Kako nastavit, da Mozilla ni privzeti brskalnik?
Pri mozilli greš pod orodja,možnosti,čist nakoncu zavihek ‘napredno’ in prvi zavihek ‘splošno’ in spodaj ‘privzete vrednosti odstrani kljukico pri ‘ob zagonu vedno preveri,ali je Firefox privzeti brskalnik’.
Potem odpreš IE greš pod ‘orodja’ čisto spodaj ‘internetne možnosti’ zavihek ‘programi’ in čisto na vrhu imaš tab klikni nanj ‘nastavi kot privzeto’ in še zraven imaš daneš kljukico v kvadratek ‘obvesti me če internet explorer ni moj privzeti spletni braskalnik’. In to je to.
V Mozilla sem dala kljukico stran, ampak v IE pa nimam zavihka Programs oz. Program, ker imam očitno ene zelo stare Windowse (problem je tudi, da nimam administratorskih pravic), ker je računalnik službeni. Mozilla je še vedno privzeti brskalnik. Ali je še kakšna druga pot v IE/Properties/General????
lp
Jana
Ali lahko ponovno inštalirate IE in pri inštalaciji določite, da bo ta privzet brskalnik.
Spričo tega, da gre za službeni računalnik povprašajte skrbnika, da vam to uredi.
Enostavna zadeva je tudi to, da preden odprete kakšno spletno stran izberate
v katerem brskalniku se bo odprla. Ali prej zaženite IE in v njem delajte.
Osebno uporabljam več brskalnikov: Safari, Mozilla Firefox, Opera, IE pa sploh ne,
čeprav je inštaliran. Poleg nekakšne osebne naklonjenosti je odvisno tudi to, kaj želim početi,
ker nekateri brskalniki imajo dodatke, ki omogočajo lažje delo, drugi pa spet ne.
Forum je zaprt za komentiranje.