Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako poslikati piškote?

Kako poslikati piškote?

Sem že uporabila tiste sladkorne barve v tubi, ampak se ne strdi do konca in potem se vse prilepi na papir ali karkoli že in nastanejo zmazki (pa pustim, da se celo noč suši). Ima katera kako boljšo idejo oz. barvo in kje se kupi?

Kot se spomnim, so ženske slikale piškote s sladkornim oblivom, ki so mu dodale barvo. Sladkor v prahu, malo limoninega soka in malo barve, potem pa vse skupaj v vrečko ali brizgo. Sladkor se lepo strdi in posuši, barve iz tube pa so vedno mokre, da se lahko torta z napisom lepo reže.

Lp, Ela S

Hvala, bom poskusila!

Točno tako, kot je rekla Ela.

Pazi, da začneš z res malo tekočine. V skledico daš veeeliiiiko sladkorja v prahu (recimo 5 žlic), nato dodaš recimo samo 1 malo žličko limoninega soka ali vode. Mešaš in mešaš, čudežno se sladkor kar izgubi (v sladkorju v prahu je veliko zraka). Če res ne gre, dodaš še pol žličke vode. Pa tudi nič hudega, če je naenkrat preveč tekoče, dodaš še veliko žlico ali dve sladkorja, pa je ok. Glej, da bo gosto tekoče, kot med recimo. Če želiš več barv, daj žlico ali dve mase v vogal polivinil vrečke, kapljico barve, premešaj; naprej veš, odrežeš vogalček in pišeš. Nato žlico ali dve v drugo vrečko, druga barva itd.

Medenjake se obliva z enakim sladkornim oblivom, le da narediš manj gostega, recimo kot redkejši med, pustiš, da se razlije čez celo površino. Najprej zgleda prozorno, brezbarvno, ko se posuši, se vidi kot tanek prosojen bel obliv. Kakšne miklavže ali druge figurice iz medenjakov lahko najprej obliješ s tem prosojim prelivom (en dan ali nekaj ur prej), nato z barvami porišeš.

Namesto vode lahko delaš z beljakom, je malo bolj kompaktno. Vendar pazi, na 1 beljak pride okoli 25 dag sladkorja, pa je še vedno gosto tekoče.

Tiste barve v tubi pa res niso za piškote, sem tudi jaz poskusila na medenjakih in seveda se je pacalo.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close