Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako porabiti star kruh – ideja

Kako porabiti star kruh – ideja

Zadnjič mi je spet ostal kruh (bel)

Sem mu odstranila skorjo in ga narezala na 1 cm rezine, ter rezine nato na kocke. Ker se mi je že mudilo v službo sem kocke samo stresla v veliko plitvo skledo in pustila na putu. Potem se je ta kruh sušil še cca 1 dan. Kocke so bile že konkretno suhe. Pa sem se spomnila na kruhove kocke, ki jih večkrat kupim za prilogo juham.

Na teflon ponev sem dala eno veliko žlico olja in stresla v segreto ponev toliko kock, da so komaj pokrile dno (je bilo še kar nekaj prostora vmes). Nato sem kocke malo pretresala in premešala nekajkrat (nekaj minut). Ko so dobile barvno sem jih stresla v skledo in nadaljevala z novo količino.

Prišle so lepo hrustljave. Niso imele take barve kot kupljene, so bile pa še boljše. Hčerki sta jih pojedli popoldne pred televizijo kar na suho. Res je, da večkrat kar tako na suho pojesta tudi vrečko kupljenih kock, Samo teh kocke je bilo skoraj polovico solatne sklede.

Drugič bom poskusila narediti z olivnim oljem.

Lep dan želim

Mateja

Jaz naredim podobno le da razžvrkljam jajčko z malce mleka, polijem po kockah in jih popečem enako kot ti, poskusi meni so z jajčko še bolj okusne.

Hej!

Ce mi ostane kruh, je to na vrsti:) Tudi v solato jih lahko dodas.Tik preden so pecene, potresem se s kaksnim mediteranskim suhim zeliscem.
Tajc, na olivnem olju je zelo okusno:)
Lep pozdrav

No, jaz pa jih kar dam v pekač, malo masla in v pečico na nizko temperaturo. Tudi jih kar tako pojemo. Le, da je z njimi še manj dela, kot v ponvi.

Hvala za ideje. Tudi jaz sem že premišljevala, kako pripraviti kocke z zelišči. To, da na koncu malo potreseš bo to, kar sem iskala.

Za pečico pa nisem sigurna, da bi mi ratalo. Se kar bojim, da bi jih zažgala ali pa pol ure odpirala vratca, kakšne so, pa se sploh nebi uspele zapeč. Bom pa enkrat poizkusila.

Varianta z jajčkom in mlekom so pa pri nas pohane šnite, ki jih pa je samo starejša hči. V moji glavi je to vedno sladka varianta, tako da ne vem če se je bom sploh spravila delat. Sem navajena na kupljene kocke, ki so trde in hrustajo.
Ampak za vsak slučaj. Kakšne potem pridejo te z jajčkom? Ali ni težav zaradi zmehčanja kock?

LP Mateja

Mogoče nisem napisala dobro, kockice ne premočiš, vsaka kockica dobi le malce jajčke, ne potopiš jih vanj ali celih preliješ, le tu in tam je malo jajčka in to je slana in ne sladka varianta.
Nam so vsekakor takšne zelo dobre za v juho in za grickanje kar tako.

V pečico jih dam na nizko temperaturo, da se bolj sušijo, kot pečejo. Niti ne dobijo kake posebne barve, pač pa so še vedno lepe svetle, a zato prijetno hrustljave.
Danes sem dobila to idejo s šnitami, a doma ni menda nič starega kruha. Bom preverila, ker se mi prav jejo.

Hej!

Ta mesec so bile pri nas pohane snite v sladki varianti kar nekajkrat za zajtrk – beri vnuk:)

Slisi se zelo nobel “franch toast”. Ko sem prvic mnogo let nazaj slisala ta izraz, sem si predstavljala nekaj zelooo sofisticiranega in se na misel mi ni prislo, da so to nase dobre snite:)

Pri meni je problem, ker redkokdaj imam star kruh; zato ga namensko nabavim in pustim kak dan. Ampak, vcasih se tri dni star kruh ni ta pravi, se nekako ne susi v pravi smeri:( Verjetno vsi dodatki.

Nona je delala najboljse sladke snite.
Otroci smo kmalu ugotovili, da so tiste za odrasle nekako boljse. Zakaj? Za otroke je malo namocila najprej v mleko, potem v jajcek ( kruh je bil doma pecen)…Za odrasle pa v vino in ce je bilo se rdece, je tako lepo zgledalo. Dvomim, da bi kupljeni kruh to prenesel, ker bi se verjetno spacal. Jaz namocim samo v jajcek in ocvrto posujem z mesanico zmletega sladkorja s cimetom. Vnuk in cimet sta nerazdruzljiva v vseh variantah:)))

Ko pa paniram zrezke, redno moram zraven se kak koscek kruha povaljati v jajcku in ocvreti – slana varianta.

Lep pozdrav s kroznikom snit:)))

Mnajmi. Definitivno ni doma nič starega kruha. Sem spekla nekaj čisto drugega. Po mineštri pač mora bit še nekaj.
Babi, te šnite z vinom so me pa spomnile na naše supe u vinu. Mi smo kruh popekli na plaki od špargerta (zdaj v tosterju), potem položili v krožnik, pokapljali z olivnim oljem, potresli s sladkorjem in zalili z vinom. Kar v kroižniku, vsak jih je močil po svoje.

Hehe!
Poznam tudi istrske supe, pa v glavico gre tudi malo:)))

No ker je bila včeraj debata na koncu o šnitah. Sem šla domov grede še v trgovino po kruh. Doma sem še iz svežega kruha spekla šnite. Zadnjo je dobila še naša psička. Vam povem, da se tudi iz svežega kruha dajo narediti šnite. Samo bolj debelo sem ga narezala.

In moja mlajša hči je prvič v življenju jedla šnite. Starejša je bila vedno hvaležen odjemalec, mlajša pa tega sploh ni pogledala. Včeraj je pa tudi mlajša segla po njih. Brez sladkorja, toda zmazala je dve, kar je za prvič kar veliko. Ni imela pripomb, tako da bo mogoče tudi pri njej to pristalo na jedilniku.

LP Mateja

Prav hvaležna sem za tole idejo in debato o kruhovih kockah. Kar mimogrede se porabi tudi manjše količine ostalega kruha in prepričana sem, da je krasno.

Zdi se mi, da lahko že popečene kruhove kocke tudi počakajo v kakšni škatli za piškote, ali ne?
LP Mimi

Sama sem tudi že premišljevala o shranjevanju. Pa po mojem mnenju kakšna škatla nebi bila preveč pametna rešitev. Bolj se nagibam k papirnim vrečkam. Ker kocke niso posušene tako kot prepečenec se bojim, da bi hitro pričele plesneti. Kakšen dan bi jih lahko hranila tudi na pultu v skledi, samo pri nas zagotovo nebi ostale dolgo. Take stvari iz pulta kar izpuhtijo (čudeži se dogajajo).

LP Mateja

Dva jajčka, tri zvrhane žlice sladkorja, 2 kisle smetane, zmešaš, preliješ po rezinah kruha (v pekaču), pečeš na 200 stopinj, dokler rahlo ne porjavi.
Njam, zraven ponudim še kompot.

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

lahko iz starega kruha kruhove cmoke je super stvar,ali pa naredim drobtinet udi naredite špansko grmado iz starega kruha pa še šnite jaz ga nikakor ne mečem stran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close