Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kako pogosto čistite avtomobile

Kako pogosto čistite avtomobile

Torej:

Kako pogosto očistite svoj avto:
– zunanjost (kje čistite, sami, avtopralnica)
– notranjost (kje, sami doma ali s sesalnikom na pumpi)
. kdo čisti: vi ali vaš mož

Pri nas mož, zunanjost 3-4x na leto, notranjost 1-2xleto.

1x letno

1x na leto. Sosed 1x na teden vse sam

Zunanjost nisem oprala kaki 3 leta, od kar mso šli nazadnje na eno poroko z avtom.
Notranjost? Hm, 1x na 2 meseca zmečem smeti ven, 2-3 x na leto posesam pa pobrišem.
Pač ga imam za vožnjo in dokler vozi ( umazan ali čist) se ne sekiram.
Moj mož trdi da je moj avto sramota.
V hiši pa dobim živčni zlom če ne pobrišem tal vsaj 1 x dnevno pa če ni korito zmeraj prazno pa spucano.
Pač drugačna merila.

Zunanjost bi lahko bolj pogosto;) Mogoče dvakrat letno, ko je res že sila. Notranjost pa kar pogosto, enkrat mesečno. Čistim pa ga sama, doma, s svojim sesalnikom in svojo vodo;)

Oboje 2 do 3 krat mesečno v avtopralnici.

Zunanjost cca 4krat/ leto (avtopralnica), notranjost (2 žetona za sesanje – 2eur) cca 2krat/ leto, sama notranjost s čistilom in krpo tudi 2krat/ leto.

Zunanjost po potrebi, ko je svinjski, ga zapeljem skozi pralnico. Notranjost 5 x na leto ali pa še več.

povprečno čistim zunanjost in notranjost na 14 dni…oz. po potrebi. kdaj lahko mine tudi mesec ali več, če je stalno dež, recimo.
sicer pa pazim, da nimam umazano v avtu, prav tako pazijo mulci….
pozuimi, ko gre avto slučajno na soljeno cesto, ga takoj operem ali peljem v pralnico.

sicer čistim vse doma, tako za gušt. mi je všeč in lepo se vozit s čistim avtom.

Hm … ne vem, če bi sploh povedala … avto sem nazadnje oprala pred približno petimi leti, znotraj pa ga očistim dva do trikrat letno. Ja, ni mi ravno v ponos:)

Prvič ga zelo natančno očistim ko ga kupim, drugiča pa preden ga prodam. Vmes pa zelo redko, če gremo na kakšno poroko ga malo posesam in očpricam od zunaj.

Vedno po potrebi, rada se vozim s čistim avtom zunaj in znotraj. Poleti ga peremo doma, ko postane mraz ga peljemo v avtopralnico. Redko vidim zelo umazan avto in skoraj ne verjamem, da ga nekdo 5 let ni opral:))

Zelo redko.

Zunaj mogoče 1 x letno v avtopralnici. HB za dež.

Notri mogoče 2 x letno v avtopralnici.

Hja, dober lak, pa ta prava barva, občasen hud naliv in je spet čist 🙂

od zunaj mi ga opere dež, sesam 2 x na leto, imam krpo za prah v predalu in jo celo včasih uporabim, sploh v sončnih dneh 🙂

notranjost in zunanjost parkrat letno – avtopralnica

New Report

Close