Najdi forum

kako nastaviti printer

Lp
Imam sledeči problem. Na novem računalniku imam star dosovski program za vodenje računov. Ko sem nabavil program so mi rekli da če hočem tistati in uporablati ta program, moram kupiti Hp LaserJet 1160 al nekej tazga.
Jaz sem ga kupil a nevem kako ga nastaviti, ker mi printa brez šumnikov in polovica strani manjka. V glavnem čudno 🙂
Kje lahko to nastavim. je možno da v nastavitvah od printerja, ker v programu tega ne najdem.

in še en problem. V tem istem programu ima naštimano opcijo arhiviranje, ki shrani podatke na disketo. Kje bi lahko jaz naštimu da se bi dalo kar direktno snemat na cd. Ker to sm že nekje vidu da se da iz teh starih programov. Ali more programer poseči vmes.

Hvala lepa in prosim če mi kdo zbistri um 🙂
lp

Če bi napisal od katere firme imaš dosovski program bi bilo
le malce lažje.
Namreč nekateri dosovski finančni programi imajo že vgrajeno
podporo za laserske tiskalnike (npr. Vasco…), zopet drugi pa te podpore
enostavno nimajo.
Vendar moraš vedeti:
– tiskalnik ima vgrajeno katero kodno tabelo
– 852
– 437
itd…

dosovski program, pa podpira katero kodno tabelo za tiskalnike
– 852
– 437
itd…
drugače se je včasih (ali se pa še) uporabljal program ljgen (ali nekaj podobnega), kateri je emuliral določeno kodno tabelo v tiskalniku, oz. je
prestregel izpis namenjen tiskalniku, ga ustrezno “obdelal”, ter poslal
na laserski tiskalnik.

Sicer pa vprašaj lastnika programa, najbrž plačuješ kakšno mesečno
vzdrževalnino za njega, pa naj ti pove kaj in kako..

in še en problem. V tem istem programu ima naštimano opcijo arhiviranje, ki shrani podatke na disketo. Kje bi lahko jaz naštimu da se bi dalo kar direktno snemat na cd. Ker to sm že nekje vidu da se da iz teh starih programov. Ali more programer poseči vmes.

dosovski program ne bo mogel direktno snemati na cd, ker enostavno pač
ne pozna tega. Lahko pa ti (najbrž), kje v nastavitvah spremeniš cilj
shranjevanja podatkov, ki je lahko kaj drugega, kot disketna enota. ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Program za izpisovanje šumnikov lahko dobiš na servisu v Ljubljani. Če ne boš rešil problema, mi piši, pa bom poiskal njihov mail.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close