Kako porabiti sadne jogurte
Pozdravljeni,
v hladilniku se mi je kar naenkrat nabral cel kup sadnih jogurtov (tudi tisti vanilijevi, ki so malo podobni pudingu), ki jih nihče ne bo pojedel. Ali mogoče kdo ve, kako se jih da porabiti drugače, morda za kakšno sladico ali strjenko in kako jih pripraviti?
Vnaprej vsem hvala za nasvet in lep pozdrav,
M.
Dilema, ravno pred nekaj časa sem se odločila da bom za ta vikend pripravila naslednje – ananas v koščkih bom razporedila pod dnu manjšega pekača, in nato čez polila mešanico in jogurta (naavdnega), stepene smetane, sladkorja in seveda želatine. Strjeno bom razrezana na manjše kocke in povaljala v kokosovi moki.
JAz bom sicer delala to z navadnim jogurtom (mogoče bom dodala malo tistega z ananasovim okusom lai pa danone z okusom kokos-mandelj)100% bi bilo zelo dobro tudi s sadnimi jogurti, samo v tem primeru pač prilagodiš vrsto sadja, ki ga dodaš (če ga sploh dodaš).
Dobro bi bilo tudi samo z jogurti in želatino.
Še nekaj, na enak način kot strjenko (jogurt + želatina) lahko pripraviš tudi nadev za dobro sadno ali jogurtovo torto. Ko biskvit prerežeš na 2 dela, prvi del biskvta daš v tortni model in nanj zliješ jogurtovo kremo z želatino – postaviš v hladilnik da se strdi (najmanj 4 ure ali še bolje čez noč), in pompreteku 4 ur čez povezneš še 2 del biskvita. Ko torto ločiš od oboda, jo lahko okrasiš ali na tanko premažeš s smetano – in izvrstno, osvežilno in lahko sladico imaš na mizi!
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.