Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako preprečiti špijoniranje po mreži?

Kako preprečiti špijoniranje po mreži?

Odkar imava z bratom skupaj internet – oba računalnika sta vezana na ruter, nimam nobene zasebnosti več. Brat obvlada tudi linuks in kaj vem kaj še vse, zato mi kar naprej pregleduje moje osebne mape. Praktično lahko vidi vse moje datoteke na mojem disku in se s tem rad celo pohvali.
Med delom njegovega brskanje po mojem računalniku niti ne zaznam, zagotovo pa moje mape niso v skupni rabi.
Ali obstaja način, da to njegovo početje omejim in kateri program mi priporočate? V samih Oknih najbrž to ni možno, saj ima brat linuks…

Zamenjaj gesla za svoj račun in za administratorjev račun, oz. za vse
račune pa brat ne bo mogel brskati po tvojih datotekah.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Poleg tistega kar je predlagal Klemenxx stori še sledeče.

– če gre samo za tvoj računalnik, bratu ukini njegov uporabniški račun

– takoj si izmisli nov password, ki ga boš imela samo za logiranje na ta računalnik in absolutno za za nič drugega – ne za logiranje v facebook, ne za dostop do spletne pošte, ne za zaklepanje svojih dokumentov v Office aplikacijah. Za passworde, ki jih tipkaš v internet si izberi take, ki nikakor niso podobni tistemu s katerim se logiraš v svoj računalnik. Te passworde lahko prestreza vsakdo, ki ima dostop do tvoje internetne povezave, torej tudi tvoj brat. Ravno tako je enostavno ugotoviti passworde s katerimi zaklepaš dokumente v Office aplikacijah, ali si jih vtipkala v Firefox, oz. IE.

– zavedaj se, da lahko prestreza tudi tisto kar tipkaš v internet, tako, da pazi na zasebnost. Fant si lahko avtomatsko zapisuje tisto kar tipkaš in sprejemaš, tudi če ga ni doma.

– kot zadnje preveri, če ti ni šaljivec na kabel od tastature namestil kakega key loggerja (napravice za shranjevanje tistega kar tipkaš). Če pa ti je že instaliral SW key logger, boš to sama verjetno težje ugotovila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close