Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako narediti makovke?

kako narediti makovke?

Pozdravljene,

enkrat sem že delala štručke in jih preden sem jih dala v pečico posula s sezamom. Med peko je vse padlo dol. Zdaj pa si želim narediti makovke, pa me zanima, kako naj te drobne pikice obdržim na štručkah?
A katera ve?
Hvala!

Se jih morda premaže z jajcem in posuje? Samo ugibam :o)

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hmm, sem tudi žejaz premišljevala…ali pa z maslom premaže pa gor posuje..? Tudi sama ugibam?

Hej!

Ravnam se po navodilu iz kuharice in sem zadovljna. Ko oblikujem strucke ali hlebcke, namazem z beljakom in potresem.Nato pustim vzhajati. Lako pa po vzhajanju, preden das v pecico. Sama se vedno bojim takrat se kaj tikati, ko je tako lepo vzhajano.Tako ravnam predvsem s slanimi pecivi.
Za sladka vcasih zmesam sladkor v vodi ( gosto) in dodam zdrobljene mandlje, orehe…potem s tem namazem. Tudi z maslom ali oljem si lahko pomagamo. Lp

Kaj pa če se nevzhajane štručke povalja v maku? Nekaj bo že gor ostalo.

Lp, Ela S

Jaz štručke, pred jih dam v pečico, premažem z vodo in potresem z makom, sezamom,.. in narahlo pritisnem, da se dobro prime. Do zdaj je še vedno večina semenk ostala na štručkah.

Lp, Maja

Jaz vzhajane premažem z jajcem in potresem z makom in je OK.

Jaz jih premažem kar z mlekom, ker je testo tudi mlečno in jih potem posujem. Lahko jih premažeš tudi z oljem . Peči moraš na visoki vročini ( 230 stopinj) caa 20 minut .

jaz makovke najprej pomočim v vodo in nato v mak

Ali mi lahko katera zaupa recept za testo po katerem pečete makovke.
Hvala in lep večer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close