Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako narediti res dobro mesno štruco?

kako narediti res dobro mesno štruco?

imate kakšen preverjeno dober recept?

a meso kaj malega prej popražite?

Jaz jo delam tako:
kupim mleto meso (mešano), vanj zamešam v mleku namočeno sredico kruha, dodam na kocke narezan korenček in malo konzervo koruze. Solim, popram, dodam malo majerončka in peteršilj. Pekeč pokrijem s folijo in pečem kako uro. Potem ga odkrijem, čez štruco dam dve rezini sira v lističih (toast) in nazaj v pečico, da se zapeče.

Živi in pusti živeti

Moj trik so čisto sveže žemlje (namesto starega kruha), tiste res dobre dišeče.

Jaz mesa prej nič ne pražim, ko pa se peče, pa res zalivam s sokom,da se povrhu naredi taka fina skorjica.

Ne dajem korenja, koruze, dodam pa na drobno narezano čebulo, drobno narezan česen, jajce, nekaj zelišč, 1/2 žličke gorčice, seveda tudi narezano žemljo.
Včasih jo naredim v testu- mi je zelo všeč.

Jaz poleg kruha v mleku dodam na olivnem olju prepraženo čebulo, peteršilj in česen, na koncu še surovo jajce, lahko še kakšne druge začimbe – po okusu.

Seveda ne smejo manjkati trdo kuhana jajčka v sredini štruce (2-3 za 1 kg štruce).

Na olju prepražim čebulo, dodam česen, da zadiši, solim, popram, zalijem z nekaj kapljicami vina. Zmešam k namočenemu kruhu v mleku, dodam še meso, jajca, sesekljano kumarico, na drobno nariban korenček, žlico gorčice in dobro pregnetem. Če je zmeš preredka, zgostim z drobtinami ali navadnimi koruznimi kosmiči. V sredino štruce dam kuhana jajca, pečem pokrito, odkrijem le na koncu, da se zapeče.

če želiš dobro ampak RES DOBRO mesno štruco probaj tole ( je najbolj na izi in preprepredobra)

mleto meso daš v eno posodo, nasesekljaš čebulo (1 veliko glavico) stisneš 4-5 strokov česna, soliš, dodaš vegete za vzorec, nasesekljaš polovico zelene paprike,dodaš 2 veliki žlici mlete paprike, malo popraš, 1-2 žlici origana
1-2 jajčki razžvrkljaš

na vse to dodaš 3 žlice krušnih drobtin.
nato z rokami dobro pregneteš daš v naoljen pekač in pečeš dobro urco na 180-200 stopinj!

probaj ne bo ti žal.

p.s-če imaš kaj sveže bazilike je zelo dobro da jo nasesekljaš in daš v olivno olje in pol daš v zmeš še to-božansko ti rečem!

Glavna finta so v mleku namočene žemlje, ki jih moramo fino premešat v meso. Začimbe in dodatki (korenček, jajce, olive, sir…) je stvar okusa. Pa zdi se mi, da tudi meso ne sme biti predrobno zmleto. Vsaj moja izkušnja je taka.

Pa da meso, sol, začimbe pustiš stat vsaj pol dneva ali čez noč. tik pred zdajci pa še žemlje, razžvrkljano jajce…..

Se pa načeloma držim recepta iz knjige Kuharstvo od Andreje Grum….

Kaj pa naredite z ostankom mesne štruce, npr. za kosilo naslednji dan?

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

Klasično paniram, spečem in ponudim z solato.

Kaj pa narediti, ker se mi štruca vedno prime dna pekača in je skorja preveč zapečena, čeprav pekač naoljim, pečem pri 200-180 stopinjah in pridno polivam z maščobo, ki se nabira v pekaču?
Preveč se zapeče tudi, če dam spodaj folijo. Kakšen nasvet?

Mogoče jo predolgo pečeš, jaz jo vedno dam na peki papir in se nikoli ne prime. Polivam jo pa z juho, olja pri peki ne uporabljam. Če imaš ventilacijsko pečico, lahko temperaturo zmanjšaš oz. jo povečaš le na koncu peke, da se skorja lepo zapeče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close