Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako postaneš “prasica”???

Kako postaneš “prasica”???

a niso vse prasice

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

In kaj meni tvoja mati, ko imaš takšno mnenje (tudi) o njej?

Popolnoma narobe postavljaš vprašanje; ne kako postaneš “prasica”, bolj pravilno bi bilo, kako postaneš “normalna”.
Kot je bilo napisano zgoraj nič ne bo drugače, če boš čakala, da se spremeni on (zakaj bi se, saj mu nič ne fali); se boš morala kar sama.

Kaj spet bluziš? A si nabavla sixpeka? Pa tale večerja je tud postana in srajca je bolj površn speglana. Dej se no zber! A sem zato v antikvariatu dal celih 20 ojrov za Priročnik za žene in gospodinje iz leta 1911?

Res je! Pet let me je j**** v glavo, izkoriščal! Jaz doma peglala, pucala, prala, kuhala,…. in če slučajno ni bilo kuhano ko je stopil skozi vrata, se je obrnil in šel na burger! Vsak vikend ven, tudi med tednom! Da ne govorim, kako se je obnašal do otroka…. najraj bi ga sprogramiral kot robota. Eh, ne da se mi sploh pisat več o njemu, ni vreden! Tudi poskusila bit “prasica” pa kraljica pa svetnica – vse skup en drek! Po petih letih mi je končno vtrgalo pokrov in sem ga brcnila v rit! V trenutku sem čutila olajšanje, takoj menjala par kosov pohištva, prebelila po svoje…. včasih je še hudo, saj sva ostala z malim sama in sem res za čisto vse sama, vendar se splača! Zdaj vidim, da bi ga morala že prej poslat nekam!

Kakorkoli se odločiš, ti želim vso srečo!

A.

No sem kar pričakovala takšen odziv. Niste razumeli povedanega. Nikakor nisem zato, da naj bi bila ženska trpeča sužnja, ampak naj skupno razrešujeta odnose med seboj, naj se pogovarjajta, naj udari ona tudi po mizi, naj ga vključi v vzgojo otroka, v vsakdanje dogajanje doma….vse se da uredit, ne more bit rešitev le pokanje kufrov. In kaj bo potem , ko ga bo spokala, “načevljala” kot priporočate ? Potem se bosta potikala po Centrih za socialno delo, se kregala o preživnini, si podajala otroka en dan sem, en dan tja….iskala bosta nove zveze… in kakšnega “frajerja” lahko dobi ženska z otrokom, bo morda dober očim otroku ? …Ja, sedaj je ona kraljica v svojem domu, ima “škarje in platno” v svojih rokah in splača se potrudit. Če pa res ne gre, če so veliki problemi (nasilje, pijača) potem pa k terapevtom ali se ločit.

Če moški skrb za dom in otroka v CELOTI preloži na žensko, gre za VELIK problem. In nehajte že govorit kaj vse je treba potrpet v življenju. Ni treba. In zakaj potem tudi njen nič ne potrpi? Zakaj mora samo ona??? Vsak je odgovoren zase in vsak se lahko spremeni, ampak si mora to želet on sam. Če te želje ni, ne pomaga nič.

Avtorica, ti pa spreglej in nehaj životarit. Zahtevaj, da prevzame svoj del obveznosti in da neha pohajat okrog. Če ne bo šlo, pa je edina pot razhod. Verjemi, da boš tudi z otrokom našla moškega, ki si bo želel biti z vama in ne v gostilni.

Sem že par tednov nazaj pisala eni, zdaj pa bom pa še tebi svoj recept potalala:
Evo ti ga, pa takoj na delo!

Ko bo naslednjič šel v oštarijo, mu prinesi tja svežen usranih gat in srajc, pa naj se z njimi znajde kakor ve in zna.

Nehaj mu streči odspred in ozad, naj si kdaj skuha kaj tudi sam.

Tudi sama pojdi večkrat kam SAMA! Naj ti kaka frendica za par ur pomerka otroke, ti pa se zrihtaj, pa pojdi makar sama v kino, si kupi kako gavtrožo in jo postavi na mizo. Pa vesel nasmeh na fris in malo skrivnostnosti. Tu in tam klizni “kao po opravkih”, se nadišavi in se izmuzni makar v hosto si polnit baterije. Vzem si zvežčič zraven pa svoj bes noter napiši, drugače se ti bo kmalu zrolalo ali pa boš postala tečna in zategnjena cankarjanska babura.

V postelji prižgi rdečo luč! STOP ZNAK, dokler bo taka mevža in bo podpiral šank. Če ne dela, tudi seksal ne bo! Operi, zlikaj in skuhaj tudi samo zase in za deco. Ko te bo po telečje gledal, kje je kaj za pod zob, ga pa sladko spomni, da sta kosilo in večerja že mimo, da je itak v oštariji aboniran, pa naj ga še nafutrajo tam..

Daj malo v prosto prestavo tud pr seb, vprež otroke pr dolžnostih, ti se pa nehaj sekirat, če bojo moževi smrdljivi zokni ležali pr postlji ali v kopalnici. Flikni mu jih ven na balkon. Potem mu pa pojasni, da imaš že s tremi malimi otroki dovolj dela, pa ti ni treba še za četrtega odraslega (njega) rabotat. Sicer pa, ali nima tudi tvoj mož dveh zdravih rok???

Pr vsej gužvi je skrajni čas, da ga daš mentalno na IGNORE, in da pri sebi pošlihtaš stvari. Te pa opozarjam, ne popuščaj in ne nasedaj, ker če ne boš ti izpadla Cinca Marinca in ti bo dec kvečjemu nabil še več dodatne krivde in obveznosti. Nikar tako. Bodi tudi ti mau coprnica, taka diplomatsko žlehtna, prvež ga ravnoprav na špago. Takim ženskam, ki svoje dejce preveč pedenajo, se ne godi predobro. Če boš šla v akcijo, bod trdna, zvita in neizprosna lisica. Iz rok ti bo jedel, če se boš njegove “rehabilitacije” prav lotila”.

Pa ne posluš žensk, ki ti tle gor nabijajo, kok morš vse potrpet, pa se pogovarjat, pa kajvemšekoga! Bulšit! Črte potegn, do kod toleriraš njegovo otročje in neodgovorno obnašanje, potem bod pa neizprosna. Železna lady!

Ne vem, iz kakega uržoha babnice ne znajo več biti modre, odločne, samozavestne, zdravo trmaste in brezkompromisne, ko gre za partnerstvo, družino, gospodinjstvo. Ko kure paničarijo, jokcajo, hočejo biti dejcem predpražnik in jim nič ni jasno, da gre use u K****!

Močne bit! Pa zvite in diplomatske! Tega vam manjka!

stalno ene in iste oz podobne teme – on grd, nesramen, ona svetnica in slovenska trpeča mati, ki mora vse to prenašat

on se ima fajn, ti si butasta k to prenašaš in glede na to, da to prenašaš, si očitno le to v tem momentu zaslužiš.
ko boš začela cenit sebe in si zaslužila več, boš to tudi imela.

do takrat pa – na veselo jamranje.

nč bolj komplicirano ni vse skupaj koker takole 🙂

če je dedc prasec, potem pač postaneš še ti prasica 🙂 simpl kot pasulj 🙂

Nikar ne čakaj, ker bo še slabše.
Za začetek si preberi knjigo Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod

Ker, četudi tega tipa sedaj zapustiš, boš sigurno dobila enakega izkoriščevalca. Torej moraš najprej sebe spremenit in postavit par ultimatov možu in če ne bo upošteval: saj ni edini, boš pa koga drugega našla. Ampak najprej delaj na sebi poleg zgornje knjige je še veliko knjig na temo samospoštovanja.

Ha ha, klasika. Ženska najde najbolj neprimernega tipa, kar je sploh možno, nato ga hoče spremeniti, kar seveda ne rata, nato pa začne študirat, da bi ratala prasica, ker je njen tip prasec.

Namesto da bi uvidela,da je problem že v štartu, namreč, zakaj je sploh šla v vezo s takim tipom.

aleluja! jaz se strinjam z amortiusom!! :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aleluja! jaz se strinjam z amortiusom!! :)))[/quote]

Pa naj bo 2x aleluja. Tudi jaz.

No ja, to ni noben nauk. Ker so drugi napihnjeni sem lahko tudi jaz…

Jajc sicer nimaš, lahko pa si poiščeš kakšna, ki bodo bolj “domoljubna”!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Uuuu, mater, Paco… tole je pa za citat tedna! SI grem zapisat!

Sej si že p****. Do same sebe, ker si to dovoliš.

A lahko prosim, za kolektivni ženski ponos, pošlješ tega neandertalca v p.m.

ma ni šans, kak ponos lepo prosim. preber uno, k se tip ne umiva – ga kaznuje, pol ne seksa z njim, oz mu da kadar hoče da se umije…….

no coment

Ženska, ki se poroči, misli kako bo dedca spremenila……..znanstvena fantastika!

Ženska mora bit najprej tudi sama nekaj. Pol pa lahko tudi dedca spremeni. Če je pa sama nula, če vse kar ve je nekje slišala od “strokovnjakov”, potem pa hvalabogu, da dedca ne bo spremenila.

Ženska, ki je “sama nekaj”, kot ti praviš tadej, tud takšnega dedca, ki se bo pustil spreminjati, ne bo niti pogledala, kaj šele, da bi ga hotela. ;))

Bibitka, saj si že ugotovila da si prepametna. 🙂 Tako da nikar ne streljaj. Kaj pa če se bo poboljšal, mar se ne bo hkrati tudi spremenil? Tisti ki se ne spreminja se tudi poboljšati ne more.

In take ste predvsem punce, že od začetka popolne, tako da se ne morete poboljšat. 🙂

tadej,
nima se on kaj poboljšat in spreminjat. ker, če sem ga izbrala je itak že dober in zakaj bi nekaj dobrega skušala spreminjati. 🙂

seveda enako velja zame. če sem mu bila taka všeč, ko me je izbral, se nimam kaj poboljšat in spreminjat. 🙂

vse to pa še ne pomeni, da sem popolna. če govorim v svojem imenu :)))

ob takem prascu ne bo dolgo pa boš tud sama postala prasica)) glede na tvoje razmišljanje, nisi daleč vstran od preobrazbe)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close