Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako porabiti 4 rumenjake?

Kako porabiti 4 rumenjake?

Pozdravljeni gurmani:)
Zanima me, kako naj porabim 4 rumenjake? Ker se mi ne da se kaj peci, bi morda racept za kaksno kremo ali kaj podobnega…enostavnega. Fino je, ce je toplotno obdelana, morda stepanje nad soparo…?
Hvala za ideje:)
Lep dan,
Krtek

Hmm, ne spomnim se natančno, ampak ko smo bili majhni, je stara mama pripravljala “šato”. Kdo ve, kako se prav napiše.
Rabiš pa rumenjak, sladkor, vse skupaj penasto umešaš in daš v vroče mleko (ne spomnim se, ali se kaj kuha ali ne).
Za tavelike pa so podobno pripravljali z vinom.
Tega je res že skoraj trideset let, zato ne zameri za luknje v spominu. Morda bo kdo vedel natančnejši recept.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

ZELOHUDA bi rekla, da najprej uporabi iskalnik, nato pa sprašuj.

O rumenjakih je bilo že veliko napisanega.
Tu je ena taka povezava:

Lahko jih uporabiš pri kremi za pecivo ali torto.
Vzameš 1/2 l mleka ( 4 žlice odvzameš) in daš na štedilnik, da zavre.
V te 4 žlice mleka zmešaš okrog 10 žlic sladkorja, 2 vanili sladkorja,4 do 5 žlic moke ali gustina. Vse to vliješ v vrelo mleko in na rahlem ognju kuhaš, da se lepo zgosti, odstaviš in ohladiš. Posebej zmiksaj 1 margarino ali še bolje surovo maslo in dodaš ohlajeno maso.

Ta krema je zelo dobra za torte. Lahko pa spečeš navaden biskvit in ohlajenega prerežeš. Spodnjo polovico malo pokapljaš z pomarančnim sokom, premažeš s kremo in prekriješ z drugo polovico biskvita. Po vrhu lahko narediš čokoladno glazuro, lahko samo posuješ s sladkorjem v prahu, skratka po želji, variant je ogromno. Postavi ga za par ur v hladilnik, da se krema lepo strdi .

Najlepsa hvala vsem za nasvete!
Lep vecer,
Krtek

Babi jih menda vkuha v puding, če se prav spomnem. Jaz pa naredim kremico: 1 rumenjak, žlica sladkorja in žlica krompirjevega škroba. To zmešam in dodam v 1 dcl mleka. Vse skupaj skuham kot puding. Mnjami.

<http://suzy-1.moj-album.com/> <http://servetke.moj-album.com/album/2030404/>

Suzy, kakšen krompirev škrob pa uporabljaš, ga kupiš?

Gustin je koruzni škrob, kolikor vem, verjetno se lahko vzame tudi Gustin. Navadna moka pa je premalo prečiščena, ali pač?

Hvala in lep pozdrav, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close