Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pravilno kuriti s premogom?

Kako pravilno kuriti s premogom?

Nikakr mi ne uspe v peči dobro kuriti s premogom. Zakurim z briketi, ki lepo dvignejo temperaturo vode, ko pa čez nasujem premog, pa vse skupaj zaduši namesto, da bi se temperatura vzdrževala ali pa celo dvigovala. Nimam več idej kako pripraviti, da bo premog začel delati, torej goreti in dajati temperaturo. Pričakujem dobre nasvete, kako in na kakšen način kvalitetno kuriti s premogom.

Čisto kratko in enostavno. Premog SE NIKOLI ne vsuje na žerjavico, temveč OB STRANI žerjavice.

Vesel oče, kurjač

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 08.12.2022 ob 20:07

Čisto kratko in enostavno. Premog SE NIKOLI ne vsuje na žerjavico, temveč OB STRANI žerjavice.

Vesel oče, kurjač

Doživeli smo tudi to! Vesel oče zapiše smiselen stavek, Bogu hvala!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimni446, 08.12.2022 ob 19:43

Nikakr mi ne uspe v peči dobro kuriti s premogom. Zakurim z briketi, ki lepo dvignejo temperaturo vode, ko pa čez nasujem premog, pa vse skupaj zaduši namesto, da bi se temperatura vzdrževala ali pa celo dvigovala. Nimam več idej kako pripraviti, da bo premog začel delati, torej goreti in dajati temperaturo. Pričakujem dobre nasvete, kako in na kakšen način kvalitetno kuriti s premogom.

tako da  mu dovajas zadosti zraka, ne zapiraj lopute na peci, zakuris z drvmi, da dobis mocno zerjavico nanjo das premog in odpri loputa za dovod zraka ko zacne žareti pripni loputo nikoli pa ne zapiraj do konca…to je vsa umetnost

Sprva ne daj preveč premoga, ampak bolj malo, šele potem dodajaj. Če gledaš premog med gorenjem, ni velikega ognja. Da pa potem vročino. Mogoče se nisem ravno najboljše izrazila.

V bistvu ne delam dosti drugače kot ste napisali, ampak meni premog tudi, če mi že zagori ne daje neke silne temperature. Bistveno večjo dosežem z briketi. Sem mislil kako bo fino s tem premogom, dobil sem ga namreč za polovično ceno briketov, če gledamo na kilo, pa vidim, da je vse skupaj eno sranje.

Kje si ga dobil? Morda je bil že več let uskladiščen v kakšni vlagi in je enostavno splesnel in izgubil toplotno kapaciteto. Sem imel tudi že takšne izkušnje s premogom….

Vesel oče, kurjač

Ali kdo potrebuje premog – imam ga približno eno ton v vrečah?

Jes mam tud še kp kolma u keudru, pa n vem kuga b z nm.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close