Kako potegniti internet z zgornje nadstropje?
V hiši imamo internetne priključke samo v pritljičju. Zdaj bi otroci v svojih sobah v prvem nadstropju želeli internet. Kako naj to omogočim. Ne bi rada inštalirala kakšnega močnega brezžičnega modema, ki bi “seval” po celi hiši, saj ne vem kako je z njegovo škodljivostjo. Kabel tudi težko vlečem po stopnicah, instant internet je predrag. Imam kdo kakšno idejo, vem pa, da sem laik in se mi bo marsikdo smejal, zato prosim samo za izvedljive in pametne predloge. Hvala!!
Tudi jaz sem bil podobnega mnenja o sevanju (zakaj bi še dodajali k tistemu kar že itak obstaja), zato sem potegnil kabel. Najlažje gre po obstoječih ceveh za kable (če obstajajo), lahko se potegne kabel po hodniku – lahko pa tudi kupiš posebne pretvornike in signal potem potuje po že obstoječi električni napeljavi.
Sigurno jih imajo v Conradu, verjetno pa tudi drugod.
Tale pretvornik pa tudi mene zanima. Zaradi zelo debelih zidov je pri nas brezžični signal v odaljene sobe zelo šibek ali pa ga niti ni. Vrtali meterskih zidov tudi ne bi. Se torej to lahko reši s takšnim pretvornikom? Kaj pa hitrost…koliko se zmanjša?
Lahko natančno poveš kako se to imenuje? Pobrskala sem namreč pri Conradu vendar ne vem kako naj bi to izgledalo?
Pri nas v tem stoletju to resujemo z brezzicnim routerjem. Tebi je pa ocitno sevanje iz drugih masin, ki jih vsakodnevno uporabljas ze tako skurilo mozgane, da si ostala se v letu 1980. Pa res, upam, da ne uporabljas kaksnih mobitelov ali mikrovalovk, televizije, racunalnika in podobno. Ker, ce mislis, da bos zdaj s tistim kablom resila svet in bodo otroci prejeli kaj manj sevanja, si se bolj zblojena kot sem sprva mislila.
Forum je zaprt za komentiranje.