledajo tok kokr trgovine ali pa ima prijatelje oz druzbo ki je polnoletna. Druzba pa naredi svoje pri vsakem tako da ne se imeti za slabo mati vsaka mati je najbolsa mati dokler otroku daje ljubezen,podporo in vse ostalo kar je najbolje za vasega otroka ?

mami40, 19.10.2021 ob 10:39

Joj, se opravičujem, sem zašla na napačen forum. Tukaj najbrž ni sogovornikov, kakršnih sem vajena.

Štala. Za lastno varnost se takoj odjavi. Žal. Kadila pa nikoli nisem, tako da ti tudi pametnega nasveta ne morem dat. Pogovori se z njim. Lp

Gotovo se hitro razve, kje ne preverjajo. Je ena kolegica delala par let nazaj v trafiki. Vem, da je zahtevala osebno. Imela je še napisan datum na pultu, pod katero številko je nekdo mladoletne. Pa še ji je vpričo mene zgodilo, da je pomotoma prodala eni, ki ji je samozavestno pokazatelj osebno, manjkalo ji je pa secdober mesec do 18. Je pa rekla, da bi imela vsaj 20% več prometa, če ne bi preverjala.

Imam srednješolce doma.

Veš kako norkoman pride do 100 eur dnevno za dozo. Z iznajdljivostjo.

No pri nas je več variant, preverjeno pri sošolcih, ki so veliko pri nas. Enim kopujejo starši in to že 16 letnikom, eni nažicajo starejše letnike, polnoletne sorojence, včasih za neko nadomestilo, imajo naštudirane bencinske, trafike kjer prodajo brez preverjanja, nekateri kradejo cigarete staršem, nekateri celo v trgovini (v naši vaški kr pogosr pojav), imajo naštudirane tudi lokale s cigaretami, kjer se študwntom kelnarjem fučka za vse in jim prodajo.

Enake metrode za alkohol. Da ne govorimo, da nekateri uživajo še vse mogoče druge substance.

Vem pa da jim po kakšnih sparih, mercatorjih, trafikah ne gre skoz kr striktno preverjajo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close