Kako pa naj to otrokom povem, razložim …
Sinu sem pri teh letih razložila, da sva se imela z atijem zelo rada in sva si želela, da bi iz te ljubezni nastalo novo bitje, ki bi imelo del vsakega od naju. Potem sva se pa objemala, poljubljala in spala tesno skupaj in je čez nekaj časa on zrastel v mojem trebuhu in potem nekega dne prijokal na svet. Zdaj pa samo še raste iz čisto malega dojenčka v pravega korenjaka.
Ja, potem je še tisoč vprašanj, jih pač starosti primerno pojasnjuješ tako, da vsakič k prvotni zgodbi malo dodaš.
Ob prvi erekciji je potem bil čas za povsem nazorno, jasno in nedvoumno pojasnilo.
Anonimno 2287, 29.07.2024 ob 22:16
Ko se imata moški in ženska zelo, zelo rada…je plod njune ljubezni otročiček. Za 6 letnika bi bilo mislim, to dovolj
Se ne strinjam, tak ohlapen odgovor mu ne bo nič povedal, samo zmedel ga bo. Jaz bi bila bistveno bolj konkretna, pomagala bi si s primerjavo, ki jo bo otrok razumel.
Poveš mu, da ima en del “sestavin” mamica, drugi del pa očka. To dvoje je treba dati skupaj in potem zraste otrok v mamici. Podobno kot recimo pri piškotu. Samo moka ali samo jajce ali samo maslo ni piškot. Ko pa to zmešaš skupaj in daš v pečico, nastane piškot.
Seveda te bo otrok potem vprašal, kako daš sestavine skupaj.-)
Vsak najbolj pozna svojega otroka in bo najbolje vedel kako in koliko mu povedati. Naš je že v vrtcu razpredal o tem da ima dojenček gene mame in očka, sosedov v tretjem razredu o štorklji. Kaj naj rečem..kar ga je zanimalo smo mu povedali,največ s primeri ki si jih je lahko predstavljal. Seveda je bil zvedav in ni šlo skozi “sta se imela rada”.. povedali smo mu o jajčecu in sememnčicah in potem vse naprej..kako pa prideta skupaj pa da so stvari ki jih počno odrasli ki se imajo res zelo zelo radi. Kaj???? Je bilo seveda naslednje vprašanje..kaj točno..tam smo potegnili pri šestih črto in povedali da bi mu bilo preveč nerodno če gremo u detajle :-).
S časom smo obdelali čisto by the way še to..malo po malo..zdaj ve vse, ni pa še opravilno sposoben ha ha ha
ehh, rečeš, da moški in ženska včasih malo čarata za zaprtimi vrati in takrat, ko čarata, da se zaradi tega tu pa tam včasih slišijo tudi glasovi za temi vrati..
ko sem imel poškodovano nogo.., sem po stopnicah hodil dol v rikvrc.., pa me je sosedov sin vprašal, ene 4…5 let.., zakaj pa ti nazaj hodiš.., sem odgovoril… tako je prav, čudni ste vi, ki hodite naprej…
Ha-a? Za dol past, kakšne bedarije pišete. Zdaj samo ne vem, a nimate otrok ali ste samo tako zmešani vsi po vrsti…
Otroci že v vrtcu vedo, da otrok nastane z združitvijo dveh spolnih celic. Pri 6 letih, to je praviloma že 1. razred, pa že slišijo besedno zvezo spolni odnos v šoli, če imajo tako zatemnjena starše, da tega niso slišali doma.
Saj niso bebci, da bi jim pri teh letih govorili o čebelicah ali o štorkljah. Samo pove se jim bolj poenostavljeno; sploh jih pa po mojih izkušnjah niti ne zanimajo detajli.
Anonimno 9592, 29.07.2024 ob 22:09
Kako nastane človek? Otrok me to skozi sprašuje, pa mu ni dovolj, da počaka še z odgovorom nekaj let. Sicer je star 6 let.
Mater ste eni čudaki, včasih so nam že v 1 razredu pri 7 letih razložili vso anatomijo in biologijo, torej vse o telesu in spočetju.
Jaz sem se samo čudil, saj mi je že iz vrtca bilo vse jasno. Pa po TV vprašaš pri ljubezenskih prizorih v kaki drami in ti pojasnijo.
JOJ KOK ČASI NAZADUJEJO, NAKONCU BOMO ŠE V KAMENO DOBO PRIŠLI.
Ena srečno poročena, 30.07.2024 ob 09:44
Ha-a? Za dol past, kakšne bedarije pišete. Zdaj samo ne vem, a nimate otrok ali ste samo tako zmešani vsi po vrsti…
Otroci že v vrtcu vedo, da otrok nastane z združitvijo dveh spolnih celic. Pri 6 letih, to je praviloma že 1. razred, pa že slišijo besedno zvezo spolni odnos v šoli, če imajo tako zatemnjena starše, da tega niso slišali doma.
Saj niso bebci, da bi jim pri teh letih govorili o čebelicah ali o štorkljah. Samo pove se jim bolj poenostavljeno; sploh jih pa po mojih izkušnjah niti ne zanimajo detajli.
Otroci v vrtcu še nič ne vedo in mislijo, da otroke prinese štorklja. Pri 6 letih, to je praviloma že 1. razred, pa že slišijo besedno zvezo zaljubljenost v šoli, če imajo tako zatemnjena starše, da tega niso slišali doma.
Saj niso bebci, da bi jim pri teh letih govorili o fukanju. Samo pove se jim bolj poenostavljeno o čebelicah in štorkljah; sploh jih pa po mojih izkušnjah niti ne zanimajo detajli.
Kokoši anonimno, 30.07.2024 ob 09:48
Mater ste eni čudaki, včasih so nam že v 1 razredu pri 7 letih razložili vso anatomijo in biologijo, torej vse o telesu in spočetju.
Jaz sem se samo čudil, saj mi je že iz vrtca bilo vse jasno. Pa po TV vprašaš pri ljubezenskih prizorih v kaki drami in ti pojasnijo.
JOJ KOK ČASI NAZADUJEJO, NAKONCU BOMO ŠE V KAMENO DOBO PRIŠLI.
Jap, jap. Saj zato si pa ritopik postal. Spolne zlorabe v otroštvu vodijo v seksualne anomalije kasneje v življenju, pravi znanost.
Najina 5-letnica zahteva precej konkretne odgovore. Sicer še ni direktno vprašala kako točno pride dojenček v trebuh, bolj jo je skrbelo, kako pride ven. Sem ji povedala in potem je sledilo vprašanje, kako je ona prišla ven in sem še carski rez razložila in ji pokazala črtico… tudi tampone je privlekla iz predala in sva še menstruacijo obdelali ?… še najbolj zgrožena je bila, ko je izvedela, da fantje tega nimajo ??
Jaz sem mojemu ze zdavno povedala, sicer ne za sex (še) ampam da se imata ati in mami rada in potem nastane otrok.
Povedala sem mu da zenska nosi otroka, doji ali po flaski hrani, rodi skozi “luliko” ali z operacijo ko odprejo trebuh in vzamejo otroka ven, da je pri vseh razlicno.
In nic ni mu cudno, in vse lepo sprejema. Isto bom povedala glede menstruacije. Mi je pomembno da otrok ve, tudi fantje in da to ni nek tabu.
Forum je zaprt za komentiranje.