Najdi forum

Kako prevesti

Lep pozdrav – imam eno vprašanje, katerega ne znam in ne znam razvozljati. Gre za Word in sicer natančneje me zanima, če je možno celoten dokument prevesti v drug jezik. Če je, vas lepo prosim, če mi nekdo napiše potek, če pa ni možno, pa bi bila vesela vsakega nasveta, kako bi to v najkrajšem času to naredila.
Pa še eno vprašanje: ali se da v Wordu nekako nastaviti na nemške črke oz. nemško tipkovnico?

Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga.

Prevajanje v Wordu? Ne vem… vsekakor pa najdeš razne programčke na internetu (google). Pa jih ne priporočam za prevajanje, ker je prevod ponavadi več kot katastrofalen. Če tekst ni dolg, ga prilimaj na forum – se vedno najde kakšna “dobra duša”, ki ti dalje pomaga.ž

Kar se pa nemške tipkovnice tiče, pa to nastaviš v nadzorni plošči -> tam poišči ikono Tipkovnica in samo nastavi nov jezik (morda boš potrebovala CD za windowse… ne vem, se ne spomnim več). Tipkovnico potem spreminjaš v spodnjem desnem kotu (tam, kjer je ura) – če ti zdaj piše Sl, potem kasneje samo klikni na ta Sl in odprejo se ti še druge možnosti. Torej tipkovnice ne nastavljaš v wordu…

Če pa le ne bo šlo, si pa pomagaj z ascii-kodami:
ä = ALT+132
ü = ALT+129
ö = ALT+148
Ö = ALT+153
Ü = ALT+154
Ä = ALT+142

scharfes S pa najdeš pri simbolih (grška beta)

Lp, mishika

Če uporabljaš XP-je, enostavno dodaj nemško tipkovnico (ne potrebuješ cd-ja z windowsi) v nadzorni plošči. Potem med pisanjem enostavno preklopiš na nemške znake, in spet nazaj na slovenske.

Prevajalnikov je že kar nekaj na trgu, a noben ni kaj prida. Morda bi bili tebi vendarle v pomoč, ker se ukvarjaš tudi s prevajanjem. Preveri npr. Presis na Amebisovi strani.

Všeč bi ti bil najbrž tudi slobar Babylon.

Joj, če pa se s prevajanje ukvarja, pa tako ti programi ne pridejo v poštev… Si “peš” veliko hitreje. Če pa prevaja v in iz nemščine, pa tako najbolj slovarji in duden pomagata…

v večini programov deluje kar desni alt povezava: torej
za vsa dvopičja nad a, o, u se pritisne najprej alt gr+’ (tipka kjer je vprašaj) spustiš in potem a, o ali u.
ß dobiš ob pritisku alt gr+ć

pozabil omeniti: to velja za slovenski razpored znakov na tipkovnici

Najlepša hvala vsem ki ste mi pomagali! Upam, da vam bom lahko kdaj vrnila nasvet.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close