Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako narediti…

Kako narediti…

Kako narediti dobro kremo za kremšnite brez moke?Včeraj sem jo delala pa je bila pretrda.Naredila sem jo iz 2 litrov mleka,6 van.pudingov,dodala pa sem še 4 rumnjake,ko pa je bilo kuhano sem vmešala še sneg beljakov.Vesela bi bila kakšnega dobrega recepta.
Hvala in lep večer Andreja

Ne vem, zakaj mora biti brez moke. Namreč v prašku za vanilijev puding je zelo podobna reč, lahko vzameš tudi Gustin. Ali pa vsaj deloma.
Če dovolj dolgo kuhaš navadno kremo na majhnem ognju, se moka lepo razkuha, krema nima niti približno okusa po moki, če te to moti. Noter dam pravo vanilijevo palčko, vse skupaj je – vsaj meni – neprimerno boljše kot puding, brez tistega umetnega priokusa. Ampak vsak pozna svoje razloge.

Za tole zgoraj bi rekla, da je preveč praška za puding. Za 2 litra mleka bi normalno prišle 4 vrečke pudinga. Dodatni rumenjaki naredijo kremo samo bolj svilnato. Recimo, da zaradi snega in vsega skupaj povečaš na 5 pudingov, več jaz ne bi, še to mogoče ni čisto nujno. Na ta način dobiš dobro pudingovo kremo, obogateno z rumenjaki in zrahljano s snegom. Vendar za moje pojme je to še vedno pudingasto. Imam pa prijateljico, ki obožuje pudinge in bi ji bila ta krema bolj všeč od moje :-))))

Aja, pravega recepta za takšno kremo žal nimam, mogoče bo našel kdo drug.

LP Mimi

3 vrečke vanilijevega pudinga brez kuhanja
2 sladki smetani
4 jogurtovi kozarc mrzlega mleka
2 vanilijeva sladorja
1 žlica sladkorja

Vse sestavine dobro zmešamo z mešalnikom, da se naredi kompaktna masa. Nazadnje vmašamo stepeno sladko ametano.

Lp

Malo pobrskaj, nekje je Vladka objavila recept za vaniljevo kremo.

Enako kot ti, a 4 pudingi za 2 l mleka ( poglej navodilo na puding ) in 1 žl. moke.

Saj v pudingu je tudi moka oz. koruzni škrob.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close