Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako pobrisati okužen mail? – nujno prosim

kako pobrisati okužen mail? – nujno prosim

ALi jmi lahko pomagate. V Outlook sem dobila okužen mail in ko si odprem Outlook mi vse zmrzne, ker je prvi ta posredovan okužen mail. Proses msimn.exe takoj začne “kurit” 99 % CPU in se ne primakne nikamor.
Brisati ga nemorem, praktično nič ne morem storiti. Kaj se da storiti?
Hvala.

trenutno pač ne moreš storiti ničesar.
počakaj da dobiš vsaj še kakšno e-pošto, da bo potem okužena na
drugem mestu, potem boš lahko odpirala in jo kasneje pobrisala..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Klemenxx,

Saj prej še ni bila prva v vrsti in je tudi nisem mogla brisati. Vedno ko sem se postavila na njo, mi je vse zmrznilo. Jo lahko brišem še od kje drugje?Se da še kaj narest?

Še to.

Sem si poslala dva enostavna maila, pa ju sploh nemore sprejeti?????

Nič ne prebrskaš, ampak takoj vprašaš? Na je malo opisan tale outlok.. datoteke dbx so čist navadne, tekstovne in jih naprimer lahko odpreš (teoretično) z beležko.. bo pa verjetno to velik problem, če imaš vso pošto v mapi prejeto ( prejeto.dbx oziroma inbox.dbx) in je velika par sto mb…
lahko ime tiste datoteke spremeniš ( recimo v pisma.dbx), pa bo outlok “prazen”. No sam napravil svojo novo čisto “inbox.dbx”, ti boš imela pa ves arhiv v tisti datoteki …kako boš pa prišla do njega, je pa potem že tretje vprašanje 😉

Nasploh je pa seveda fino, da smo kdaj mal manj leni in da se pošto malo sortira po “predalčkih” ( potem so tudi te datoteke manjše), da ni vklopljeno avtomastko preverjanje poštnih predalov ob zagonu ( se potem vsaj outlok odpre), da ne skoči sam na prejeto…. itd 😉

In seveda spet opozorilo – vsaka taka mahinacija z datotekami lahko povzroči izgubo tvojega arhiva, zato vse to delaš na lastno odgovornost – karkoli že pač boš 😉

V mapi prejeto imam samo ta “okužen” mail, vse ostalo imam “popredalčkano”. Poskusla sem vse možnosti, tudi odkljukaka prikaz skritih datotek, ampak enostavno do inbox.dbx nemorem pridit.
Še kakšna ideja? Hvala.

poizkusi z najdi datoteke in vpiši *.dbx … morda jih imaš kje drugje

sicer pa, do novih mailov lahko se vedno dostopaš preko webmaila. ane? 😉

Uporabi funkcijo iskanja, ki je vključena v oper. sistem. Drugače pa je to v C:\Documents and Settings\rachek\Local Settings\Application Data\Identities\{7EF15BA5-5CC0-404B-B6DA-93269EE0F0E7}\Microsoft\Outlook Express, kjer je namesto rachek pač tvoje uporabniško ime, namesto klobase med {} pa pač nekaj podobnega. Iz tam pobriši ven inbox.dbx(za vsak primer naredi še kopijo, naprimer v c:\temp) in ponovno poženi OE.

Aja, pot do inboxa velja za W2K in XP, 98 in Me pa imata nekje v c:\Windows\application data ali nekaj podobnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close