Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako poteka odpoved

kako poteka odpoved

A je dovolj, če ti direktor tako na hitro, skoraj mimogrede reče, da te v prihodnosti ne bo več rabil. In ti potem samo nekega dne pove, da zdaj te pa ne rabi več? (tako si misli moj)

Jaz vseeno mislim, da mi mora dati pismeno odpoved.
V pogodbi imam naveden samo odpovedni rok, če jaz dam odpoved. Ni pa nič navedo, če mi mora tudi delodajalec dati odpovedni rok, ali mi to lahko dejansko pove iz danes na jutri.

Odpovedni rok ti pripada po Zakonu o delovnih razmerjih.

Če mu je direktor tako rekel, naj si kar začne iskati novo službo. Lažje jo bo našel, dokler je še zaposlen, kot pa, ko bo že na borzi. Naj izkoristi to prednost.

Brco v rit! A ti to ni dovolj jasno?

če si zaposlena za nedoločen čas ti mora najprej dati namero o odpovedi. Potem ti da odpoved delovnega razmerja. Pripada ti tudi odpravnina. Sama ne dajaj odpovedi, ker potem nisi upravičena do odpravnine in nadomestila z zavoda. Zakon o delovnih razmerjih v roke in bodi pripravljena, ker boš samo tako lahko parirala šefu.

saj tole o tem, da mi mora dati on odpoved in glede odpravnine vem.
Zanima me samo, če lahko uveljavlja, da mi je dal ustno odpoved in potem kar enega dne reče, da jutri več ne rabim priti..

dej no, saj nismo v holivudu. Če imaš pogodbo o zaposlitvi, ti tega ne more uveljavljati. Je pač predpisan postopek. Preberi si zakon o delovnih razmerjih ali pa kolektivno pogodbo.

Ustna odpoved je nič, nezakonita. Mimogrede, tudi pisna je lahko nezakonita, če ne upošteva vseh predpisov, ki urejajo odpoved.

– prvo ti mora dati PISNO!! obvestilo o nameravani odpovedi

– potem šele pride odpoved PISNO!!, z upoštevanimi vsemi sestavinami, ki jih odpoved mora imeti
Dan po prejemu odpovedi začne teči odpovedni rok, s potekom tega roka ti preneha delovno razmerje.

Tukaj imaš zakon o delovnih razmerjih
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/

Preberi si o prenehanju pogodbe o zaposlitvi. Žal je res še veliko takih delodajalcev kot je tvoj, ki si predstavljajo delovna razmerja malo po svoje, ampak tako to ne gre. Če ne pa je pravi naslov delovna inšpekcija.

A ste res tako nesposobni, da non stop tlačite to inšpekcijo? Pa kaj zaboga mislite da se bo zgodilo, če ga prijavite? Posamezen inšpektor ima 100 takih prijav dnevno, glih cajt se ma z vami ukvarjat za take bedarije.
Povej delodajalcu naj ti da pisno odpoved, ker je tako pač po zakonu in to je to.

ONA naj pove delodajalcu, kako naj jo odpusti??

In kdo je tu nesposoben?? Delavec, ki z enega dneva na drugega ne ve, pri čem je? To niti slučajno niso bedarije, to so osnove, ki bi jih moral delodajalec poznati.

Še premalo takšnih delodajalcev se prijavi!

moj delodajalec si marsikateri zakon in ukrep razlaga po svoje. In ker je bil v petek odsoten, jaz pa ta teden na dopustu, sem mu tudi na mejl napisala prošnjo, če mi lahko odgovori do kdaj sem še zaposlena. Samo z njegove strani ni ne bev ne mev. Sicer nisem prva, ki gre od tam, pa tudi prejšnji si niso bili čisto na jasnem do kdaj bodo delali….

No, upajmo, da se vse dobro izteče in da dobim čimprej drugo službo.

ti delodajalcu lepo napiši, da boš delala tako dolgo, dokler ti pogodbe ne bo odpovedal pravilno v skladu z vsemi zakoni in kolektivno pogodbo, saj v nasprotnem primeru nisi upravičena do nadomestila na zavodu!

Dati ti mora PISNO odpoved, preberi si Zakon o delovnih razmerjih.

Je pa res, da se čedalje bolj sprašujem, zakaj pri nas sploh imamo zakone, ker jih ogromno ljudi ne upošteva. Vsak dan je po TV, kako delavci mesece hodijo v službo in ne dobijo plače, nezakonita odpuščanja in še kup nepravilnosti. Ne glede na zakone.

Ni pismene odpovedi, ampak pisna odpoved.

Pismena si lahko ti :-))

Je pa res, da se čedalje bolj sprašujem, zakaj pri nas sploh imamo zakone, ker jih ogromno ljudi ne upošteva. Vsak dan je po TV, kako delavci mesece hodijo v službo in ne dobijo plače, nezakonita odpuščanja in še kup nepravilnosti. Ne glede na zakone.

Zato, ker je na oblasti levica. Levica se bori za delavce, reveže ipd. Prav, da ste jih izvolili, da se vam dobro godi.

Tebi se bo pa res Marija prikazala, če se kdaj oblast temeljito zamenja, a ne? Rožice bodo dišale, metuljčki leteli, potočki žuboreli, joj, vse bo lepo. Raj bo.

No, tud ko je bla SDS, se je vse tole dogajalo, ne bit preveč pameten …

No, tud ko je bla SDS, se je vse tole dogajalo, ne bit preveč pameten …[/quote]

Res se je, vednar ne v takih razsežnostih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close