kako naprej
Leta 1991 sem kupila trisobno stanovanje po Jazbinškovem zakonu. V tem stanovanju je živela samo
mama, ker je bila vdova od 1982 leta je imela ona edina predkupno pravico. Imam še brata in sestro,oba sta študirala in sta zelo izobražena, ne živita pa v domačem kraju, ampak sta kar oddaljena. Ko smo se pogovarjali o odkupu stanovanja,sta izjavila, da ga ne nameravata kupiti. Zmenili smo se, da bo mama živela v stanovanju do konca. Drugega se nismo nič pogovarjali, niti nismo naredili kakšnega pismenega dogovora. Mama je plačevala le svoje stroške, najemnine pa ne.
Lanskega julija je po delni kapi šla v dom starostnikov. Njena penzija ne pokrije vseh stroškov,
Mesečno doplačujem cca 300 eur. Zanima me, če sem dolžna te stroške plačevati sama, ker mama nima tega denarja, oziroma si stroške lahko razdelim z bratom in sestro.
Prav tako me zanima, če sem dolžna dati bratu in sestri delež med odkupno in prodajno ceno stanovanja.
Hvala za odgovor.
Spoštovani!
Glede na to, da z mamo nimate sklenjene nobene pogodbe, ki bi vas zavezovala, da sami skrbite zanjo, sta sorazmeren del za njeno preživljanje dolžna prispevati tudi vaša sestra in brat.
Kolikor ste v zemljiški knjigi vi sami navedeni kot lastnica ni do deleža od prodaje upravičen nihče.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.