kako narediti res dobro mesno štruco?
Jaz jo delam tako:
kupim mleto meso (mešano), vanj zamešam v mleku namočeno sredico kruha, dodam na kocke narezan korenček in malo konzervo koruze. Solim, popram, dodam malo majerončka in peteršilj. Pekeč pokrijem s folijo in pečem kako uro. Potem ga odkrijem, čez štruco dam dve rezini sira v lističih (toast) in nazaj v pečico, da se zapeče.
Na olju prepražim čebulo, dodam česen, da zadiši, solim, popram, zalijem z nekaj kapljicami vina. Zmešam k namočenemu kruhu v mleku, dodam še meso, jajca, sesekljano kumarico, na drobno nariban korenček, žlico gorčice in dobro pregnetem. Če je zmeš preredka, zgostim z drobtinami ali navadnimi koruznimi kosmiči. V sredino štruce dam kuhana jajca, pečem pokrito, odkrijem le na koncu, da se zapeče.
če želiš dobro ampak RES DOBRO mesno štruco probaj tole ( je najbolj na izi in preprepredobra)
mleto meso daš v eno posodo, nasesekljaš čebulo (1 veliko glavico) stisneš 4-5 strokov česna, soliš, dodaš vegete za vzorec, nasesekljaš polovico zelene paprike,dodaš 2 veliki žlici mlete paprike, malo popraš, 1-2 žlici origana
1-2 jajčki razžvrkljaš
na vse to dodaš 3 žlice krušnih drobtin.
nato z rokami dobro pregneteš daš v naoljen pekač in pečeš dobro urco na 180-200 stopinj!
probaj ne bo ti žal.
p.s-če imaš kaj sveže bazilike je zelo dobro da jo nasesekljaš in daš v olivno olje in pol daš v zmeš še to-božansko ti rečem!
Glavna finta so v mleku namočene žemlje, ki jih moramo fino premešat v meso. Začimbe in dodatki (korenček, jajce, olive, sir…) je stvar okusa. Pa zdi se mi, da tudi meso ne sme biti predrobno zmleto. Vsaj moja izkušnja je taka.
Pa da meso, sol, začimbe pustiš stat vsaj pol dneva ali čez noč. tik pred zdajci pa še žemlje, razžvrkljano jajce…..
Se pa načeloma držim recepta iz knjige Kuharstvo od Andreje Grum….
Forum je zaprt za komentiranje.