kako odkodirajo telefone???
Od kodirajo s pomočjo kod.Vnesti moraš pravilno kodo v GSM pa je odklenjen se temu pravi za vsa omrežja.Uglavnem to delajo za Nokio in pa Siemens GSM-e.Se pa da tudi za druge vrste sam to pa se mi zdi da odklepajo z pomočjo kablov katerega priklopiš na PC. Za prve kot sem napisal moraš imet program s katerim vneseš IMEI številko tvojega telefona potem ti ta program generira številko katero moraš pravilno vnest v telefon se mi zdi da imaš možnost trikrat če kiksneš vse trikrat se ti zaklene pol pa ni druge možnosti kot da to rešiš s pomočjo kabla.
Če se dobro spoznaš na razne softwere in imaš kaj izkušenj boš tud sama to rešila druhače pa boljš da ne probaš.
Od kodirajo s pomočjo kod.Vnesti moraš pravilno kodo v GSM pa je odklenjen se temu pravi za vsa omrežja.Uglavnem to delajo za Nokio in pa Siemens GSM-e.Se pa da tudi za druge vrste sam to pa se mi zdi da odklepajo z pomočjo kablov katerega priklopiš na PC. Za prve kot sem napisal moraš imet program s katerim vneseš IMEI številko tvojega telefona potem ti ta program generira številko katero moraš pravilno vnest v telefon se mi zdi da imaš možnost trikrat če kiksneš vse trikrat se ti zaklene pol pa ni druge možnosti kot da to rešiš s pomočjo kabla.
Če se dobro spoznaš na razne softwere in imaš kaj izkušenj boš tud sama to rešila drugače pa boljš da ne probaš.
Kolikor vem je zaklepanje telefonov v Evropi nezakonito; mi smo očitno še na Balkanu… pa ne vzet tega za 100%. Drugače pa sem enkrat odklenil eno Nokio s kodo, ki se jo da dobit na netu.
nekaj o odklepanju je tu:
Če maš Nokio, odtipkaj *#06#
in ti bo izpisalo serijsko kodo (IMEI). Izpiši ven točno tako, kot je (raje trikrat preveri)
potem pa še povej na katerega ponudnika je telefon sedaj zaklenjen, pa ti lahko pomagam odkleniti.
To s pomočjo kode je čisto enostavno.
V pionirskih časih sem odklepal tudi z boxi, vendar je ta zadeva bila zelo draga in dandanes je težko imeti toliko različnega sofwarea in priključkov za 101 telefon.
Ogromno o odklepanju imamo tudi tukaj:
Forum je zaprt za komentiranje.