Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pa kaj vaši zobje?

Kako pa kaj vaši zobje?

Živjo vsem,

ker sva z Jano že začeli z mojimi zobmi, pa naj bo to kost za danes.

Kako vam služijo? Jaz sem se zmeraj grozno bala zobarjev in sem vedno čakala, da je šel zob k vragu , šele potem sem šla.In je blo vedno prepozno . Kar kregite me, sam je bil res smrtni strah. Sem rekla, da grem rajši še enkrat rodit, kot pa k zobarju.

Potem mi je pa letos ena zrihtala super zobarco in zdej bi kr vsak dan tm visela. Tko sem danes skeširala 40 jurjev za mostiček s 4 zobmi.Ampak zgleda pa zelo fancy.

Pa vaši zobje ?

LP,Kaja

No, ko smo že pri tej debati, naj naj povem, da ga ni lepšega, kot lep, sončen nasmeh, prijeten pogled in ustna higiena taka, kot pač mora biti. In da ne govorim, kako lepo se je poljubljati, če je z usti in zobmi vse v najlepšem redu. Zato sem jaz zapravila celo (ampak res) celo premoženje in moj nasmeh je zda – porcelanast. Zdaj ne boli več, ni več strahu, niti velikih skrbi ni več, umivanje je prijetno, čarobno, ljubljenje pa ima ob vsem tem svojstven in poseben čar. Tako je z mojimi zobmi.
Marija

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

ja ampak niso keramične za ta dnar ?

lep pozdrav - veste čigav !

Ne,

dej ga srat, keramični so pa zame čist predragi. Navadni.Saj so tko zadnji, tko da se ne vidijo.

ne sem začuden pogledal ,ker vem koliko sem zmetal za prvo ženo …

Jaz sem tudi lansko leto glih za božička, končala z obiski pri zobarju. Je blo hudo, pa svinjsko drago, ampak je zdej lepo.

Dobro , kaj pa to ?
Ce te zobje ne bolijo , pa ves , da bi blo treba it , pa imas uha dolga ko zajci (od strahu ) pa ko si tam , se potis tako svinjsko , da ti pot tece dol po nogi pa se vidi na obleki .

Kako se brcnes, da gres ?
Ker jaz bi se tudi rada poljubljala z lepimi zobki !

obupno prestrasena

Jaz imam zaenkrat še vse svoje, sem se pa tudi, pa se še vedno, vražje bala zobarja. Ko sem bila mlajša sem bila skoraj vsakič “prehlajena”, tako da mi zobar ni mogel vrtat po zobeh. Večjih problemov do sedaj nisem imela, razen ruvanja dveh modrostnih – hm hm – še dobro, da imam še dva (malo modrosti pa mora biti a ne). Da se pa ne bom preveč hvalila s svojimi zobmi – me je zobar že seznanil s kruto usodo, da mi znajo tam od 40-ega naprej veselo izpadat , ker mi odstopajo dlesni – imam kao nepravilno raščene zobe. Drugače za higieno skrbim ful – umivam se jih 2-3x na dan – in to prav po šolsko – vsakič več kot 5 minut. Pa mi očitno to ne bo kaj dosti pomagalo.
Da pa zobje stanejo celo premoženje sem že slišala – očitno bom morala odprt nov varčevalni račun. Sem namreč ena izmed tistih, ki ob smejanju pokaže celo svoje zobno premoženje (pa še smejim se ne prav malo).

En zobati nasmešek in pozdravček,
Sanja

Andrejči, ljubica, saj ne boli, če se lotiš takega projekta. No, ne boli tako zelo hudo. Te nafilajo z injekcijami, da si v usta še tri dni – mrtev!!! Ampak, pomisli na kasnejše čase, in trpljenje bo obrodilo sadove!!
Marija

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Težka je bla, res. Samo men so rekli, da če ni zob , se potem čeljust spusti in da se pol ne da več nč naredit. No pa mi je potem tista zrihtala,pa sem si rekla, grem pa probat. Sem se tresla ko šiba na veji. Mal je pa pomagalo, ker sem imela Saro s seboj in je delala dar mar v ordinaciji, tako da nisem imela časa mislit na strah. Potem je bla pa zdravnica tako blaga in prijazna z mano, da sem se kar topila. Pa zraven še kakšno rečemo in se smejemo, pa ni ne duha ne sluha o strahu. Moram rečt, da sem imela res srečo . Pa tudi stroj ima tako moderen, da ni problema.Pa če sem zajaukala, je takoj nehala, počakala, da sem se umirila, potem pa naprej. Sem ga pa prej srala 25 let in imam tako že zdaj v tej mladosti 4 umetne zobe.

Ti kar zberi pogum, pa pejt. Sej bo šlo.

Poslus, Andreja, zdaj pa ze pretiravas… Da si mi v tolk stvareh podobna, pa vec ne more biti nakjucje… Kaj pa je pravzaprav nakjucje?
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Da nisi ti jaz in jaz ti ???

Ma , to ne bo ! Nimam brk 😉
Se ne .

Po moje najini nezni in obcutljivi dusi vibrirata v sozvocju na istih frekvencah !
Bodi se naprej zdrav !

A propos ! Kaj pa ce bi se midva zmenla za skupni obisk pri zobarju ? Bi se drzala za rokice in skupaj javkala pa se solzica bi si lahko medsebojno brisala , kaj pravis ?

To bi bilo pa tako, kot v porodnišnici. Držita se za rokce, se tolažita …

oj, zobje, zobje…. Ko človek ne ve kam bi se skril, ko je treba k zobarju, ne kaj narediti, ko boli….. Meni je en zobar (resno…zobar) pregnal ves strah… Je delal lepo z mojimi čekani 🙂 Sedaj sem fasal mostiček (ma kaki mostiček – viadukt), ker sem ga v rosni mladosti preveč sračkal….. Pej niso porcelanaste, ne, kar tako navadne….. Ampak, zobarjev (zobaric) se pa sedaj ne bojim več, res ne, prisežem!

Lep sončen nasmeh in dan!

Jani

No, sva že dva z isto zgodbo. Samo zobarje bi morala zamenjat, da bi ti imel zobarco jaz pa zobarja, potem bi pa lahko pela Zaljubil(a) sem se v svojo(ega) zobozdravnico(a) .

LP,Kaja

Ja, zobar me je rešil strahu….. Kakšna zobarica mi je pa sedaj pol leta šarila po ustih…..mama :))) Verjetno, se tudi zaradi tega nisem preveč razburjal, ko je bilo treba iti k zobarici….
Kljub vsemu, je pa ta Šifrerjev komad še danes zakon :)))

Lep dan, Kaja!

Jani

A tebe te vibracije nic ne skrbijo? Madonca, saj vcasih mislim, da sem jaz napisal, potem pa vidim, da pise Andrejka. Enkrat bo treba to primerjalno analizirat! Dobro je, da sva vsaj znacaja drugacna.., kar se pa tice zobarja, krasna ideja, je problem, predalec sva…Ne bo slo..
Pepi

Pepi , mislim da bi se dalo s primerjalno analizo odkriti se kako majceno razliko med nama , hi , hi …
Ampak le , jaz sem za !

Kar se zobarja tice – sporoci , kdaj gres na stol , pa te bom v mislih prijela za rokico pa robcek v roke pa to..
Mogoce bo pa ratalo 😉
lp a.

Mene ni nič strah zobarja, celo rada grem.
Tako kot pri Šifrerju, mi je skorajda žal, da so moji zobje OK.
Namreč……..ne nakladam!…….imam enega takega fejst zobarja……je otroški zobozdravnik in ima pristop mmmmmmmmmm, je prijazen, rad poklepeta z mano o konjih in podobno, in je lep in ko mi kaj šari po ustih in se me po nesereči tudi dotika s telesom, komot pozabim, da sem pri zobarju……
A ni to fino?

Men ni nič jasno , ………………. kdo bo sedel na pralnem stroju (pri ožemanju). Ti ali PEPI .? ……………….. …..

Moram pocakat, da dobim se ene druge analize, da vidim ce bo invsticija upravicena, zaenkrat lepo kaze iin najbrz se bo treba res odlociti se zobarja…
Pepi

Ha že vidim kap pes taco moli (poljubi na urejen zobe)!

Jaz se bojim zobarja ko hudič križa, ima pa to srečo da me zobarka, ka pokliče (ker jo poznam) in pravi: zdaj nimam gužve takoj priteci, da pogledava če je ok (pa hudič vedno nekaj najde za brskat).

Apak pol, pol sem sam nase ponosen, da vse to prestal.
In potem ko zgine tisti zoprni vonj po zobarju, potem pa je finoooo če ti še kakšna prijetna gospa z jezičkom prešlata (preveri!) če je zobozdravnik opravil svoje delo v redu. Tovrstno kontrolo je priporočajo izvajati zelo pogosto in mene tega po navadi ni tako strah!

Medo

Pozdravljena,
Kje si vedrila tako dolgo?
Pepi

Kaja, mi lahko poveš kako izgledajo tvoji novi zobje oz. mostiček. Je zob ves bel ali se vidi kaj kovinskega zadaj/zgoraj? In ali si si to delala preko zavarovanja ali privat?

Ne se sekirat , Stumpi , sej men tud ni …

Caki , zakaj pa pralnem stroju ?
A zdej se da tud tam zobe popravljat ?
A boli ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close