Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako pogosto delodajalci kličejo prejšnje delodajalce?

Kako pogosto delodajalci kličejo prejšnje delodajalce?

Zanima me kako pogosto kličejo delodajalci (ob iskanju novega delavca) prejšnje delodajalce, ki so navedeni v življenjepisu?
Kakšna je praksa glede tega? Je tega veliko, malo?

S starim delodajalcem se nismo razšli na lep način čeprav je bilo delo z moje strani v celoti korektno opravljeno, problem je bil v izsiljevanju za nižjo plačo – zaradi česar tudi razmišljam o prijavi na inšpektorat.

Zaradi tega delodajalca se bojim, da mi bo naredil škodo v kolikor ga bodo klicali potencialni novi delodajalci. in ga spraševali po mojem delu.

Če boš želel, da inšpektorat konkretno tvojo prijavo obravnava, se boš moral kar podpisati. Če ga boš konkretno prijavil in bo morda kakšen potencialni delodajalec klical starega, res ne moreš pričakovati, da bo povedal lepe besede, če ga boš prijavil.

O tem, koliko kdo kliče, je brezpredmetno razpravljati, ker nekateri sploh ne kličejo, nekateri pač iščejo reference tudi na ta način.

Na razgovorih pač ne navajaj, kar si tu navedel, ampak kot razloge za zamenjavo službo navedi v smislu iskanja pozitivnih točk, zakaj si ti želiš menjave službe oz. novega del. mesta. Če boš navajal, da si s starim delodajalcem v sporu, ga blatil, da je na inšpektoratu, skratka temne scenarije, bo obstajala velika verjetnost, da bodo razmišljali v smer, da boš tudi njim lahko delal nepotrebne scene, ki jih kdo drug ne bi. Tu jih ne bi zanimalo, ali je šlo res za kakšno veliko stvar ali pa zgolj minimalno. Noben delodajalec ne mara problematičnih ljudi oz. ljudi, pri katerih obstaja ta možnost, da bi prišlo do nepotrebnih zapletov, če se dajo stvari tudi razumsko dogovarjati.
Tako boš imel tudi manj možnosti, da bo kdo klical bivšega delodajalca, saj mu tega povoda ne boš dal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close