Kako preživite vikend samske ženske?
Sicer nisem samska, ampak se danes delam, da sem. Dala sem odpoved mojim,me ni.
Torej perem perilo, to sicer ni neko delo, nabases stroj, vklopis, obesis in tako ene parkrat ponovis vajo na vsako uro ali dve.
Vmes pa homemade SPA: tusiranje, pranje las, depilacija, manikura, pedikura, potem frizura, nega obraza in podobno.
Ene parkrat bom tudi obiskala kuhinjo, ce je kdo kaj skuhal, ce ne bom tezila, da sem lacna.
Šele sedaj res uživam, sem gospodarica svojega časa in življenja, če mi paše spim kak dan med vikendom ali med tednom, ko sem prosta do 11ih, nihče mi ne najeda, , kot je bilo to doživljano zadnjih 5 let daljšega zakona.
Lepo skrbim tudi za dom in okolico, sem handy in znam, delo mi ne smrdi. Manj dela je tudi s pospravljanjem, čiščenjem, ker ti nihče drug ne packa in ne umaže, ne razmetava.
Imam prijatelje ( Sicer zdaj se manj družimo odgovorno, se dobimo na kakšni kolearki na zraku z oddaljenimi preko video klicev). Niti trenuto v tej zamaskani situaciji ne pogrešam potovanj, druženja v klapah; Pride na vrsto in bomo vse nadoknadili, ko se zadeva umiri.
Ja, včasih edino manjka in zapaše in zamika kak dober seks , uno ko vzmaeš vajeti v svoje roke in ga obdelaš, da ostane odprtih ust- ampak za to ne mislim še tvegat – ne iz naslova korone, niti SPBjev. Tudi to se bo nadoknadilo.
Čas koronanja izkoriščam za plane za prihodnost, zadovoljna bolj kot preteklih 15 let.
Rada kolesarim in uživam ko oddelam kilometre, ko se dobro preznojiš in narediš nekaj dobrega za svoje zdravje, ohranjaš kondicijo, ali pa hoja cca 2 uri; si sposodim kdaj v veseljem tudi sosedovega štirinožnega družinskega člana, ki me ima neizmerno rad, ap uživava v cartanju in sprehodih – je koristno za oba, sva oba nasmejana, ko prideva domov. Svojega ne želim imeti še trenutno, ker še nisem v penzjonu.
Vzamem si čas tudi zase, za nego telesa ( lasje, koža, nohti, podplati – vedno urejeno). Vse sama naredim, pa iz tega naslova prihranim vsaj 300 EUR mesečno :). Ni pa večjega užitka kot si privoščit tudi domačo masažno sproščujočo kopel. Prej ni bilo časa, zdaj si ga pa z veseljem vzamem, ker si ga lahko.
GRem na trg, da si kupim najljubša živila in naredim najljubšo hrano. Crkljam se z muckom, pogledam na Tinder, če je kakšen za sex, s prijateljico grem na izlet, pogledam film, se družim ob večerjah in načrtujem potovanje in svoje cilje. Težava je obstajala in sicer, da sprva nisem zmogla biti sama. Sedaj sem se organizirala in se naučila lepo ravnati s seboj. Obkrožila sem se z ljudmi, ki so z menoj prijazni in sem lahko pred njimi, kar sem. Spodbujajo mojo avtentičnost, ni lažnive prijaznosti, pomagamo si. Ker se čutim zadovoljno takrat, ko nekomu pomagam, se udejstvujem takih dejavnosti, ki pripomorejo k boljši skupnosti. Pomagam pri učenju otrok, pomagam pri računalniškem opismenjevanju starejših. Pogrešam, da ne bom nikoli mama. Izbirala sem napačne moške, katere sem imela rada, a z menoj niso želeli ustvariti družine. Šele ko sem odšla, so se začeli metati za mano in mi nuditi, kar sem želela in izražala v vezi. Pa je bilo vse z njihove strani “ma ja, ko te je–“. Je veliko odgovornosti na meni, sploh to, da sem imela preveč rada in nisme mogla stran. Ko pa sem šla, ni bilo poti nazaj. In tako so šla leta. Da bi imela nato otroka kar z nekom, samo da imam otroka… Enega… brez sester, bratov, trdne družine…. Enostavno mi družina pomeni preveč, da bi imela nekaj na pol. Neko ekonomsko skupnost, kjer ostajajo ljudje skupaj, ker je comfy? Ne, tudi tega ne. In da bi si lagala, kako sem srečna? Drugim pod nos molila kaj imam, samo da bi tudi sama sebe prepoznalo kot vredno in srečno, ko me bodo za tako prepoznali drugi? Sam si merilo svoje sreče. Super je biti v vezi, sem ne kakršnikoli. Super se je družiti – s tebi dragimi ljudmi, kjer ni pretvarjanja. Super je imeti otroke – ko si jih oba želita in sta oba odgovorna starša ter si delita delo. Super je imeti hišo, ki te ne zasužnji. Super je gledat filme v dvoje, če gledata take filme, ki so všeč obema. Super je imeti partnerja, ki te spoštuje in upošteva… Včasih pride na tehtnico, ali je bolje imeti sebe ali nek fake life? Ja, ljudje se vsega navadijo. Tudi tega, da si lahko naslikajo realnost točno tako, kot želijo. Če si govoriš,d a si srečen, potem kar si srečen. Tako se prelisičimo. Vse je pozitivno, vse je veselje, kjut, šugaa… Dokler enkrat ni več in srečaš realnost…
gospodarica svojega življenja, 07.11.2021 ob 11:52
Šele sedaj res uživam, sem gospodarica svojega časa in življenja, če mi paše spim kak dan med vikendom ali med tednom, ko sem prosta do 11ih, nihče mi ne najeda, , kot je bilo to doživljano zadnjih 5 let daljšega zakona.
Lepo skrbim tudi za dom in okolico, sem handy in znam, delo mi ne smrdi. Manj dela je tudi s pospravljanjem, čiščenjem, ker ti nihče drug ne packa in ne umaže, ne razmetava.
Imam prijatelje ( Sicer zdaj se manj družimo odgovorno, se dobimo na kakšni kolearki na zraku z oddaljenimi preko video klicev). Niti trenuto v tej zamaskani situaciji ne pogrešam potovanj, druženja v klapah; Pride na vrsto in bomo vse nadoknadili, ko se zadeva umiri.
Ja, včasih edino manjka in zapaše in zamika kak dober seks , uno ko vzmaeš vajeti v svoje roke in ga obdelaš, da ostane odprtih ust- ampak za to ne mislim še tvegat – ne iz naslova korone, niti SPBjev. Tudi to se bo nadoknadilo.
Čas koronanja izkoriščam za plane za prihodnost, zadovoljna bolj kot preteklih 15 let.
Rada kolesarim in uživam ko oddelam kilometre, ko se dobro preznojiš in narediš nekaj dobrega za svoje zdravje, ohranjaš kondicijo, ali pa hoja cca 2 uri; si sposodim kdaj v veseljem tudi sosedovega štirinožnega družinskega člana, ki me ima neizmerno rad, ap uživava v cartanju in sprehodih – je koristno za oba, sva oba nasmejana, ko prideva domov. Svojega ne želim imeti še trenutno, ker še nisem v penzjonu.
Vzamem si čas tudi zase, za nego telesa ( lasje, koža, nohti, podplati – vedno urejeno). Vse sama naredim, pa iz tega naslova prihranim vsaj 300 EUR mesečno :). Ni pa večjega užitka kot si privoščit tudi domačo masažno sproščujočo kopel. Prej ni bilo časa, zdaj si ga pa z veseljem vzamem, ker si ga lahko.
300€ mesečno za frizuro, manikuro, pedikuro in obraz? Ne laži! Vse skupaj urediš pod 100€ na mesec če v kozmetičnega vsak mesec hodiš!
Če imam fraj vikend, se v soboto ponavadi razvajam , poležavam tam do 10.ure, potem grem v koplanico se uredit, si pripravim zajtrk, dam prat, potem naredim kosilo, na en daljši sprehod, malo pospravim po bajti, pogledam kak dober film ali preberem nekaj strani kakšne kdobre knjige, mogoče malo na fb ali sč, potem lepo kopel in spančkat. V nedeljo se zmenim s kakšno kolegico in odrineva kam v hribe ali če ostanem doma, potem se po kosilu ponavadi dogovorim za kakšen obisk pri meni ali pri kom drugem. Zdi se mi, da imam vedno premalo časa za vse kar bi rada počela med vikendom.
ne nalagaj, 07.11.2021 ob 12:14
300€ mesečno za frizuro, manikuro, pedikuro in obraz? Ne laži! Vse skupaj urediš pod 100€ na mesec če v kozmetičnega vsak mesec hodiš!
Ja, jaz imam svoje lase do riti, barvanje narastka 2x mesečno. En obsik pri frizerki za tak poseg za tako dolge lase je tako nekako 70-90 EUR v našem pecirku.
Pedikura, posebna: 45 EUR na obisk ( jaz bi če bi salon obiskovala to morala počet 2x) doma naredim 3x
Depilacija, vključno brazilska: 57 EUR na mesec
Tako da ne, picajzlej, če ne poznaš.
gospodarica svojega življenja, 07.11.2021 ob 13:03
Ja, jaz imam svoje lase do riti, barvanje narastka 2x mesečno. En obsik pri frizerki za tak poseg za tako dolge lase je tako nekako 70-90 EUR v našem pecirku.
Pedikura, posebna: 45 EUR na obisk ( jaz bi če bi salon obiskovala to morala počet 2x) doma naredim 3x
Depilacija, vključno brazilska: 57 EUR na mesec
Tako da ne, picajzlej, če ne poznaš.
Aja, pa še manikura- nimam umetnih nohtov, samo lepa manikura in lakiranje z obstojnim profi lakom: cca 40-50 EUR na mesec.
uživam po svoje, 07.11.2021 ob 12:55
Če imam fraj vikend, se v soboto ponavadi razvajam , poležavam tam do 10.ure, potem grem v koplanico se uredit, si pripravim zajtrk, dam prat, potem naredim kosilo, na en daljši sprehod, malo pospravim po bajti, pogledam kak dober film ali preberem nekaj strani kakšne kdobre knjige, mogoče malo na fb ali sč, potem lepo kopel in spančkat. V nedeljo se zmenim s kakšno kolegico in odrineva kam v hribe ali če ostanem doma, potem se po kosilu ponavadi dogovorim za kakšen obisk pri meni ali pri kom drugem. Zdi se mi, da imam vedno premalo časa za vse kar bi rada počela med vikendom.
To ni nobeno uživanje ampak samo načrtovano porabljen čas, da nimaš nobenega prostega trenutka, v katerem bi morda spoznala, kako je tvoje življenje brez zveze… Tako se pa reve tolažite s tem, kako dobro vam gre….
gospodarica svojega življenja, 07.11.2021 ob 13:05
Aja, pa še manikura- nimam umetnih nohtov, samo lepa manikura in lakiranje z obstojnim profi lakom: cca 40-50 EUR na mesec.
Kake noge pa imaš, da rabiš pedikuro 2x mesečno? Sem čez 50 in grem 2x letno na pedikuro, nato vzdržujem doma. Nimam kančka trde kože na svojih stopalih. Če tako pogosto potrebuješ pedikuro imaš napačno obutev in si pretežka!
Narastek 2x mesečno? Srečna tvoja frizerka, ki te nateguje po dolgem in počez. 70€ je v Ljubljani barvanje narastka s striženjem, pranjem in fenanjem skupaj.
Manikura je edini realni znesek, ki si ga podala, če si vsak teden na manikuri.
Brazilka, noge in pazduhe so vse skupaj 40€ na mesec.
mark 31, 07.11.2021 ob 14:53
To ni nobeno uživanje ampak samo načrtovano porabljen čas, da nimaš nobenega prostega trenutka, v katerem bi morda spoznala, kako je tvoje življenje brez zveze… Tako se pa reve tolažite s tem, kako dobro vam gre….
Tvoje življenje pa misliš, da je kaj manj brez zveze?
Rutko, 07.11.2021 ob 14:10
Same sebe tolazite, v resnici pa nobena od vas ni srecna, ko zivi ta svoj v bistvu nesmiselen stil zivljenja. Ponavadi tezek karakter preprecuje, da bi znala zivet v dvoje.
Kaj smiselnega je pa v tvojem življenju, po čemer se te bomo spominjali čez 300 let?
Forum je zaprt za komentiranje.