Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako narediti internetno stran

kako narediti internetno stran

…ne da bi se morala naučiti Javo ali HTML. Odprla sem si že stran na Geocities, sedaj bi jo rada izdelala in iščem kakšen program, kjer lahko izbiram različna ozadja, gumbe, pisave, grafiko itd. KAterega mi predlagate?

Spletno stran si lahko narediš na več načinov. V Frontpage, Wordu, HTMLju…. Torej napiši česa si kolikor toliko vešča in ali imaš katerega od teh programov. Druga možnost je Volja.net . Tam se prijaviš odpreš novFree-račun in po nekaj minutah se prijaviš na VOLJA ABC veb. To je na pozdravni strani na začetku na levi strani ekrana. Tam imaš potem dve možnosti za začetnike in napredo. Začetniška ti ponudi nekaj predlog ti pa samo vnašaš svoje podatke, slikice in to je to. Morda ni ravno za na razstavo je pa začetek., pa še free je.
Če te še kaj zanima pa napiši.
Lp

OK, Word kar dobro obvladam in bi naredila v Wordu. Kako potem to prenesem na internetno stran, kako naredim aktivne tipke (npr. za listanje za predhodno in nasledno stran itd.). Hvala.

nič ne ‘preneseš’ na internetno stran – narediš stran, jo poimenuješ index.htm (to je tvoja osnovna stran) in jo daš na server.
aktivne tipke – vstaviš npr. slikico puščice (to naj bi pomenilo ‘naprej’), jo klikneš z desno, hiperpovezava, tam napišeš naslov strani, ki naj jo odpre po kliku na ‘naprej’ in to je to.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ful ste super. Se bom kar lotila delati in ko mi kaj ne bo slo, bom spet vprasala.

Za začetek se da v wordu kar nekaj naredit, tudi z okvirji, poiščeš orodno vrstico “spletna orodja”, narediš vse s povezavami vred v wordu, vsako stran posebej shraniš “shrani kot spletna stran” v mapo, npr, My web, in jih preneseš npr. na geocities. Ko ti to gre, se lahko lotiš zahtevnejših stvari. Moje res bolj nezahtevne strani so narejene v wordu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close