Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pogosto si umivate lase in s katerim šamponom?

Kako pogosto si umivate lase in s katerim šamponom?

Enkrat na teden. Sedaj, v tej vročini, pa vsak drug dan, ker se prepotim. Sicer imam zelo suhe lase.

Lase si umivam vsako jutro, ker imam kratke in mi drugače štrlijo. Uporabljam Kerastase za barvane lase in Bumble and bumble balzam.

Vsak dan, razen čez vikend, ko sem bolj na easy.
Imam tanke, mastne lase, nosim jih dolge in razpuščene, ni šans, da bi mi tisti mastni špageti mahedrali okrog glave. Pa še rekreiram se, potem pa sploh. Priznam, da tudi jaz težko razumem tiste, ki si lase umivajo le enrat ali dvakrat na teden. In ne razumem, česa se bojite – a kožo si pa lahko vsak dan umivate (no ja, eni si je tudi ne)?

In ne, moji lasje niso mastni zato, ker bi jih kao prepogosto prala. To so bedarije. Imam pač tak tip las in strukturo lasišča. Sem že eksperimentirala s tem, da sem jih redkeje prala, a vse, kar sem dosegla, je bilo to, da sem morala z umazano in mastno glavo okoli hodit. Neestetsko in umazano, hvala lepa. In meni je tudi malo bljak, da nosiš na glavi in na lasišču vso svinjarijo od celega tedna, od smoga, dima, prahu, švica…in s tem se po še učležeš zvečer na čisto blazino. Ni moj stil, pač.

Jaz sem pa očitno bolj čudaška, perem si jih že več kot 30 let, vsak dan. Zelo redko se zgodi, da si jih med vikendom ne, pa še to le pozimi, poleti pa obvezno vsak dan.

In tudi jaz ne razumem kako lahko nosite to svinjarijo na glavi s sabo več dni skupaj? Da ne govorim o tem, da se na kilometre vidi neoprana, nenegovana glava……In ne nasedem na tiste fore, da si s pranjem uničujem lase, ker jih pri 46 imam zelo goste, zelo lepe in zelo sijoče. S frizuro pa ne kompliciram imam krajše lase in zadošča le krtačenje in sušenje.
Sodelavke v službi se pogosto čudijo nad tem, predvsem pozimi, ko jim ni jasno kako lahko grem z ‘vročo’ glavo na -10 ven zgodaj zjutraj pa se ne prehladim, meni pa je to čisto normalno in vsakdanje, ne razumem tega glupega posploševanja? …..

Uporabljam večinoma izdelke Elvital od L’Oreala – šampon in balzam različnih lastnosti (za barvane, suhe, poškodovane,….), nekajkrat mesečno maske, obloge tudi Elvital; potem občasno nekaj Keune mask/balzamov, Kerastase ali L’Oreal Professional.

Umivam si jih 2 x tedensko. Imam srednje dolge skodrane in barvane lase. Uporabljam Kerastase šampon in masko za barvane lase.

Živi in pusti živeti

No, no ženske, ne se zgražat, če si nekdo laske umije enkrat tedensko. Men je kolegica zadnjič vsa vesela razlagala, da je bla pred 14 dnevi pri frizerju in, da je čupca še popolnoma taka, kot ji jo on naredu. Pa sem jo vprašala, če si jo je sama znala tko sfenat in zravnat. In me je skorej kap, ko je rekla, da ne, ampak da si še ni las umila. Evo, to pa je gravž!!!!

Sicer si pa jst lase umivan na recmo dva do tri dni. Trenutno uporabljam Herbel Essences proti cepljenju las. Predvsem pa zato, ker mi HE šamponi tok lepo dišijo!!!

Jaz sem imela zelo mastne lase, umivala sem si jih vsak dan, poizkusila vse možne šampone, balzame, suhe šampone…skratka, zmetala v koš veliko denarja 🙂 Ko se danes ozrem nazaj se vprašam, pa smo res vse ženske takšne, da moramo vedno zakomplicirati stvari? 🙂 Kupila sem skoraj pol DM-a… in na koncu prišla do ideje, da bom povprašala še mojo frizerko. Dala mi je testerčke od Paul mitchell šampon twoo in glej ga zlomka, lasje čisto drugačni.. po enem mesecu uporabe si lase perem na 4/5 dni 🙂 jeeeej 🙂
Tako da moj nasvet je, pusti nizkocenovne izdelke, daj raje 2€ več in kupi profestionalne izdelke.
Povprašaj malo pri frizerkah, sigurno ti bodo znale svetovati. Jaz pa sem med korono kupovala moj šampon na tej strani https://www.paulmitchell.si/sl/shop/paul-mitchell/clarifying/shampoo-two.html

Vse dobro želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close