Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako ocvrete pomfri

kako ocvrete pomfri

V mislih imam kupljeni, zmrznjeni krompirček.

Ga prej malo odtalite? Osušite? Ali direkt v vroče olje?
Ga pokrijete. Kaj zmanjšate temperaturo, da ni preveč zapečen?

Potem pa na cedilo, da ni preveč masten? Solite ga na koncu?

Hvala za nasvete! Friteze ne uporabljam.

Kolegica ta kupljeni pomfri speče kar v pekaču v pečici, brez maščobe…

V pečici. Solim, pomešam z žlico olja in dam pečt.
Mi pa ni bogve kako dober.

Od kupljenih že nekaj časa jemljem tistega za v pečico. Vsebino vrečke streseš na pekač, na peki papir, vtakneš v segreto pečico, počakaš 20 minut, soliš in pretreseš v skledo.

V olju se pa cvre v malih količinah, nepokrit in na visoki temperaturi – enako svež kot kupljen. Če je zmrznjen, ga ni treba odmrzovati. Če ti malo odmrzne, pa tudi nič hudega. Iz olja preložiš na papirnato brisačo in šele potem daš v skledo in soliš.

Ne spada sicer med vrhunce zdrave prehrane, ampak za tu in tam pa pride prav.

vedno v pečici – peki papir in je; brez dodanih maščob; najboljši pa mi je iz Hoferja

Direkt iz skrinje v vroče olje. Ocvrem, dam v posodo v kateri je papirnata brisača.

Sicer pa tudi meni bolj leži krompirček iz pečice. Samo mi imamo radi hrustljavo in iz pečice ni nikoli toliko, kot ga zapečem v olju.

Fuknes v fritezo pa pocakas, da se ocvre. Olje imas pa itak notri, razen ce hoces zamenjat,

v pečici na peki papirju

ocvrem v vročem olju in odcedim na papirnati brisači, potem posolim, najboljši je Tušev (začuda!!!)

Za vse nesposobne kako NAREDIT ( NE KUPITI!!!) pomfri :

Vzamete 10-15 krompirjev in jih lepo olupite. Potl ga narežete in lpo spečete.

1.) V navadni ponvi in večkrat ponavljate
2.) Friteza ( paše če je frišno olje). Ko se speče ( probaš z vilicami če je trd) ga dvigneš iz olja in pustiš 30-60 sekund, da se mal zmehča, ga ponovno daš v olje za 15 sekund in potem opla na servet, kjer odteče odvečno olje.
3.) V pečici na peki papirju

Cele dneve se valaš doma, pa nisi sposobna par krompirjev olupit?

Ti grdula “svašta res” umij se! Pol se pa dol daj s tipom (ali kar imaš na voljo) ker si odvratna!!

Cele dneve se valaš doma, pa nisi sposobna par krompirjev olupit?[/quote]

O, a si me našla. 😛 Pa šele zdaj? Nč prej? 😉

In ja, večinokrat kar kupljen pomfri naredim. Ojoj! :-PP :-)))) In to čeprav sem kao cel dan doma in nimam nič za naredit. Ojoj ojoj! Kaj boš pa zdaj? Jok pa na drevo?

Pejt hiter jajce znest, k te več kot očitno tišči, koklja, kokljasta!

Pa se bereva, ko bom spet komentirala! 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close