Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako organizirat dokumente v računalniku?

kako organizirat dokumente v računalniku?

Živjo,
malo se ukvarjam s pospravljanjem računalnika, moji os. dopisi, pa dopisi za hišo (več stanovalcev) pa to in ono in v eni zadevi skup ful dopisov pa potem še reči, ki jih delam kot honorarka itd.

Pa se mi je začelo že malo godlati, komaj še najdem naslove dokumentov, včasih jih moram cel kup odpret, da najdem pravega itd. Sicer imam področja po mapah, kar mi funkcionira, ampak v mapah pa cel nered …

Zanima me, če mi zna katera pomagat, kako to delate profesionalno. Tiste, ki imate recimo po 100 dopisov na dan. Kakšen sistem imenovanja dokumentov imate, da se vam vse ne zgodla in da takoj najdete, kar iščete.

Verjetno imate na nek način sistematizirane naslove, ali kako?

Hvala.

Ne, naslove dokumentov – pač pa strukturo map in pod-map. Načeloma v posamezni mapi ni več kot 20 dokumentov, razen tam kjer gre za kakšne serijske zadeve.
Res pa nimam ravno tako kot si napisala – 100 in več dokumentov na dan.

Rok, hvala za odgovor.

A naslove imaš pa ” prosto po Prešernu”? ali jih tudi sistematiziraš. Recimo, z datumom spredaj, da se časovno sami postavijo ali pa s priimkom, da se razporejajo po abecedi?

Ja najbolj pomemben je sistem map in podmap, da le te niso preveč natrpane. Datoteke si jaz običajno imenujem z imenom naslovnika (tako da datoteke za istega naslovnika padejo skupaj v seznamu), kratko označbo vsebine in datum oz. vsaj oznako meseca in leta. Takole nekako:
Mercator, prodaja delnic 25.11.2011.docx
Ta datoteka je potem v podmapi n.pr. Mercator in v mapi npr. Pogodbena razmerja, vse skupaj pa v mapi z letnico 2011.

Ali pa ko imam seje raznih organov gre nekako takole:
2011/Nadzorni svet 2011/3. redna seja 25.11.2011/gradivo k točki 3 – Razno.docx
Tako je v mapi ki ima v naslovu številko in datum seje vse gradivo po točkah, na koncu pa zapisnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close