Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako ocistiti korito

kako ocistiti korito

Pozdravljeni, kuharji!
Ker pripravljam kar dosti cajev, sem cez nekaj casa opazila, da je korito postalo rjavo od cajev, zlasti zeleni caj pušča močno barvo na koritu. Poskusila sem očistiti z navadnim čistilom, pa ne gre, niti z čistilom za vodni kamen. Zanima me, kako vi očistite pomivalno korito; nerjaveče seveda? Hvala!

Kaj pa z limono ali pa citronko?
Arja

enkrat na mesec ga očisti z varekino. Bo kot nov.

z navadnim vimom, tistim v prahu! ali arf je tudi okej, ter gobica in je čisto.

V korito dam eno tableto za čiščenje zobne proteze (dobi se v lekarni), vanj nalijem vodo in pustim čez noč.

V Italiji sem si kupila sgrassatore CHANTE CLAIR. Pošprican in pobrišem. Vse sije. Dobi se ga tudi v Intersparju. Uporabljam ga vsepovsod razen na steklu. Provaj pa sporoči.

V korito natoči kis za vlaganje (ker je močnejši) in dodaj nekaj žlic soli. Pusti čez noč in korito bo kot novo.

Cif ima priloženo (prilepljeno) majčkeno stekleničko tekočega čistila, ki dejansko očisti še tako trdovratne zadeve. Ni drag, je pa izjemno učinkovit.

Mi ga pa spoliramo z navasno polir pasto – so nam tako svetovali tam, kjer smo ga kupili (bianco korito), so pa povedali, da tega ni priporočljivo početi ravno vsak dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close