Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako naredit dobro testo za doma narejeno pizzo

kako naredit dobro testo za doma narejeno pizzo

Kako naredit dobro testo za doma narejeno pizzo? Še nisem delala, pa bi rada da mi testo rata.. En velik pleh bi naredila( koliko česa moram dat, koliko kvasa, moke, soli in kaj je še treba)??? Koliko časa pečem, in na koliko stopinj?
Zakaj je treba dat kvas v mlačno vodo? In koliko časa počakaš, da testo vzhaja?

Hvala!!!!!

Jaz naredim takole in ne kompliciram:

na 800 gramov moke dam en zavitek suhega kvasa, tri ščepe soli, žlico olja, zalijem s kakimi štirimi deci tople vode. Zmiksam. Boljše je, če je testo bolj mehko, “tekoče”, ker se lažje razvalja. Ga je pa treba v tem primeru pomokati, ker sicer ne gre. Če nimam časa počakat, da vzhaja, ga kar takoj razvaljam in obložim.

V picerijah delajo testo iz moke, kvasa, vode – sol in olje nista nujna.

Tukaj gor ti bodo dajali recepte tudi z mlekom in margarino in cukrom – za moj okus nesprejemljivo.

Res pri testu za pico ne moreš falit, tudi če nikoli še nisi ničesar spekla.

Aja, količina je za dva pleha! Torej daš 400 do pol kg moke, 2 – 3 deci vode.

Testo delam po tem receptu, pečem pa na ventilaciji, 250 stopinj, 8-9 minut in vedno uspe.
http://www.zmaga.com/content.php?id=2755

Kar po temle naredi….preverjeno zelo dobro.
Tudi, če ti kak dan odleži v hladilniku ni nič narobe. Jaz sem ga uporabljala že iz skrinje, vse super!
Da je pica dobro pečena, pa je potrebno predvsem peči kratek čas na zelo visoki temperaturi! Jaz je ne pečem v pekaču ampak dam na peki papir in kar na mrežico!

Dober tek!

Zlate ste.
Hvala Vam.. Jutri bo dišalo pri nas…

Tega recepta se drži pa bo super! Bravo!
Pa naredi zdajle in pusti v hladilniku do jutri boš videla kako bo super! Od začetka sem tudi jaz vzhajala testo, potem mi je picopek v Italiji povedal da se tega ne počne, sem poskusila in je res razlika. Testo se manj trga, je veliko boljše, lahko bi ga res metala po zraku kot v picerijah :)))) Sama poskusi boš videla razliko. Pa če se ne razvalja lepo ga namažeš z čisto malo olja in pustiš minutko.

Da še jaz pristavim lonček. Po 100 poskusih sem enkrat naredila testo po temle recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/

je malo drugačen ampak vedno izpade odličen in je meni od doma narejenih daleč najboljši.

za “goji krema” ali katero drugo, ki ve

kako dolgo se potem ta pica peče in na koliko stopinj???

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close