kako preprečiti?
Pozdravljeni!
Rada jem marmeladne žepke, delam jih pa zelo nerada, in sicer iz preprostega razloga, ker vedno ven steče skoraj vsa marmelada. Zapirala sem jih že z roko, vilico ali s tistimi modelčki, pa je vedno enako. Kako naj se lotim tega, da marmelada ostane tam, kjer mora biti? Hvala za odgovor! Irena
Hej!
Zdaj se mi boste verjetno smejale, ker je malo skregano z logiko:)
Za hitro narejene ” zepke” uporabljam lisnato testo.
Ker je tudi meni vcasih kak zepek ostal brez marmelade, ki se je raje okrog razlezla in se pomazala pekac, sem ubrala drugo pot.
Na sredo kvadratka dam najgostejso slivovo marmelado, se najraje povidl, nato prepognem vogale z vseh stirih strani in samo v sredini zlepim; 4 rezice, ki nastanejo, pustim nezalepljene ( kot so Pecjakovi navihancki).
Nic ne stece; verjetno zato, ker para od marmelade uhaja skozi tiste rezice, marmelada naredi skorjico in vse ostane notri. Enako naredim z Nutello.
Lep pozdrav Babi
Super ideja, Babi.
Drugače in poleg lepljenja robov sem jaz pazila tudi na to, da znotraj žepka ni ostalo preveč zraka. Ko sem zapognila, sem malo pogladila vse skupaj, šele potem stisnila robove. Načeloma je tako, da se znotraj ujame nekaj zraka, pri segrevanju zrak poveča svoj volumen in še prej odpre rob. Seveda ni garancija, da se tu in tam kakšen vseeno ne bi razlil.
Drugi namigi: Gosta marmelada. Malo, vsekakor ne preveč marmelade. Ne predolgo peči.
Moja izkušnja: lahko zmanjšaš odpiranje, popolnoma preprečiti mi ni nikoli uspelo.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.