Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako pobrisat zgodovino, da se pobriše tudi nick?

kako pobrisat zgodovino, da se pobriše tudi nick?

Živjo!

Da vsak firbec ne vidi kaj pišem po forumu pobrišem zgodovino (grem na tools – internet options – clear history).

Ni mi pa jasno zakaj se ne izbriše nick v obrazcu za novo temo (tam kjer piše Vaše ime), to se izbriše šele ko npr. že desetič pobrišem zgodovino (npr. v tem primeru se bo mojca222 izbrisalo mogoče šele, ko bom 10x pobrisala zgodovino).

Zelo bom hvaležna, če pozna kdo rešitev. Lp

Hoj.

To pobrišeš tako da greš pod tools > internet options > content > auto complete > clear forms

lp

Tam si lahko tudi poljubno izbiraš katere stvari naj se ohranijo in katere ne.

Hmmm, ne, pobrisati je treba cookije.

Kaj vse pa se bo pobrisalo, če pobrišem cookije (torej, če grem na tools-internet options-delete cookies).

Sem bolj povprečna uporabnica interneta, tako da sem že slišala za cookije, ne vem pa kaj je pod tem mišljeno (torej kaj vse bom pobrisala).

Hvala za odgovor, lp.

SPoštovani!

Tudi jaz sem podpovprečen uoporabnik Commodorja C64.
Piškotki so sicer dobri s čokoladico, računalniški cookii so pa:

Cookies so mehanizem, ki strežniku omogočajo, da poveže med sabo
posamezne zahtevke istega uporabnika. Čisto enostaven primere je:

prijava na tale forum

kjer se prijaviš. Ko se prijaviš, pošlje strežnik tvojemu
browserju cookie, v katerem je zapisan tvoj e-mail (oz. e-mail, ki si
ga vpisala, ali kaj drugega, e-mail je samo primer). Ko boš naslednjič prišla na to stran, bo tvoj browser ta cookie vrnil strežniku in strežnik bo sam vpisal npr. e-mail v polje. Tu uporaba cookiejev ni obvezna, ce jih izklopiš moraš pač vpisati e-mail vedno sama.

Mnogo strani pa rabi cookije, da sledi uporabnika, predvsem strani,
kjer se moraš prijaviti pred uporabo storitve (če ne sprejmeš cookija
s svojo kodo, te strežnik ob nadaljnjih zahtevkih ne prepozna kot
prijavljenega in ne moreš delat), recimo Hotmail.

Cookije lahko brez problema pobrišeš, kadar želiš. Samo zaradi tega IE
(vsaj 3 in 4 preverjeno) ne bi smel delati problemov (stranski efekt
je lahko zgolj to, da se moras kje prijaviti na novo, kjer se je
browser drugace avtomatsko).

Se globoko oproščam, ampak na računalniku me malce naše zafrkavajo.

To je sicer moje osebno mnenje, lahko pa da imajo računalniški strokovnjaki
z fakultetno izobrazbo drugo mnenje!

…kar z drugimi besedami pomeni da uporabljaš različne nike. Vprašanje pa je ZAKAJ ????

eh še eden računalniški guru.
Ženska je postavila vprašanje, oz. izpostavila problem.

Če ne veš rešitve, oz. ne poznaš rešitve na njen problem
potem pač ne pametuj brez veze.

Očitno imaš fakultativna vprašanja, ki so pa v tem primeru čisto
brez veze postavljena in zato brezvezna, kot je tudi tvoj nick!

A “a” pa je nik ? Mislm, tuki pa ste pametni…
Tud jaz ne vem rešitve, takole pa je itak brez veze da te kar vsak nap..

Od kje tebi, da jaz uporabljam različne nicke… Pa tudi če bi jih, ne vem v čem ti vidiš problem…zakaj le nekdo ne bi smel uporabljati različnih nickov.

No pa, da ti pojasnim zakaj sem želela pobrisati nick in podobne stvari.
Zato, da ostali, ki uporabljajo za mano isti računalnik kot jaz (npr. doma), ne berejo vsega kar jaz tu gor napišem.

Hvala, tistim, ki ste imeli uporabne nasvete.

Lep pozdrav

Le zakaj pa nebi smeli doma brati, kar ti napišeš, saj verjetno ne pišeš o stvareh, ki bi resno ogrozile obstoj slovenske države? 🙂

Boljše ,da se ne oglašate ,kot da pišete bedarije.Tu se trudimo reševat težave ljudi ,ne pa jih zezat!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Računalniški svetovalec Peter!

Svetovalec Peter ali vi mogoče kdaj razmišljate o tem, da ste mogoče komu

svetovali formatiranje diska, čeprav to v njegovem primeru nikakor ni

bilo potrebno oziroma nujno?

Svetovalec Peter ali vi mogoče kdaj razmišljate o tem, da ste s tem mogoče

komu povzročili nemalo škode?

Malo razmislite.

lp

Ni lepo, da se neprijaznosti, ki smo jim bili doslej priče predvsem na nekaterih drugih forumih, prenašajo tudi na računalniškega.

Poskušajmo si raje pomagati, saj včasih že droben nasvet marsikomu olajša delo z računalnikom in prihrani nekaj dragocenega časa.

Včasih nam to uspe, vedno seveda ne. Med sodelujočimi so bolj in manj izkušeni uporabniki računalnikom – takšna so tudi vprašanja in odgovori.
Žalitve in neprijaznosti pa v prihodnje raje odmislimo. Velja?

Lep pozdrav vsem
Tajfun

P.S.: Ob nesnagi, ki zadnje čase nezadržno vdira v računlaniške sisteme prek interneta; po preizkušanju raznih novih programov ter bolj ali manj spretnem spreminjaju nastavitev v Windowsih – je format c: žal še vedno najbolj učinkovito jamstvo, da bo računalnik spet nekaj tednov/mesecev deloval kot urca. Tisti, ki malce manj brskajo bo njem, pač posežejo po njem redkeje.

Z mnenjem Tajfuna, da je potrebno disk formatirati vsakič, ko se na njem nabere nenaga se ne morem strinjati, kajti po tej logiki, bi morali najaktivnejši uporabniki interneta in “preizkuševalci” raznih programov disk formatirati skoraj vsak dan, mislim pa, da računalniki niso namenjeni tako pogostemu formatiranju.

lp

Tools/Internet Options/Delete Cookies. hkrati pa še history. Hkrati s tem se ti bo pobrisalo tudi to, katere teme si že prebrala (vse bo označeno kot novo)

Vse je odvisno od sreče, operacijskega sistema, ki ga imajo in od aplikacij, ki jih nameščajo. To je pač lastnost windowsov. Poznam študenta, ki je 3 leta uporabljal računalnik brez težav, ko se je malo navadil in začel šariti po nastavitvah – je potreboval pomoč vsak teden.

A bomo še kakšno debato udarl na tale nick history? 🙂

hehe, jaz mislim, da bi format c: skoraj sigurno rešil problem 🙂

Pa da se potem najde spet kakšen jako pameten Korespondent in jamra ,kakšno škodo je imel pri format c:….Da dol padeš.
To je bila taka fora kot da bi nekomu svetoval generalko na avtomobilu ,potem bi pa tarnal ,da si ti kriv ,ker so mu trije bati ostali zunaj…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero, ta forum ni namenjen žaljenju ljudi, ampak reševanju računalniških problemov!

lp

Se strinjam ,ja .To sem že jaz napisal par postov više.Preberi si vse pa ti bo jasno kaj me je dvignilo.Mi razložiš s čim sem koga užalil?

Prosim, nadaljujta tule:

Ups, izpadla je ena osemkla, se opravičujem 🙂

LP Wega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close