Najdi forum

kako po Egiptu

Ojla

Za vse ki ste že bili v Egiptu, bi vas prosila da mi poveste kaj se bolj splača. Da si v hotelu in hodiš okoli na izlete ali da nimaš stalnega prenočišča in se premikaš iz kraja v kraj??!!
Dobrodošle so tudi druge koristne inf. !

Hvala, pa lep pozdrav

Splaca se tisto, kar si zelis! Ugodneje cenovno pa je seveda vse v lastni reziji, tudi od dezele bos tako imela vec!

po moje najboljse, da se premikas iz kraja v kraj. neprimerno vec vidis…

seveda pa je odvisno od tvojih zelja. ce ti je prioriteta lezanje ob morju in en ali dva (ali trije…) izleti, potem je bolje, da si nekje stacioniran. ce pa ti je v interesu, da cimvec vidis, potem pa selitve na 2 – 3 dni.
govorim iz lastne izkusnje: sinaj – kairo – puscava – luxor – sinaj in 3-dnevno snorklanje v dahabu. nepozabno!!

Manjka le še najboljši kraj – SIWA vas s toplimi vrelci.

To je blizu Libije.

LP!

Ledeni Samo

Če gledaš na to kaj se bolj splača (denar?) ti priporočam kakšno “last minute” varijanto v hotel z all inclusive. V lastni režiji je ponavadi samo letalska karta že tako draga kot “agencijskih ” 7 dni.Če se znajdeš in denar ni problem potem priporočam Egipt v lastni režiji. Mislim , da Egipt ni ravno primeren za neizkušene popotnike.Povsod te hočejo “nategnit” in so zelo vsiljivi.

ma niso tako zelo vsiljivi… midve sva bili dve punci pa nisva nikjer imeli problemov. valda da ti hočejo prodati vse mogoče (in nemogoče) ma se jih z dobro voljo prav enostavno rešiš.
malo vsiljivosti je pa del njihove tradicije ane??
isto velja tudi za “nategovanje” – če se ti zdi cen aprevisoka pač stopiš do naslednje trgovine / sosednjega hotela…

moja izkušnja je bila ful pozitivna.

Vazno je res, da tako kot tudi drugje, pazis da te ne prenesejo okoli, to pa dosezes tako, da si pozoren. Ni pa nic kaj bolj drugace kot na drugih potovanjih. Tudi pri nas npr. na cesti ne bi dala nekomu denarja za nekaj, kar bi mi prinesel v hotel jutri:-))
Ce se odlocis za popotnisko varianto ti tudi jaz toplo priporocam nekaj prijetnih dni v kaksni oazici in strinjam se, da je Siwa res dobra izbira. Zagotovo bos naletela na domacine, ki te bodo povabili k sebi domov, ti ponudili dateljne… Ce si za kaj vec pa lahko krenes od tam do se nekaj ostalih oazic, mozno je le z djipom

Ola,

če lahko kdo predlaga turo ki se jo v 14 dneh najbolj splača, da je zraven tudi Sinaj!
Koliko ur vožnje je približno od Kaira do Hurgade?

LP

Ciao!

Mi smo naredili turo Sharm el Sheikh-Kairo-Asuan-Abu Simbel-Asuan-Luxor-Dahab-Sharm.
Za 14 dni je ravnoprav tura, z neprevec hitenja. Je kar nekaj voznje, ampak nekako stece oz. se da prezivet. Mi smo se imeli nepozabno, pa se zelo poceni je dol. Za vse stroske v Egiptu (brez let.kart), smo porabili za dva tedna 60.000 SIT/osebo (marec 2004). Za kolko se je v tem casu podrazalo pa ne vem, me pa zanima kaksne so sedaj dol cene?
Ce kaj rabis, kar napisi.

Pozdrav z Obale, Frenk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close