kako odstaniti premočno kislost marelic za marmelado
kuhamo marmelado iz marelic in letošnja letina je prinesla bolj kisle sadeže. pravzaprav marelice niso še niti dokončno dozorele, ampak vsak dan znova jih je nekaj kilogramov takšnih, ki začnejo gniti, in jih je potrebno čimprej porabiti.
ali obstaja kakšen preverjen način, mogoče z vmešavanjem kakšnega drugega sadja, da bi to pretirano kislost omilili?
sladkorni delež v marmeladi je cca 250 g sladkorja na 1 kg marelic, za moj okus še nekoliko presladko, tako da doze sladkorja ne bi sploh več povečevala, vendar je marmelada še vedno veliko veliko bolj kisla kot lani…
hvala za pomoč!
Zrele marelice očiščene zamrzni, potem iz njih lahko skupaj skuhaš marmelado, ko se ti nabere primerna količina sadja. Mene ne moti kislost marmelade, saj je zame to najboljša marmelada in jo po mojem odlikuje prav ta kislost.Seveda pa potem take zamrznjene deleže mešaš z bolj sladkim sadjem(jeseni z zrelimi slivami). naj povem da se marmelada iz zamrznjenega sadja prav nič ne razlikuje od marmelade, ki je skuhana iz svežega sadja.
Forum je zaprt za komentiranje.