Kako pogosto kličete, obiščete starše?
Zanima me predvsem za tiste, ki ste bolj daleč stran od staršev doma, po možnosti v tujini in se ne vidite ravno pogosto:
Kako pogosto pokličete starše? Samo vi kličete ali tudi oni vas? Moja mama nikoli ne pokliče, kličem samo jaz. Ko pa pokličem pa pogosto negoduje zakaj nisem že prej kaj poklicala. Svoje neklicanje opravičuje tako, da pač naj jaz kličem, ker imam zakup 1000 minut, ki itak propadejo, če jih ne porabim. Ona pa mora vsako minuto plačat. Pa še težko je najti termin, da ji je ok, ker zvečer ima TV, dopoldan delo v vrtu, potem kuha… je v penziji, jaz v službi.
Kako pogosto obiskujete starše? To me pa sploh zanima za tiste, ki imate tako vsaj 5 ur vožnje do njih? Tudi oni vrnejo kaj obisk?
Prej smo na relaciji Prekmurje Ljubljana starše obiskovali vsak vikend, po telefonu smo se slišali tak tak, brez ročnega reda. Včasih večkrat dnevno, včasih cel teden nič.
Zdaj živimo skupaj v dvostanovanjska hiši in sem tam vsak dan, po službi grem na kofe obvezno in jima prinesem iz trgovine če kaj rabita. Sta pa v dvajsetih letih precej ostarela in rabita pomoč pri nabavi, večjih delih.
Razen na vsakodnevno kavo tja ne hodim, se vidimo na dvorišču. Med vikendi grem na kavo tja zjutraj okoli osmih, razen če kam gremo. Eno nedeljo v mesecu gremo tja na kosilo, naslednji mesec onadva k nam. Po telefonu se slišimo če se kdo kaj domisli in je treba povedat, kar je zelo redko, itak se vidimo.
Ker sta doma, mi pomagata tako, da vsak dan po kosilu ob dvanajstih peljeta psa na sprehod ali ga spustita za pol ure na vrt, da revež ne čaka od šestih do štirih. Če sta doma, pa je pes itak cel dan z njima na vrtu.
Sta pa drugače precej leteča dopoldne – trgovina, mesto, zdravnik, kavica pri prijateljih, društvo, pokopališče,…
Pa je samo na vas, da kličete starše ali starši kaj pokličejo tudi vas?
Meni je počasi že malce neumno, da izrecno samo jaz kličem. Moja mama me nikoli ne pokliče, se pa pritožuje, da preporedko pokličem. Niti, ko sem v bolnici, me ne pokliče in ne vpraša kako sem. Ne vem no, ampak jaz bi vendarle pričakovala, da kdaj tudi ona pokliče.
Mi smo 100 km narazen. Fotr me pokliče vsake tolk, pa malo debatirava (malo). Mati je panična, če ji vsak dan ne pošljem SMSa (ni zajebancija). Z mati se slišimo včasih ob nedeljah, včasih kdaj med tednom, včasih med tednom na 14 dni. Smo vsi v družini pri Telekomu, tako, da se kličemo zastonj.
Za tujino poglej pri njih, kako imajo.
Obiščem jih pa tako, 1x – 2x na leto. Ker ima vsak svoje življenje, in čeprav imam sedaj več prostega časa, kot včasih, jih še vedno ne obiskujem pogosteje. Mi je pač zelo všeč, kjer jaz živim.
Itak pa stari in mladi niso preveč za skup – pa tut, če so to starši.
Moje mnenje, 27.10.2021 ob 11:52
Mi smo 100 km narazen. Fotr me pokliče vsake tolk, pa malo debatirava (malo). Mati je panična, če ji vsak dan ne pošljem SMSa (ni zajebancija). Z mati se slišimo včasih ob nedeljah, včasih kdaj med tednom, včasih med tednom na 14 dni. Smo vsi v družini pri Telekomu, tako, da se kličemo zastonj.
Za tujino poglej pri njih, kako imajo.
Obiščem jih pa tako, 1x – 2x na leto. Ker ima vsak svoje življenje, in čeprav imam sedaj več prostega časa, kot včasih, jih še vedno ne obiskujem pogosteje. Mi je pač zelo všeč, kjer jaz živim.
Itak pa stari in mladi niso preveč za skup – pa tut, če so to starši.
a z oče si tudi pošiljata smse vsak dan?
Ja, naz moram mamo vedno klicarit. Sem že rekla, da ne bom več, da lahko ona prav tako pokliče mene. V času karanten sem bila prav žalostna, kot da nas ni in sem šla gledat zgodovino klicev-v enem letu me je poklicala trikrat. S sestro, ki živi v istem kraju pa so bili v dnevnem stiku. Ne samo po telefonu, tudi v živo.
Ko je bil sin v tujini, smo se videli na približno dva meseca. Včasih je prišel na obisk, včasih pa midva k njemu, ali pa smo se dobili v kakšnem njemu bližnjem mestu. Klicali smo se manj, enkrat na 14 dni, smo komunicirali več na vibru in prek mailov. Je bil pa precej zaseden službeno in družabno, pa tudi punca ga je vsaj enkrat mesečno obiskala, tako da ga nisem hotela preveč motiti.
Forum je zaprt za komentiranje.