Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako očistiti…?

Kako očistiti…?

…pečico?

Ampak zelo zanemarjeno pečico.Teta nam je za vikendico podarila njen štedilnik.Priznala je,da pečice ni sčistila vsaj že štiri leta.

Na spiralah za žar,stenah pečice je takšna umazanija,da ne vem,kako se je naj lotim.Bojim se umivati s kakšnim agresivnim čistilom,da se ne bi hrana navlekla tega vonja.

Prosim,delite z nami vaše izkušnje!

Namoci z blazinico jeklene volne A t o m i c in pusti dalj casa delovati, nato zdrgni, mascoba bo kar odstopila.

Je sicer agresivnejse, ampak za zastarelo zapeceno umazanijo je dober
sprej Mastrolindo za pecice ( nekoliko manj oster kot Fornet).

Pecico malo ogrejes, pospricas – nastane taka pena, ki se dotakne vsakega koticka. Zapres pecico in pocakas ( navodila so ma plocevinki).
Izkljucis vse kontakte za elektriko, preden se potem lotis ciscenja.
Odvisno od zazrtosti umazanije, jo bos s pomocjo vlazne gobice odluscila. Gobico veckrat splakni in spet obrisi.
Da ne bi hrana dobila vonja, pecico po ciscenju spet prizgi, vanjo daj posodo z vodo in kaksno skorjo ozete limone; vkljuci ventilator, ce ga ima.

Proizvod imam doma za primer nuje, drugace jo lepo sproti cistim kar s sredstvom za pomivanje posode.

Lp in uspesno delo:)

Z prav posebej umazano pečico nimam izkušenj, sicer pa za čiščenje uporabljam (za bolj generalno čiščenje) peno za pečico mislim da je Mr.Muscolo. Ni potrebno pečice nič segrevati, samo pošpricaš in pustiš (piše v navodilih koliko časa). Tudi rešetke kar z njo pošpricam in potem samo zdrgnem z gobico. Do sedaj je šlo še vse stran.

Seveda, Sonce – zamenjala sem Mastrolindo z MR MUSCOLO:)))
Na mojem, kupljenem v IT pa pise, naj se malce segreje, res samo malce.

Pozdravcek

Fornet je zakon ! Preizkušala sem že druge , toda vedno znova se vrnem k njemu:)) Edini je ….pošpricam, grejem s 50 stopinjami cca 10 minut, nato z vodo ( veliko vode ) sperem. Pečica je kot nova.

LP
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Tudi jaz uporabljam MR. MUSCOLO in nič ne grejem. Vse gre stran. To počnem 1 krat mesečno, sicer pa jo po vsaki uporabi očistim tako kot Babi z gobico namočeno v raztopino Prila, potem pa s čisto vodo in suho krpo. Dobro pa se obnese tudi program za čiščenje, ki ga ima moj štedilnik Gorenje to je AQUA. V globoki pekač natočim vodo, prižgem pečico na 100 stopinj in pustim kake pol ure. Ko se pečica malo shladi samo obrišem in to je to.
Tadeja, lahko pa poizkusiš tudi s Cillit Bangom, na TV reklami je zelo učinkovit tudi za maščobo. To je tisti Cillit v prahu. Nisem še poizkusila ampak probat ni greh.

Danes sem videla na TV, da obstaja tudi Cillit Bang razmaščevalec. Tadeja poizkusi s tem.
Pozdrav Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close